TINE Fagseminar 2022, Oslo

«Maten gjør ingen nytte før den er spist»


Velkommen til TINE Fagseminar! Her får du møte interessante og kunnskapsrike foredragsholdere som gleder seg til å dele sin innsikt med deg. Det er bare å glede seg til en innholdsrik dag fylt med inspirasjon samt i hyggelig selskap med bransjekolleger.


Seminaret passer for alle med interesse for mat og presentasjon/opplegging av mat, enten man jobber som avdelingsleder, kjøkkensjef, kokk, pleiepersonale på avdelingen, eller som mat-, service- eller postverter. 

 

Årets foredragsholdere og temaer


1) «God mat og redusert matsvinn i det offentlige»

 Ved Elisabeth Sandnes – Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring veileder offentlige virksomheter om hvordan de skal fremme miljø og andre hensyn som menneskerettigheter, arbeidskrim, innovasjon med mer i anskaffelser. DFØ veileder også om regelverk, lager statistikk og annet. Mat og matsvinn er en av de prioriterte kategoriene i handlingsplanen for økt andel grønne og innovative anskaffelser.

Elisabeth Sandnes er jurist og fagansvarlig for kategorien mat og matsvinn i DFØ, hvor hun begynte i mai 2018. Elisabeth jobbet tidligere i Klima- og miljødepartementet, der hun blant annet koordinerte arbeidet med bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn

Noen av temaene hun vil komme inn på:

  • Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn
  • Matvett.no/kuttmatsvinn, servering, verktøy og annen veiledning 
  • Handlingsplanen om økt andel grønne og innovative anskaffelser 
  • Hvordan jobbe med ernæring, sunne måltider, smak, at maten skal friste osv.
    – koble sammen testing av brukertilfredshet med arbeid med matsvinn?

 

2)  Hvor ligger utfordringen i hverdagen?  

Det er dere og ansatte på institusjoner i hele Norge som vet hvor utfordringene ligger, og som har gjort dere tanker og erfaringer om hva som skal til for å løse blant annet utfordringen om redusert matsvinn- sett opp mot samarbeid/kompetansedeling/dialog på tvers av kjøkken og matkontakter. Samtlige av oss arbeider hver dag med fokus på å skape matglede, for at alle dem vi har ansvar for skal få i seg god, delikat, ernæringsriktig og porsjonstilpasset mat. 

Derfor gleder vi oss til å kunne presentere en erfaren og faglig sterk gruppe av deres kollegaer, som ønsker å dele sine erfaringer og ikke minst gi oss innsikt i hvordan de arbeider for å løse de utfordringer dere alle opplever hver eneste dag.


Stavanger

  • Kjøkkensjef Lervig sykehjem, Trine Boganes og seksjonsleder produksjonskjøkkenet Stavanger Universitetssykehus, Frode Gundersen

Trondheim  

  • Avdelingssjef Universitetssykehuset St. Olavs hospital, Gunnar Kvamme og avdelingsleder for avdeling ernæring og service Namsos kommune, Wenche Elisabeth Arnø

Oslo

  • 26.10 Kjøkkensjef Silurveien produksjonskjøkken, Harald Wishman og vinner av Matomsorgsprisen 2021 og avdelingsleder for avdeling kjøkken og matomsorg Lillestrøm kommune, Vegar Bakken-Løvaas
  • 27.10 Avdelingssjef matforsyning Sykehuset Innlandet, Oddvar Henriksen og vinner av Matomsorgsprisen 2021 og avdelingsleder for avdeling kjøkken og matomsorg Lillestrøm kommune, Vegar Bakken-Løvaas


3)  Matfaglig inspirasjon 

Ved Pål Jetmundsen og Bernhard Azinger – TINE Matfaglig senter

Våre dyktige matfaglige ansvarlige Pål Jetmundsen og Bernhard Azinger i TINE har lenge arbeidet med oppskrifter og løsninger som skal kunne inspirere dere og gi tips til hvordan dere kan gripe fatt i de utfordringer dere står overfor.

Vi har i den anledning laget en film, hvor vi blant annet presenterer flere delikate måltidsalternativer, hvor ulike rester fra tidligere servering kan benyttes i produksjon. Vi har tenkt på og hensyntatt så langt som mulig både budsjett og ernæringsutfordringene.. Vi viser også hvordan de ulike rettene kan behandles av mat-, service- og postverter, slik at opplegningen på tallerken blir så delikat som mulig, og gir matglede til den som skal nyte maten.  


4)  Slik jobber TINE med offentlig sektor

Ved Morten Svendsen – TINE Offentlig sektor

Morten Svendsen er leder for TINE Offentlig sektor. Han vil fortelle om hvordan TINE arbeider for å komme tettere på våre offentlige kunder, og de ulike utfordringene dere står over for. Samtidig arbeider vi kontinuerlig med å komme opp med løsninger, inspirasjon- og kurs som vi vil tilby våre kunder i offentlig sektor, for å hjelpe i deres hverdag. TINE ønsker å være en inspirerende og god samarbeidspartner, både når det gjelder leveranse og produkter, samt kunnskapsoverføring og løsningsorientering.


Morten Svendsen har 20 år bak seg i fra både kunde- og leverandørsiden innen mat og drikke.

  

5)  Bærekraftig ernæring

Ved Kristina Haugen Sandvik – TINE Ernæring

Det trekkes stadig frem at vi må spise mer bærekraftig, men det verserer likevel mye forvirring rundt hva et bærekraftig kosthold egentlig går ut på. For hva er egentlig et bærekraftig kosthold? Går det an å spise både sunt og bærekraftig? Og er det bare plantekost som gjelder i et bærekraftig kosthold eller er det også rom for animalske produkter? Dette er problemstillinger som Kristina Haugen Sandvik skal nøste opp i for oss under årets fagseminar.

Kristina Haugen Sandvik er klinisk ernæringsfysiolog og startet som ernæringsrådgiver i TINE i oktober 2020. Kristina jobber for at TINE kan bli en enda bedre støttespiller innen ernæring, da spesielt ut mot sykehus og alders- og sykehjem, hvor vi i samarbeid skal jobbe for best mulig ernæring til pasientene. Kristina har troen på filosofien «maten er ikke sunn før den er spist» og at det derfor er viktig å finne et kosthold som fungerer for den enkelte. 


6)  Skråblikk på bærekraftige måltider

Ved Arnt Steffensen – Kost- og ernæringsforbundet

Bærekraft kan være så mangt, og handler om alt fra klimaavtrykk og etisk handel til menyvalg og matsvinn. Det fine med systemet er at uansett hvor elendig man gjør det på noen områder, finnes det alltid noe annet å peke på, som gjør at ethvert kjøkken kan fremstå som et bærekraftens fyrtårn.

Arnt Steffensen er leder i Kost- og ernæringsforbundet i Delta og forfatter av en rekke fagbøker innen mat og drikke. Han har sans for politisk ukorrekte skråblikk, og han tar oss her med på en munter reise i det bærekraftige matlandskapet.


Årets Matomsorgspris

Årets Matomsorgspris deles ut på TINE Fagseminar i Oslo torsdag 27. oktober. Prisen utgis av Kost- og ernæringsforbundet og fagbladet Horeca, i samarbeid med TINE. Hensikten er å støtte og motivere fagpersoner som bidrar til nyskapning og kvalitetsheving innen matomsorg, primært innen institusjoner og kantiner. Prisen består av et originaldesignet diplom og et kunstverk gitt av Horeca samt et stipend på 30.000 kroner gitt av Kost- og ernæringsforbundet og TINE SA.


_________________________________________________________


Seminaravgift: Kr 500,- per deltager.

Seminaravgiften vil bli fakturert via bedriftens kundenummer i TINE.

Dersom du ikke har kundenummer i TINE, kan vi ordne dette dersom du tar kontakt på fagseminar@tine.no.


Påmeldingen er bindende.
Ved avmelding inntil en uke før kursstart vil halve kursavgiften bli fakturert. Etter dette vil kursavgiften faktureres i sin helhet.

Seminaravgiften inkluderer i tillegg til mye ny inspirasjon og kunnskap; lett frokost, velsmakende lunsj, pausemat og dokumentasjon fra seminarets foredragsholdere.


VELKOMMEN TIL EN INSPIRERENDE DAG PÅ TINE FAGSEMINAR 





 

Registreringsskjema

Fornavn
 *
Etternavn
 *
E-postadresse
 *
Mobil
 *
Arbeidssted
 *
Kundenummer i TINE (seminaravgiften vil bli fakturert via dette kundenr.)
 *
Stilling
 *
Innkjøpssamarbeid
Personlig allergier
 *