Sommershedra på Karma Shedrup Ling

 Sommershedra  på Karma Shedrup Ling 8.–14. juli 2022
Sommershedra 2022 er dessverre avlyst og påmeldingen er lukket

Årets tema: "Ethics for Meditators"

Shedra er et tibetansk ord som betyr «sted for studier». Det brukes om undervisningen i filosofi som gis i de fleste tibetanske klostre, hvor nonner og munker fordyper seg i studier av de klassiske indiske tekster og har intense debatter om temaene de studerer. 

Hovedtema for sommerens shedra er buddhistisk etikk og sammenhengen mellom etisk livsførsel, meditasjon og innsikt. Absolutt og relativ sannhet vil stå sentralt. Vi vil bruke tiden til undervisning, lesning, diskusjon og meditasjon.  

I buddhismen har vi to grunnleggende former for meditasjon: shamata (indre ro) og vipashyana (innsikt). Under sommershedraen bor vi på Karma Shedrup Ling og fokuserer på vipashyana-delen ved å søke mer forståelse og innsikt. Det er viktig å lære hvorfor og hvordan vi mediterer før vi starter med en ny praksis.

Det blir et variert program:

Lama Changchub vil undervise i den indiske filosofen og mesteren Nagarjunas tekst “Brev til en venn”. Teksten gir en klar og ufyllende introduksjon til hele den buddhistiske veien til oppvåkning med råd til både lekfolk og ordinerte. Instruksjonene er spesielt relevante for vanlige folk, som søker å følge en åndelig vei samtidig som vi fortsetter å leve i samfunnet og ha familie og jobb.

Lama Fredrik vil undervise i de tre former for løfter (domsum) innen buddhismen – hinanyanaløfter, bodhisattvaløfter og løftene knyttet til vajrayanapraksis. Vi vil se på hvordan treningen tilknyttet disse tre nivåene av buddhisme kan forenes.

Hans Petter Wiken uderviser  i Irest (yoga nidra).


Dagsprogram - tentativt (det kan bli endringer før oppstart og underveis)

07:00-07:45     Gruppemeditasjon 

08:00-08:45      Frokost            

08:45–10:00     Tid for karmayoga/tid til egen disposisjon 

10:00-11:45     Undervisning 

12:00-12:45     Yoga/Irest        

13:00-13:45     Lunsj 

13:45–15:00     Tid for karmayoga/tid til egen disposisjon

15:00–17:00     Undervisning 

17:00–18:00     Mulighet for individuell veiledning med Lama Changchub eller Lama Fredrik etter avtale 

18:00-18.45      Kveldsmat            

18:45–19:30     Tid for karmayoga/til egen disposisjon

19:30-20:15      Gruppemeditasjon 


For de som ønsker, er det mulighet for å få individuell veiledning.


Det er nødvendig at alle bidrar med oppgaver som kjøkkenarbeid og rengjøring (karmayoga). Hver dag setter vi også av litt tid til praktiske oppgaver som hagearbeid e.l.


Ta deg tid til sommershedraen og la det gjerne være en forberedelse til stille-retreatet uken etter, hvor fokus blir på å bringe forståelsen inn i egen meditasjonspraksis. Har du mulighet og tid anbefaler vi at du er med på hele retreatet. Du kan også bli med kun den 1. helgen. Det er mulig å bo i eget telt under retretten. Da får du 200 kr i rabatt ved påmelding. 


Karma Shedrup Ling retreatsenter i Ski er hyggelig og fredfullt, med enkel standard på innkvartering.  Man må selv ha med sovepose/sengetøy inkl. dyne og pute, håndkle, lommelykt, varmt tøy, paraply og gummistøvler. Vi oppfordrer de som har mulighet om å overnatte i eget telt.

Når du deltar på retrett, anbefales det å ta ferie fra sosiale og elektroniske medier. På alle kurs er det nødvendig at deltakerne bidrar til avviklingen av kurset og driften av KTLBS gjennom karmayoga, med praktisk innsats på kjøkkenet, med rengjøring og lignende. Det finnes oppgaver som passer for alle.


 

Tid: Fredag 8. juli. kl. 17 – torsdag 14. juli. kl. 13 

Sted: Karma Shedrup Ling retreatsenter (KSL) 

Adresse: Siggerudveien 734, Ski 

(Viken, Nordre Follo)

Lærer: Lama Changchub, Fredrik Liland, Hans Petter Wiken

Pris: 7 dager kr 4600, kun helg kr 1700

Prisene dekker både undervisning, opphold og alle måltider.


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon