Deltager.no er blitt LetsReg- Norges ledende påmelding og betalingsløsning

Satya Yogaskole Teacher Training og Fordypningskurs

FordypnIngskurs/ TeacherTraining, grunnutdanning: 

1. år: 130 timer yoga fordypning, egenpraksis og  selvutvikling som elev på og utenfor matta.  

2. år:  Teacher in Training,Undervisning og mentorprogram med yogalærer Siri Tuseth.

70 timer fordelt på 2 helgesamlinger, undervisning av klasser online med feedback fra lærer, samt en langhelg på Sjernarøy til ferdigstillelse av lærerutdanningen august 2022.

Det er også et krav at de elever som går videre på 2.året av utdanningen kommer jevnlig på klasser på Satya Yoga enten på studio eller følger onlineprogram. 



Satya Yogaskole og hovedlærer Siri Tuseth ønsker varmt velkommen til et intenst, lærerikt og morsomt første år på yogamatta.
Du vil i løpet av dette året bli fulgt tett opp,  det blir både individuelt arbeid, hjemmelekser og oppgaver,- gruppearbeid samt presentasjoner og grunntrening på å undervise yogasekvenser.
Målet er at etter dette året er du klar til å begynne å undervise egne klasser med oppfølging, et mentorprogram om ønskelig.

Du kan også ta dette året kun for egen del som ren fordypning inn mot egen praksis og forståelse av yogaens mange aspekter.
Yoga som tradisjon og yoga som fremtid er inne i noen spennende skifter.  Yoga som et strengt  hierarkisk  og til tider  lukket  metodisk system er heldigvis begynt å endre seg, og veien videre for femtidens lærere vil bli basert på andre verdier og annen pedagogikk enn tidligere. Vi trenger gode og  erfarne  seniorlærere og  veiledere, men vi trenger mest av alt å utdanne  trygge og uavhengige  lokale  yogalærere med en god forankret praksis, både på og utenfor yogamatta.
Yoga er en livslang prosess, en livsstil og dedikasjon.

Målet hos Satya Yogaskole er å utdanne selvstendige og godt reflekterte yogalærere som er sitt gode  ansvar bevisst, sammen med en  dose innsikt over indre og ytre utfordringer med å jobbe med kropp og helse. Vi underviser fra et ikke-dogmatisk prinsipp og forener ulike veier inn i utdanningen som psykologi, sosialmedisin, religionshistorie og kulturforståelse. Og hvordan vi som ønsker å undervise i dag kan forstå den eldgamle medisinen og yogafilosofien i en hverdagskontekst. Dagens fokus psykisk helse, samt mat som medisin og gleden av en kropp i allsidig bevegelse både fysisk og kognitivt, emosjonelt  og relasjonelt er noe som yogaens tradisjon  har bært med seg i mange tusen år.
 Satya Yogaskole ønsker å utdanne elevene til å bli gode til å se disse sammenhengene og undervise de til grupper eller enkeltindivider.
Som ferdig utdannet yogalærer hos Satya Yogaskole er du i stand til både å undervise grundig og presist, eller mer i et flytelement  samt  restorativt.
Hovedlærer Siri Tuseth tror ikke på å lære vekk kun fragmenter av de ulike sekvensene vi kan undervise på en  yogamatte. Hun brenner for å gi sine elever et grunnlag så bredt som overhodet mulig slik at den enkelte lærer står klar til å se den variasjonen som ligger som potensiale  i undervisningen.

Til deg som elev:
Du har praktisert over flere år,  og er klar for et intenst år hvor du vil lære masse. Både om deg selv, om filosofi, anatomi/fysiologi og gruppedynamikk.
Det er ikke mulig på denne utdanningen å ta den med store skader og begrensninger i kroppen. Da er det bedre du er elev hos Siri eller  på Satya Yoga og får kunnskap på den måten om kroppen din til den er blitt bedre. Det er ikke lurt å bruke en Teacher Training til det.  
Vi skal gjennom mange timer på matten med fysisk arbeid dette året, og da er det lurt å kjenne seg klar også fysisk. Hvis ikke blir læringen begrenset for din del. Kroppen skal huske og øve, ikke bare hodet.


