Sommershedra på Karma Shedrup Ling

Sommershedra med Lama Changchub  8.–14. juli 2022Også denne sommeren planlegger vi en shedra. «Shedra» er et tibetansk ord som refererer til den filosofiske skolen som finnes i de fleste tibetanske klostre.  Her fordyper nonner og munker seg i buddhistisk filosofi gjennom studier av og debatt rundt de klassiske indiske tekstene. I buddhismen har vi to former for meditasjon: shamata og vipassana. Gjennom shamata finner vi fred og ro, og gjennom vipassana finner vi klarhet og innsikt. Under sommershedraen fokuserer vi på vipassana-delen ved å søke mer forståelse og innsikt i buddhistisk tankegang og filosofi. Det er viktig å lære hvorfor og hvordan vi mediterer før vi starter med en ny praksis.

I den tibetanske buddhismen gjør vi dette gjennom å studere klassiske tekster som f.eks. Nagarjunas “Brev til en venn” og Shantidevas “Innføring i bodhisattvaens vei” (Bodhicharyavatara). Vi vil bruke tiden til undervisning, lesning, diskusjon og meditasjon.  Vi planlegger et variert program. Fullstendig program kommer senere. 


Ta deg tid til sommershedraen og la det gjerne være en forberedelse til stille-retreatet uken etter, hvor fokuset blir på å bringe forståelsen inn i egen meditasjonspraksis. 


På retretten er det nødvendig at alle bidrar med oppgaver som kjøkkenarbeid og rengjøring (karmayoga). Hver dag setter vi også av litt tid til praktiske oppgaver som hagearbeid e.l.  

For de som ønsker, er det mulighet for å få individuell veiledning. 


Det anbefales å være med på hele retreatet. Dersom det blir ledige plasser, vil det bli mulig å delta kun den 1.helgen. 

Karma Shedrup Ling retreatsenter i Ski er hyggelig og fredfullt, med enkel standard på innkvartering.  Man må selv ha med sovepose/sengetøy inkl. dyne og pute, håndkle, lommelykt, varmt tøy, paraply og gummistøvler. Vi oppfordrer de som har mulighet om å overnatte i eget telt.

Når du deltar på retreat, anbefales det å ta ferie fra sosiale og elektroniske medier. På alle kurs er det nødvendig at deltakerne bidrar til avviklingen av kurset og driften av KTLBS gjennom karmayoga, med praktisk innsats på kjøkkenet, med rengjøring og lignende. Det finnes oppgaver som passer for alle.

Hvis du ikke er  raskt nok å melde deg på for å få plass i hyttene, har du fortsatt mulighet til å bo i eget telt under retretten. Da får du 200 kr i rabatt ved påmelding


 

Tid: Fredag 8. juli. til torsdag 14. juli.

Oppmøte: Fredag 8.juli kl 17 for registrering og tildeling av hytte/rom.

Shedraen avsluttes torsdag 14. juli kl. 13.


Adresse: Siggerudveien 734, 1400 Ski 
(Nordre Follo, Viken)

Lærere: Lama Changchub m.fl.


Pris: 7 dager kr 4600, kun 1.helg kr 1700.

Rabatter: Ordinert i rober - 50%, studenter og trygdede som også er støttemedlemmer - 20%.

Prisene dekker både undervisning og opphold inkl. mat.
 

Registreringsskjema

Fornavn
 *
Etternavn
 *
E-postadresse
 *
Gjenta e-post
 *
Mobil
 *
Jeg melder meg på:
 *
-------------------------------------
-------------------------------------
-------------------------------------
-------------------------------------
Har du matallergi/intoleranse, helseproblemer (ev. annet) vi skulle få vite om, gi oss beskjed i kommentarfeltet:
 *