Faste-imiterende diett (kurs med oppstart 17. september)

DU ER NÅ KOMMET TIL EN GAMMEL SIDE. SE HER FOR OPPDATERT INFO OM KURS I FASTEIMITERENDE DIETT: https://balderklinikken.no/faste/

Fasting Mimicking Diet (FMD) er en diett designet for å gi deg tilgang til fordelene med faste - med mindre mental belastning enn det som ofte følger med sann fasting. FMD - eller fasteimiterende diett på norsk - har blant annet en bestemt sammensetning av proteiner og totalt energiinnhold. 

Nå kan du være med på å teste ut delvis faste, i tråd med den forskningen som har vært gjort. Anbefalt oppstart for fasten for denne kursrunden er fredag 21. september, men det er fullt mulig å starte før eller senere enn dette. 

Kursinnhold (Påmelding nederst på siden):

Det er to kurskvelder på dette kurset. Den første er den 17. september og den andre er 25. september.

Kurskveld 1:

Inge Lindseth, klinisk ernæringsfysiolog ved Balderklinikken, forteller om hva fasteimiterende diett er og hvordan man kan bruke enten vanlig mat eller Prolon-produkter for å gjennomføre dietten. 

Silje Pedersen (bachelor i ernæring) forteller om hvordan du kan gjennomføre dietten med vanlige matvarer og gir deg en del praktiske tips. 

Du vil altså få valget mellom å gjennomføre dietten med produkter (til en kostnad av omtrent 3200 kr) eller med matvarer (samt én pulverbasert matvare) som er vanlige i norsk kosthold. 

Om du ønsker kan du gjennomføre en såkalt Inbody-analyse hos oss. Den gir deg oversikt over hvor mye fettmasse, muskelmasse og så videre kroppen din består av. Dette er gratis for deg som kursdeltaker, og du vil få veid deg to ganger (første kurskveld samt etter tre måneder)  (verdi 450 kr per gang). 

Kurset starter kl 17 og er ferdig kl 19. Kom kl 16 om du ønsker å være sikker på at du får gjennomført Inbody-analysen før kurset. 

Kurskveld 2:

Kurskveld nummer to er tirsdag 25. september kl 17 og varer i inntil en time. Kurskvelden vil forberede deg på hva som skjer etter endt diett. Du er da fri til å spise hva du vil, men vi vil blant annet gi deg noen kostholdstips med hensyn til hva du kan gjøre videre for å ta vare på effektene av dietten på best mulig måte. 

Kurset finner sted på Balderklinikken, i Munchsgt 7 i Oslo. Henvend deg i resepsjonen for registrering. 

Trenger du å gjøre noe før kursdagen? 

Nei, ingen bestemte forberedelser er nødvendig. Du må imidlertid tenke igjennom om det passer din hverdag å være på en faste-imiterende diett (delvis faste). Dietten innebærer at du skal spise en helt bestemt mengde og type mat i fem dager, og det kan bety utfordringer sosialt og praktisk sett. Energimengden på dietten er omtrent 1/3 av det som er vanlig å spise for mennesker som er normalt aktive. Det oppleves ulikt fra person til person å spise klart mindre enn man pleier.  Om du har funnet det svært vanskelig å faste tidligere, kan det nok oppleves tøft også å gjennomføre delvis faste. For de aller fleste vil gjennomføringen av en slik diett innebære at det i det minste innimellom krever god motivasjon og god evne til å håndtere sultfølelse.  Samtidig kan du også oppleve at du føler deg bedre på noen måter også under selve dietten, og at det går langt bedre enn du tror.

Du kan starte med dietten når du vil, men vi anbefaler at du starter sammen med de andre deltakerne fredagen etter kurskvelden slik at du er på siste dag av dietten på kurskveld nummer to. 

Ikke alle kan være med på kurset. Les her om hvem som ikke kan være med, samt få mer info om dietten. 

Det er begrenset antall plasser på kurset. Ved fulltegnet kurs kan du sende e-post til post@balderklinikken.no. Da kontakter vi deg når dato for neste kurs er satt. 

Om du ønsker time hos ernæringsveileder/ernæringsfysiolog eller lege etter kurset for tettere oppfølging/helsesjekk kan du bestille time (til vanlige takster) hos oss. 

Påmelding er bindende. Det gis ikke refusjon av påmeldingsavgift (uansett årsak), men det er mulig å bli med på neste kurs uten avgift om du er forhindret fra å komme denne gangen. 

Dersom avbestilling skjer før  13. september vil du få tilbakebetalt 50 % av kursavgiften. Send da en e-post til post@balderklinikken.no. 

Dersom kurset ikke har tilstrekkelig antall påmeldte per 13. september vil kurset bli avlyst og du får tilbake hele kursavgiften. 

SE  VIDEO:

 

Registreringsskjema