Villmarkscamp ungdom Senja

VILLMARKSCAMPEN ER DESSVERRE AVLYST PGA FOR FÅ PÅMELDTE


Villmarkscamp for ungdom på Senja

Er du 14-17 år?

Lyst på nye utfordringer og opplevelser?

Bo i telt, fiske, bære egen oppakning, og oppleve et av våre villmarksområder?

Bli med på 3-dagers villmarkscamp på Senja!


Hvem

Ungdom 14-17 år hjemmehørende i kommunene Senja, Sørreisa, Dyrøy, Målselv eller Bardu. Det er en fordel om du har noe erfaring med friluftsliv, og du må selvfølgelig like å være ute. Deltakerne må selv være i stand til å gå med egen oppakning over tre hele dager (tre gå-etapper). Husk at hver deltager også må beregne å bære noe fellesutstyr i sin oppakning.


Hva

Midt-Troms friluftsråd, Senja kommune og Ånderdalen nasjonalpark inviterer ungdom i alderen 14-17 år på Villmarkscamp 9.-11.august 2022.

Vi skal på tur, men vi skal først og fremst ha det gøy, sosialt og lære teltlivet og naturen å kjenne. I tillegg skal vi bli kjent med dyrelivet i villmarka, nasjonalparken vi ferdes gjennom, fiske og lære litt om hvordan man planlegger og gjennomfører en langtur. Vi bærer med oss «heimen» vår på ryggen hele uka, og du må selv bære egen oppakning. Ungdommene  deles inn i telt- og matlag. Tips; Noe turutstyr kan lånes hos utstyrssentralen i din kommune, kontakt de i god tid.


Årets kuleste miniferie på Senja, bli med!


Transport

Felles busstransport vil bli satt opp fra indre Troms (mulig Bardufoss) for deltakerne. Bussen kjører da via Finnsnes (her gjør vi ett stopp) og videre til Olaheimen sør på Senja, hvor vi starter vår tur.  Vi setter også opp buss for returen, som går samme ruta. 


Hvor

Senja. Fra Olaheimen til Ånderdalen (tranøybotn).


Når

9.-11.august 2022. Ca. avmarsj Olaheimen mellom kl 11-12, vi kommer tilbake med mer nøyaktig tidspunkt. Retur 11.august ca 14.


Utstyr

Forslag til fullstendig utstyrsliste sendes ut til deltakerne i god tid før campen. Husk at det er mulig å låne deler av utstyret fra utstyrssentralen i din kommune, sjekk dette i god tid. Vi stiller med fellesutstyr som matlagingsutstyr, telt, fjellduk, etc, men du må være med å bære utstyret (altså ha en del ledig plass i din sekk).


Program (oppdateres etter hvert)

(Med forbehold om endring)

Dag 1: 1.etappe. Avmarsj fra Olaheimen til Lutvatnet. Ca. 12 km i kupert terreng, og en del høydemeter. Overnatting i telt.

Dag 2: 2.etappe. Vi går videre, og dagens etappe går til Åndervatnet. Ca.10 km i kupert terreng. Nasjonalparkforvalter Ingve forteller oss litt om nasjonalparken vi ferdes i, og hvorfor vi bør ta var på naturen her.  Det blir også tid til sosialt, friluftsrelaterte oppgaver og ikke minst - fritid. Overnatting i telt. 

Dag 3: Vi etterlater vår siste leirplass #likefinsomfør og legger avgårde på siste etappe. Garantert med mange nye minner, erfaringer og bekjentskaper i sekken! 3. og siste etappe. Ca. 6,5 km. Vi går fra Åndervatnet i samlet tropp og ned til hyttekroa i Tranøybotn. 


Bespisning

Frokost og middag er inkludert i påmeldingsavgiften. Vi baserer oss på Drytech (frysetørret mat). Vi ber deltakere/foresatte å melde inn allergier og evt forhåndsregler/medisiner/hensyn i god tid før campen finner sted. Lunsj besørger den enkelte, men vi vil sende ut forslag på lunsjmåltider som veier lite og pakker lite i forkant av campen.

Vi anbefaler at deltakerne har med matpakke og evt. energibar til 1.etappe, klart i sekken.


Gjennomføring

NB! Værforbehold. Dersom arrangør anser forholdene som for krevende, vil campen kunne bli avlyst. Det vil i så fall sendes ut beskjed om dette per mail.

NB! Friluftscampen er en mobil-/spillefri sone. Deltagerne har ikke behov for å ha med mobil - lederne har telefonliste til foresatte. Lederne har mulighet til å ringe ut ved behov. I forkant av villmarkscampen vil vi sende ut anbefalt utstyrsliste. Vi ber deltagerne være nøye med å  teste utstyr i god tid, og å holde seg til pakkelista for å holde sekkevekten lav. 

Påmelding åpner 21.6.  kl 10 og stenger når det ikke er flere ledige plasser. Vi forventer at plassene fylles opp, så vær raske! Første mann til mølla!

Om friluftscampen er fullbooket kan dere sende epost til kontaktpersonen for å sette dere på venteliste. Da kontakter vi dere om det blir ledige plasser.


Priser

Kr. 500,- per deltaker. Dette inkluderer busstransport tur/retur, og to måltider per dag.


Tidspunkt

Startdato: 9.8.22

Sluttdato: 11.8.22

Påmeldingsfrist: Første mann til mølla, påmelding står ellers åpen til 26.7.


NB! Påmelding er bindende!


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon