Tur- og teknikkurs

"Tur- og teknikkurs med Trond i Smølaskjærgården

Kurset strekker seg over 4 dager og tar for seg flere padle- og redningsteknikker og hvordan ferdes trygt på tur med kajakk. Etter endt kurs får alle som har gjennomført våttkort med oblat for teknikkurs fra Norges padleforbund. Dette gir deg mulighet til å leie kajakk hos de fleste utleiesteder og medlemskap i kajakklubber. Detaljer om kurset se her.

I tillegg til teknikkurs og en fantastisk tur, lærer du hvordan pakke kajakken slik at den blir best mulig å padle med last. Du vil og få lære leirrutiner på kajakkturen. Sjømannsskap er viktig når en skal ferdes trygt i kajakk. Skjærgården rundt Smøla gir rikelig anledning til å lære mer om dette. Her er god anledning til å teste seg ute på storhavet, eller stikke seg vekk blant holmer og skjær om forholdene tilsier det. 

Trond fra Kajakkompaniet som leder opplegget, har padlet Norge på langs to ganger i løpet av sine 30 år som havpadler. Trond har 20 års erfaring med kurs i havkajakk og har undervist videregåendekurselever for Norges Padleforbund i 16 år. Her er altså mye kunnskap å bygge på for deg som vil lære hvordan du får de beste turopplevelsene i kajakk. Du kan lese mer om hans siste tur her.

Dette turopplegget er et samarbeid mellom Smøla Kajakk og Kajakkompaniet. Smøla kajakk har drevet med guiding og kurs på Smøla i 10 år, og kjenner området så langt det går an å kjenne det. For med de 6000 holmene rundt øya er det stadig mulig å finne en ny holme, og gå på land på en ny plass. 

Naturen på Smøla kan beskrives som noe av det vakreste du finner langs Norskekysten. Krystallklart vann, holmer og skjær, Tusnastabbene i bakgrunnen, havørnen seilende over deg. En og annen nysgjerrig oter eller sel titter fram, mens flokker med ærfugl og skarv er lett å komme innpå.  


Utstyr

Kursavgiften inkluderer pumpe, årepose og kart. Leie av kajakk inkluderer åre, åretau, spruttrekk og redningsvest. Leie av tørrdrakt inkluderer padlesko, redningsvest og fleecedrakt. 

En del av kurset foregår ute i vannet, derfor krever vi at du enten tar med egen tørrdrakt eller leier/kjøper av oss. Ved leie/kjøp av tørrdrakt hos oss er fleecedrakt inkludert. Ull er et godt alternativ til fleece, det må du ta med selv. Ta med votter og tykke sokker hvis du fryser lett på hender eller føtter. 

I stedet for å leie tørrdrakt kan du kjøpe tørrdrakt som du kan bruke på kurset. Den ligger da klar når du kommer. Priser: Ny Atacama sport 4900,-, Yak Horizon 5900,-. Brukt Atacama sport 2900-3500,- (etter slitasje) . Betales ved ankomst.

Etter endt kurs utdeles Våttkort med oblat for grunnkurs fra Norges Padleforbund.


Infomail

Vi sender ut plan over opplegget og detaljert liste over ting som skal være med i god tid før kursstart. 


Ansvar

Smøla kajakk og Kajakkompaniet har gode og trygge instruktører som setter sikkerhet på førsteplass. Likevel må en som deltager være klar over at kajakkpadling alltid innebærer en viss risiko. Den enkelte må etter egen vurdering være svømmedyktig og skikket for aktivitetene på turen. God nok bekledning som beskrevet ovenfor er hver enkelt selv ansvarlig for. Deltakere er selv ansvarlige for å være forsikret.


AVBESTILLING KURS
Kurs kan ikke avbestilles senere enn 14 dager før kursstart uten sykmelding. Ved for sen avbestilling refunderes ikke kursavgift. Ved karantene eller sykdom som skyldes corona gjelder ikke 14-dagers regelen.


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon