Triksekurs

Helgen 22. og 23. April!


Om instruktøren:


Kristin (31) er en autorisert og praktiserende dyrepleier med batchelor innen dyrebiologi. På fritiden trener og konkurrerer hun, blant annet, innen kreativ lydighet med sine to kooikerhunder. Hun har hatt hunder av mange forskjellige størrelser og raser under barndommen, og interessen for dyr har alltid vært stor. Interessen for atferd og trening startet tidlig i 20-årene, da en nabo trengte hjelp med sin border collie med atferdsproblemer. 

Etterhvert overtok Kristin en egen omplasserings-border collie, Salo, som hadde vært brukt på sau, men måtte pensjoneres pga en skade. Salo trengte en jobb hvor det var mindre fokus på fart og finmotorikk, og mer fokus på mental trening. Kristin fant sin kjærlighet for triks og sporten, kreativ lydighet/freestyle. Salo kunne ikke konkurrere pga skaden sin, men når Kristin fikk en kooikerhund valp, Floyd, visste hun at det var sporten for de. Floyd og Kristin har konkurrert rundt omkring i landet, og til og med vært på TV-reklame for Musti.


Triksing med hund er både moro og lærerikt. Mange av triksene hundene lærer kan også være til nytte i andre situasjoner. For å få til enkle eller mer avanserte triks, krever det god kontakt og godt samspill mellom hund og eier. Føler du at kontakten ikke er på plass mellom dere, så kan dette være en god måte å lære det på. Når hunden gjør ting som er gøy, øker også samspillet/kontakten, samt mestringsfølelse blant både hund og eier. I tillegg viser forskning at hunder som trenes til å bruke hode og kropp på uvandte måter har færre atferdsproblemer enn de som bruker tilsvarende tid kun på tur.

Enkelte triks kan brukes i hverdagen. Kan hunden din «mellom», så vil dette kanskje bli en trygg plass å være når du kommer i en vanskelig situasjon. Føler hunden seg trygg så er det lettere å for eksempel passere noe hunden synes er skummelt.

Men alt må da ikke være til noe? Det bør holde å ha det gøy også! Mange hunder lyser det glede av når de får lov til å utfolde seg med forskjellige triks. Det kan også videreføres til et freestyle program?

Kurset er også for deg som ønsker å trene hunden din til å håndtere forstyrrelser. Det opprettes egen privat Facebook-gruppe til kurset. Her kommer det praktisk informasjon og det er selvfølgelig mulig å legge ut film av egne treninger.


Innhold:

  • Kurset tilrettelegges til hundene som melder seg på, deres fysikk og kan tilpasses forskjellige vanskelighetsgrader. Vi lærer forskjellige treningsmetoder og triks, blant annet: rygge, snurr, mellom, spill død

Forkunnskaper/forutsetninger:

  • Har hunden din store atferdsproblemer eller du er usikker på om dette passer for dere, ta kontakt så finner vi ut av det.


2 kursdager à 2,5 time med individuelt tilpasset praktisk trening i små grupper. Det er maks 6 deltakere på kurset.


Dette kurset holdes i en oppvarmet hall!


Sted: Indre Østfold Hundehall
Håkon Håkonssons vei 302-304
Tidspunkt: lørdag 22. og søndag 23. april. Kurset starter kl 11:00 begge dager.
Alder: fra 6 mnd.
Kursvarighet: helg, 2,5 timer pr dag
Forkunnskaper: ingen nødvendig – åpent for alle.
Pris:  1.950.-

Instruktør på dette kurset er: Kristin Bruton


Ved bestilling betaler du et depositum på kr 500.-, resterende kursavgift blir belastet 2 dager før kursstart fra kontoen depositum ble trukket fra.

Etter påmelding, får du en ordrebekreftelse med adresse til Facebook-gruppen og annen praktisk informasjon. Informasjonen blir sendt til epostadressen du oppgir når du melder deg på kurset. Har du ikke fått bekreftelse, send epost til post@ostfoldhundesenter.no 


For mer informasjon om Østfold Hundesenter, våre kurs og vilkår se vår hjemmeside:
Østfold Hundesenter

 

Registreringsskjema

Fornavn
 *
Etternavn
 *
Adresse
Postnummer og sted
E-postadresse
 *
Triksekurs
 *
Mobil
 *
Hundens alder
 *
Rase
 *
Hundens navn
 *
 *