Vajrayana-kurs med Lama Changchub - Våren 2022


Lærer på kurset er Lama Changchub.  Lama Changchub kom til Norge i 1992. Han gjorde 3-års retreat (lamautdannelsen) i perioden 1988-91 under sin rotlama Kalu Rinpoche. Siden Lama Talos død i 1994 har han vært hovedlama i KTLBS. Gjennom alle disse år har han med stor hengivenhet undervist og veiledet oss i buddhisme. Han underviser på engelsk. 

Vajrayanas grunnleggende prinsipper 

Tibetansk buddhisme omfatter alle de tre buddhistiske veiene (yana): hinayana (sravaka- og pratyekabuddhayana), mahayana og vajrayana. Vajrayana regnes som kronen på verket blant disse, og kan potensielt lede oss direkte til buddhatilstanden. 

Denne tilstanden av innsikt har alltid vært til stede i oss i form av buddhanaturen. Vår utfordring går ut på å fjerne «slørene» som hindrer at dette potensialet blir realisert. I vajrayana gjøres dette ved hjelp av en forståelse av alle tings opprinnelige renhet, kombinert med spesielt kraftfulle meditasjonsteknikker. 

Vajrayana er en esoterisk vei som man kun kan bli introdusert til av en lærer, på tibetansk kalt en lama. Denne helgen vil Lama Changchub introdusere oss til den grunnleggende forståelsen vajrayana bygger på. 


Undervisningen er på engelsk.
Anbefalt litteratur:
Lama Yeshe: 
“Introduction to Tantra”

  
Tid: Lø-sø 12.–13. februar kl. 11-18  
Sted: Karma Tashi Ling buddhistsenter
Lærer: Lama Changchub
Pris: kr 1200 
Ta med egen matpakke

PÅMELDING

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon