Sommershedra på KSL

med Lama Changchub, Lama Fredrik Liland og Wenche Stene.Vi tar opp igjen sommeshedra-tilbudet som noen kanskje husker fra 15 år tilbake. 
«Shedra» er et tibetansk ord som refererer til den filosofiske skolen som finnes i de fleste tibetanske klostre. Her fordyper nonner og munker seg i buddhistisk filosofi gjennom studier av og debatt rundt de klassiske indiske tekstene. Under denne shedraen vil vi bl.a lære forskjellige rutiner og ritualer som gjøres i en tradisjonell tre-års retrett, og som en også kan bruke i en kortere retrett. Vi vil fokusere på både teoretiske og praktiske aspekter ved det å gjøre retrett både sammen med andre og på egen hånd. Dette innebærer bl.a:

-oppvåkningsyoga (dangwe naljor), som er et rituale for når en våkner

-måltidsyoga (se naljor), et rituale for når en spiser

-innsovningsyoga (nyalwe naljor), for når en legger seg

-røykrituale (sang), om morgenen

-chod-ritualet på kvelden


I buddhismen har vi to former for meditasjon, shamata og vipashyana. Gjennom den første finner vi fred og ro, og gjennom den andre finner vi klarhet og innsikt. Under sommershedraen fokusererer vi på vipashyana-delen ved å søke mer forståelse og innsikt i buddhistisk tankegang og filosofi. Før vi kan meditere er det viktig å lære hvorfor og hvordan vi mediterer, og dette gjør man i tibetansk buddhisme gjennom å studere klassiske tekster, slik som Shantidevas Innføring i bodhisattvaens vei (Bodhicharyavatara) og Chandrakirtis innføring i middelveien (Madhyamakavatara). Lama Changchub vil også undervise i i "Creation and Completion: Essential Points of Tantric Meditation" av Jamgon Kongtrul.
 
Det vil bli et variert og rikholdig program, med bidrag fra flere av lærerne våre: Lama Changchub, Fredrik Liland og Wenche Stene. Ta deg tid til sommershedraen og la det bli en forberedelse til sommerretretten uken etter der fokuset blir på bringe forståelsen inn i egen meditasjonspraksis. 

Tid: Fre-tors 9.-15. juli 
Sted: Karma Shedrup Ling retreatsenter 
Lærere: Lama Changchub, Fredrik Liland og Wenche Stene.

På retretten er det nødvendig at alle bidrar med oppgaver som kjøkkenarbeid og rengjøring (karmayoga). Hver dag setter vi også av litt tid til praktiske oppgaver som hagearbeid e.l.  

For de som ønsker, er det mulighet for å få individuell veiledning. 


For å hindre spredning av Covid-19 vil myndighetenes pålagte regler for smittevern bli fulgt under hele retretten. Av den grunn er det begrenset med overnattingsplasser. Hvis du var ikke raskt nok å melde deg på for å få plass i hyttene, har du fortsatt mulighet til å bo i eget telt under retretten (da får du 200 kr i rabatt ved påmelding).


Karma Shedrup Ling retreatsenter i Ski er hyggelig og fredfullt, med meget enkel standard på innkvartering.  Man må selv ha med sovepose/sengetøy inkl. dyne og pute, håndkle, lommelykt, varmt tøy, paraply og gummistøvler. Vi oppfordrer de som har mulighet om å overnatte i eget telt. Vi gjør oppmerksom på at badet på KSL for tiden er under totalrenovering, så det må påregnes primitive forhold med utedo og utedusj.

Når du deltar på retreat, anbefales det å ta ferie fra sosiale og elektroniske medier. På alle kurs er det nødvendig at deltakerne bidrar til avviklingen av kurset og driften av KTLBS gjennom karmayoga, med praktisk innsats på kjøkkenet, med rengjøring og lignende. Det finnes oppgaver som passer for alle. 

Oppmøte fredag 9. juli kl. 17 for registrering og tildeling av hytte/rom. 
Shedraen avsluttes torsdag 15. juli kl. 13.
Det anbefales å være med på hele retretten. Alle må være med fra start, både for å få ro og kontinuitet i retretten, og for at det skal bli lettere å gjennomføre smittetiltakene. Dersom det blir ledige plasser, vil det bli mulig å delta kun den 1.helgen. 
 


 

Tid: Fredag 9. juli. kl. 17 - torsdag 15. juli. kl. 13 

Adresse: Siggerudveien 734, Ski 
(Viken, Nordre Follo)

Lærere: Lama Changchub, Lama Fredrik Liland og  Wenche Stene.


Pris: 7 dager kr 4300, kun 1.helg kr 1600.

Rabatter: Ordinert i rober - 50%, studenter og trygdede som også er støttemedlemmer - 20%.

Prisene dekker både undervisning og opphold inkl. mat.
Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon