Faste-imiterende diett (kurs med oppstart 21. april 2020)

Tenk om du kunne spise fire smakfulle måltider per dag og likevel få "fasteeffekter"?

(Kurset gjennomføres som webinar)

Fasting Mimicking Diet (FMD) er en diett designet for å gi deg tilgang til fordelene med faste - med mindre mental belastning enn det som ofte følger med sann fasting. FMD - eller fasteimiterende diett på norsk - har blant annet en bestemt sammensetning av proteiner og totalt energiinnhold. Kurset koster 1500 kr (dersom du velger alternativet med InBodyanalyse). (For deg som er pasient av Inge Lindseth eller Åse Noraker er prisen 1200 kr. Spør oss om rabattkode/kampanjekode du legger inn under registrering/betaling). 

Hør podkast om fasteimiterende diett med Inge Lindseth.

Gjennom verktøyene du får på kurset/webinaret kan du gjennomføre slik faste, i tråd med den forskningen som har vært gjort. Anbefalt oppstart for fasten er en gang mellom kurskveld 1 og 2, men det er fullt mulig å starte senere enn dette. 

Kursinnhold:

Det er to kurskvelder på dette kurset. Den første er tirsdag den 21. april og den andre er onsdag 29. april

Kurskveld 1:

Inge Lindseth (bildet over), klinisk ernæringsfysiolog ved Balderklinikken, forteller om hva fasteimiterende diett er og hvordan man kan bruke enten vanlig mat eller Prolon-produkter for å gjennomføre dietten. 

Silje Pedersen (bildet over) (bachelor i ernæring) forteller om hvordan du kan gjennomføre dietten med vanlige matvarer og gir deg en del praktiske tips. 

Du vil altså få valget mellom å gjennomføre dietten med vanlige matvarer (samt én pulverbasert matvare) som er vanlige i norsk kosthold, eller med spesialtilpassede produkter (Prolon). De fleste velger å gjennomføre dietten med vanlig mat. 

Om du ønsker kan du gjennomføre en såkalt Inbody-analyse hos oss. Den gir deg oversikt over hvor mye fettmasse, muskelmasse og så videre kroppen din består av. Dette er til rabattert pris for deg som kursdeltaker, og du vil få veid deg to ganger (første kurskveld samt etter for eksempel tre måneder)  (verdi 450 kr per gang). Du kan veie deg når som helst etter første kurskveld, men innen 6 måneder fra kursdato. 

Kurset starter kl 17 og er ferdig kl 19. 

Kurskveld 2:

Kurskveld nummer to er onsdag 29. april kl 17 og varer i inntil 1,5 timer. Vi deler erfaringer fra første fasterunde. Kurskvelden vil også forberede deg på hva som skjer etter endt diett. Du er da fri til å spise hva du vil, men vi vil blant annet gi deg noen kostholdstips med hensyn til hva du kan gjøre videre for å ta vare på effektene av dietten på best mulig måte. Du vil få alle verktøy og all informasjon du trenger til å gjennomføre fasten på første kurskveld. Du kan derfor være med på kurset selv om du ikke kan være med på kveld 2, selv om dette krever at du tar til deg mer kunnskap på andre måter, f.eks via vår facebookgruppe.


Trenger du å gjøre noe før kursdagen? 

Nei, ingen bestemte forberedelser er nødvendig. Du må imidlertid tenke igjennom om det passer din hverdag å være på en faste-imiterende diett. Dietten innebærer at du skal spise en helt bestemt mengde og type mat i fem dager, og det kan bety utfordringer sosialt og praktisk sett. Energimengden på dietten er omtrent 1/3 av det som er vanlig å spise for mennesker som er normalt aktive. Det oppleves ulikt fra person til person å spise klart mindre enn man pleier.  Om du har funnet det svært vanskelig å faste tidligere, kan det nok oppleves tøft også å gjennomføre delvis faste. For de aller fleste vil gjennomføringen av en slik diett innebære at det i det minste innimellom krever god motivasjon og god evne til å håndtere sultfølelse.  Samtidig kan du også oppleve at du føler deg bedre på noen måter også under selve dietten, og at det går langt bedre enn du tror. Tilbakemeldinger fra dem som har gjennomført kurset til nå er at sultfølelse var et klart mindre problem for de fleste enn ventet.

Du kan starte med dietten når du vil, men vi anbefaler at du starter sammen med de andre deltakerne en av de første dagene etter kurskvelden slik at du har kommet godt i gang med dietten når du kommer på kurskveld nummer to.

Ikke alle kan være med på kurset. Les her om hvem som ikke kan være med, samt få mer info om dietten. 

Påmelding er bindende. Det gis ikke refusjon av påmeldingsavgift (uansett årsak), men det er mulig å bli med på neste kurs uten avgift om du er forhindret fra å komme denne gangen. Dersom avbestilling skjer før 10. april 2020 vil du få tilbakebetalt 800 kr av kursavgiften. Send da en e-post til post@balderklinikken.no. Vi tar forbehold om utsettelse av kurset dersom det er få deltakere. 

Om du ønsker time hos ernæringsveileder/ernæringsfysiolog eller lege etter kurset for tettere oppfølging/helsesjekk kan du bestille time (til vanlige takster) hos oss. 

Prolonproduktene koster omtrent 3200 per fasterunde, og er et alternativ for dem som ønsker å bruke mindre tid på kjøkkenet. Vi har som regel et begrenset antall Prolonprodukter til salgs på klinikken. Dersom du ønsker å bruke Prolon i første fasterunde kan du dermed slippe å vente på postgangen, og starte fasten allerede dagen etter første kurskveld. Om vi er utsolgt vil du likevel få utbytte av kurskveld nummer to, selv om det er en viss fordel at du har kjent fasten på kroppen. Og – du har alltid muligheten til å gjennomføre fasten med vanlig mat.  


SE  VIDEO FOR Å FÅ VITE MER OM DENNE TYPEN FASTE:

 

Registreringsskjema