Du finner det spennende og nyttig med god og tett feedback.
Du har lyst til å øve på presentasjon i gruppe, samt undervise med mulighet for  tilbakemeldinger fra dine medelever og fra lærer.
Du har lyst til  å finne ut mer om deg selv, og hvordan selvledelse og refleksjon gjør deg mer i stand til å se verden og hverdagen utenfor.
Du har ikke bittesmå barn hjemme som gjør at det å være på intensive helger blir en utfordring både for deg og partner, eller skal inn i en veldig krevende periode på jobb. Dette året kommer til å gi masse men også kreve så mange timer av din tid,  så det er lurt vite at du er klar for å dykke ned i jobbingen på matten.
Satya Yogaskole kan garantere deg et godt og spennende år.

Om Siri Tuseth:

Siri har undervist yoga siden 2004, og har opparbeidet seg en bred og variert erfaring. Hun har undervist tusenvis av yogaklasser, holdt utallige workshps, samt retreats i inn og utland. Hun er fra før sertifisert Iyengaryoga- lærer, samt er Level IV Patanjali Yoga lærer. Hun er  i dag  en av grunnelggerene av Maitri Yoga, et yogafellesskap med forankring i vennskap, vennlighet og respekt sammen med andre yogalærere i inn og utland. 

Satya Yogakole ble startet for 8 år siden, og har  siden oppstarten utdannet yogalærere, barneyogainstruktører og holdt fordypningskurs for dedikerte elever. 

Siri er utdannet sosionom , og har studert filosofi på  Københavns Universitet. 

Timene og kursene som Siri holder er alltid  forankret i filosofi og hverdagskontekster  som blir tydelig  i møte med oss selv på matten. Hun er  over snittet glad i  anatomisk nerding og teknikk, og brenne for at den enkelte elev skal forstå kroppens signaler bedre.

Om Teacher Trainingen:

Det er en 200 timers grunnutdanning, hvor du blir evaluert fortløpende samt du skal presentere yogaøvelser både å matten og i et album som fungerer som en sluttevaluering.

Det er ett år med fordypning og egenpraksis i grunn, før du kan delta i år 2 som Teacher in Training. 

Etter 2 år kan du få sertifikat som ferdig utdannet yogalærer fra Satya Yogaskole og Maitri Yoga.

Kurset vil ha en hovedvekt på fysisk arbeid på matten for å forstå og lære mer om ulike yogastillinger, men det blir også mulighet til å lære pusteteknikker, meditative øvelser og basic yogaterapi.
 Grunnutdanningen vil også inneholde teoretisk arbeid innenfor yogafilosofi, samt  anatomi og fysiologi.
Undervisningen vil foregå både i gruppe, individuelt og som hjemmeoppgaver.

Samlingene vil både foregå i helger og over flere dager.

Samlinger:

17-19.september: Innledende helg med tema: Yogafilosofi, fysiske yogasekvenser og ayurveda i en hverdagskontekst.
15 timer

29-31.oktober: Asana og pranayama. Vi jobber med ulike sekvenser og pusteøvelser.
15 timer.

26-28.november : Teori: Anatomi og fysiologi for yogalærere.
Yogasekvenser  og avspenningsteknikker
15 timer.


2022:
21-23.januar: Yogasekvenser, pusteteknikker og avspenning. Basic yogaterapi for ryggen og ryggrad/bekken.
10 timer.

18-20. februar: Teori, Patanjali Yoga Sutras og Bhagavad Gita.
Yogasekvenser og pusteteknikker.
15 timer

22-24.april: Yogasekvenser, presentasjoner samt  undervisning i grupper. Feedback.
15 timer

18-20 juni: Yogasekvenser, dypdykk i egenpraksis.
Opphold på Sjernarøy hvor vi bor og praktiserer sammen.
20 timer undervisning og  skriveoppgaver.

26-28.august: Yogasekvenser, undervisning og feedback.
15 timer.


23-25.september. Gjennomgang av individuelt arbeid, fotoalbum og sekvenser i gruppe.
15 timer

28-30. oktober: Avsluttende helg med presentasjon av egen utvikling og lærdom, undervisning med feedback.
15 timer.

Pris for hele  første innledende fordypningsåret/ alle samlinger, med all undervisning,  kost og losji på Sjernarøy i juni, undervisningskompendium samt individuell oppfølging  inkludert: 35 000.
Beløpet kan betales i tre rater.
Første rate fungerer som påmelding og sikret plass på utdanningen: 10 000  kr
Resterende beløp betales i to rater a 12500.
En rate innen 15.01 2022 og en rate innen 01.06 2022.

Pris for 2.år, Teacher in Training: 17  000 inkludert 2 helgesamlinger, feedback på undervisning  samt storsamling på Sjernarøy, kost og losji inkludert. 

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon