Stilleretrett med Lama Changchub

med Lama Changchub på Karma Shedrup Ling retreatsenter
.

Lama Changchub Tsering kom til Norge i 1992. Han gjorde 3-års retrett (lamautdannelsen) i perioden 1988-91 under sin rotlama Kalu Rinpoche. Siden Lama Talos død i 1994 har han vært hovedlama i KTLBS. Gjennom alle disse år har han med stor hengivenhet undervist og veiledet oss i buddhisme. Han underviser på engelsk. 

Velkommen til en 10-dagers retrett i den fredelige skogen på Karma Shedrup Ling. Dette blir en stilleretrett, med daglige gruppemeditasjoner, individuell meditasjon og undervisning med Lama Changchub. Å være på retrett i stillhet gir oss mulighet til å gå i dybden og å komme i kontakt med vårt indre potensiale. Det er ekstra viktig med oppmerksomhet og tilstedeværelse nå i disse spesielle tider, spesielt for å ta hensyn til de andre, men også for å gi oss selv ekstra motivasjon til å gjøre en ekstra innsats i forhold til dette i vår egen praksis.


Dagsprogram:  

07:00-08:00 Gruppemeditasjon  

08:00 Enkel frokost 

10:00–12:00 Gruppemeditasjon  

12:00–13:00 Mulighet for individuell veiledning etter avtale  

13:00 Lunsj 

14:00–16:00 Pause, eventuell karmayoga 

16:00–17:00 Undervisning

17:00–18:00 Individuell meditasjon 

18:00 Kveldsmat 

19:00–20:00 Gruppemeditasjon 


På retretten er det nødvendig at alle bidrar med oppgaver som kjøkkenarbeid og rengjøring (karmayoga). Hver dag setter vi også av litt tid til praktiske oppgaver som hagearbeid e.l.  

For de som ønsker, er det mulighet for å få individuell veiledning av Lama Changchub. 

For å hindre spredning av Covid-19 vil myndighetenes pålagte regler for smittevern bli fulgt under hele retretten. Av den grunn er det begrenset med overnattingsplasser. Hvis du var ikke raskt nok å melde deg på for å få plass i hyttene, har du fortsatt mulighet til å bo i eget telt under retretten (da får du 200 kr i rabatt ved påmelding).

Karma Shedrup Ling retreatsenter utenfor Ski er hyggelig og fredfullt, med meget enkel standard på innkvartering.  Man må selv ha med sovepose/sengetøy inkl. dyne og pute, håndkle, lommelykt, varmt tøy, paraply og gummistøvler. Vi oppfordrer de som har mulighet om å overnatte i eget telt. Vi gjør oppmerksom på at badet på KSL for tiden er under totalrenovering, så det må påregnes primitive forhold med utedo og utedusj.

Når du deltar på retreat, anbefales det å ta ferie fra sosiale og elektroniske medier. På alle kurs er det nødvendig at deltakerne bidrar til avviklingen av kurset og driften av KTLBS gjennom karmayoga, med praktisk innsats på kjøkkenet, med rengjøring og lignende. Det finnes oppgaver som passer for alle. 

Oppmøte fredag 16. juli kl. 17 for registrering og tildeling av hytte/rom. 
Retretten avsluttes fredag 25. juli kl. 13.
Man må ikke være med på hele retretten, men alle må være med fra start, både for å få ro og kontinuitet i retretten, og for at det skal bli lettere å gjennomføre smittevernstiltakene. Dersom det blir ledige plasser, er det mulig å være med kun 1.helg.   

Tid: Fredag 16. juli. kl. 17 - søndag 25. juli. kl. 13 

Adresse: Siggerudveien 734, Ski 
(Viken, Nordre Follo)

Lærer: Lama Changchub 

Pris: 10 dager kr 5000, 7 dager 3600, kun helg kr 1800
Prisene dekker både undervisning og opphold inkl. mat.

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon