Deltager.no er blitt LetsReg- Norges ledende påmelding og betalingsløsning

Siciliavandring Høst Palermo Corleone Agrigento

Velkommen til Active Adventure & Travel – Femirun & WALK reise!

Vi gleder oss til å reise med deg.

Har du spørsmål vedørende reisen eller påmeldingen er du velkommen til å ta kontakt.

Vibeke & Aage

Active Adventure Travel – FemiRUN & WALK, klikk her 

eller ring: +47 41417851  (kl. 09-16)

Vi gleder oss til å reise med deg!

Vibeke & Aage



VELKOMMEN TIL SICILIA VANDRING!

Vi har noen plasser igjen 

Sicilia - kjærlighet fra første stund

Dato: 2.-9.september            

Påmeldings og depositumsfrist: 2.juni 

Maks: 16 gjester

 


Reise

  • Reisens varighet: 2.-9.september 7 netter-8 dager
  • Påmeldings og depositumsfrist: 2.juni
  • Depositum: Kr.8.000
  • Sluttfaktura: 3.juli
  • Pris fra Oslo: Kr. 23.400
  • Pris fra Bergen og Trondheim: Kr: 24.400 (Få billetter)


Flybillett: t/r – Palermo

Persontransport: t/r Palermo flyplass til hotell.

Div. transfer med offentlig buss til/fra etappene.

Bagasjen vil bli fraktet mellom overnattingstedene.

All overnatting i tomannsrom

To reiseledere som snakker norsk og italiensk, som er meget godt kjent i området. Vibeke & Aage har skapt og gått vandringen.

DETTE ER INKLUDERT

MÅLTIDER

Frokost

5 lunsjer / piknik med ¼ l vin og ½ l vann

5 middager med ¼ l vin og ½ l vann

Lunsj og middag er laget av kortreiste råvarer og det serveres lokale viner. Måltidene består vanligvis av to til tre retter (eller flere).

ARRANGEMENT

Inngang til «Templenes dal i Agrigento»

Vinsmaking

Olivenoljesmaking

Vandring i landsbyene


TILLEGG

  • Enkeltromstillegg: Kr.3.500
  • Dersom du ikke ønsker å vandre, kan du benytte deg av offentlig transport. Disse reisekostnadene er ikke inkludert i prisen og må bekostes av den enkelte.


TEMPO PÅ TURENE

Tempoet tilpasses terrenget og reisefølget, for å få med oss alle sanseinntrykkene og ha god tid til fotografering.

DISTANSER PÅ DAGSØKTENE

Vandringene er på 26(12), 14, 20(11) og 24(13) kilometer i lett terreng til noe oppoverbakker.


KRAV TIL DEG SOM SKAL VÆRE MED OG NYTE TUREN

Med normal fysisk form klarer du turen uten problem.


De store forskjellene ligger i de små detaljene

Nå er det vår tur til å nyte og oppleve Sicilia og dens skattkammer av mangeartet kultur, mat, vin, musikk, lang og spesiell historie og utallige arkeologiske steder. Små sjarmerende og pittoreske landsbyer, raviner, høye fjell, elver, fosser, nydelige strender og vulkanen Etna (3.329 m.o.h.), som aldri sover.

Bli med og vandre pilgrims ruten, Via Magna Francigena, fra (hav) Palermo til (hav) Agrigento, via byen Corleone, som er kjent som fødested for mange mafia bosser gjennom tidene. En eventyrlig rute, med 4 dags etapper gjennom et spennende landskap, på fine stier, hvite veier og med spektakulære utsiktspunkter.

I en uke skal vi vandre på vakre Sicilia.

Sicilia ble kolonisert av fønikere, punere og grekere (fra det 8. århundre f.Kr.). Romere (3. århundre f.Kr.), vikinger (1060-1194), spanjoler (1479), bysantere (535/552), arabere (829-765), tyskere (1194), franskmenn (1266) og østerrikere (1720) var her, før Sicilia ble en del av kongedømmet Napoli i 1734 og endelig innlemmet i Italia i 1860.

En historie som er fylt av kriger og mange lands påvirkninger. Dette finner vi igjen i språket, mattradisjoner, husbygging, interiør, farger, musikk og mye annet. Selv om språket er italiensk, snakkes det dialekt, Sicilianu, et romansk språk med noen ord fra arabisk, høytysk, katalansk, fransk og spansk.

Siciliansk mat har selvfølgelig mye til felles med den «vanlige» italienske, men den har blitt påvirket av gresk, fransk og arabisk. Den arabiske innflytelsen er spesielt synlig i bruken av ingredienser som aprikos, sitrus, meloner, ris, safran, rosiner, muskat, nellik, pepper, pinje, kanel, m.fl.  Blant de mest kjente pastarettene er spaghetti ai ricci (med kråkeboller), pasta con le sarde (med sardiner), og pasta alla norma (fra Catania).

I siciliansk tradisjon, som i Italia for øvrig, består et måltid av en antipasto, deretter pasta og så gjerne en rett med kjøtt eller fisk. Vanligvis spiser de veldig søte desserter, som igjen understreker den arabiske innflytelsen.

Suppe er viktig i det sicilianske kjøkken, og maccu er den mest kjente av disse. Dette er det vi kan kalle god gammeldags bondekost, og hovedingrediensen er favabønner.

På Sicilia dyrkes det sitroner, appelsiner, mandariner, oliven, mandler, grønnsaker og vindruer. Det dyrkes også hvete og mais, men med små eiendommer og lav mekaniseringsgrad, blir det lavt utbytte.

Link til reisen: Sicilia Høst


Velkommen til Active Adventure & Travel – FemiRUN & WALK reise!

Vi gleder oss til å reise med deg.


Har du spørsmål vedrørende reisen eller påmeldingen er du velkommen til å ta kontakt.

Active Adventure Travel – FemiRUN & WALK, klikk her 

eller ring: +47 41417851 (kl. 09-16)

Reisevilkår, lover og regler:

Reisevilkår


Vi ønsker deg en aktiv og flott dag!


Vibeke & Aage

Active Adventure Travel


Turen vil avlyses dersom det er under 8 personer som melder seg på og depositumet tilbakebetales. | Ruten kan endres dersom spesielle metrologiske forhold tilsier det. | Oppsatte hotell kan endres. | Dersom flyselskapet endrer tid/rute vil dette medføre endringer. | Det tas ikke ansvar for eventuelle skrivefeil

 

Registreringsskjema