Ringu Tulku Rinpoche underviser på KTL

«May Confusion Dawn As Wisdom»

1.—4. september

Ringu Tulku Rinpoche har besøkt Karma Tashi Ling mange ganger helt siden 1990-tallet og har mange elever i Norge. Vi er veldig glade for ønske ham velkommen tilbake til Karma Tashi Ling for første gang etter koronapandemien.

Under besøket vil han gi undervisning på to ulike temaer. Torsdag og fredag 1.—2. september underviser han med utgangspunkt i Gampopas fire læresetninger: The Four Dharmas of Gampopa. Lørdag og søndag 3.—4. september blir det undervisning på Mahamudra-linjebønnen: Supplication Prayer to the Mahamudra Linage av Bengar Jampal Zangpo. Det går an å være med på kurset torsdag til fredag, kurset lørdag til søndag eller på all undervisningen disse fire dagene.

NB: For å få servering nødvendig å forhåndspåmelde seg innen 31.august.


Undervisning torsdag og fredag 1.—2. september

– Gampopas fire læresentninger: The Four Dharmas of Gampopa 


Grant your blessings so that my mind may be one with the dharma
Grant your blessings so that dharma may progress along the path
Grant your blessings so that the path may clarify confusion
Grant your blessings so that confusion may dawn as wisdom


Forfatteren av disse fire korte linjene var Gampopa (1079—1153), den mest kjente av Milarepas elever og en av de av viktigste grunnleggerne av Kagyu-skolen innen tibetansk buddhisme. Den 1. Karmapa, Tusum Kyenpa, var elev av Gampopa. Denne bønnen utlegger hele den buddhistiske vei. Den er et kart over hele reisen fra de første skrittene på den spirituelle veien og helt til all forvirring transformeres til visdom. Denne korte bønnen gir en inngang til de dype og kraftfulle metodene i mahayana-buddhismen, som åpner opp for den visdommen og medfølelsen som er vårt innerste vesen.


Program torsdag 1. og fredag 2. september (endringer kan forekomme)

16.30—18.00  Undervisning

18.00               Enkel servering

19.30—21.00  UndervisningUndervisning lørdag og søndag 3.—4. september

- Supplication Prayer to the Mahamudra Linage av Bengar Jampal Zangpo

Mahamudra betyr «det store segl» eller «preg» og referer til at alle fenomener bærer samme preg, nemlig at de er tomme for egen eksistens, og at tomheten og visdommen, som erkjenner tomheten, er uatskillelige. «Mahamudra-linjen» referer til at denne visdommen og metodene har blitt overført i direkte linje fra mester til elev gjennom mange århundrer.

Bengar Jampal Zangpo (1427-1489) var elev av den 6. Karmapa og den 7. Karmapas hovedlærer. Etter å ha fått undervisning fra den 6. Karmapa og tilbrakt 18 år i retreat alene på en isolert øy skrev han mahamudra-linjebønnen. I bønnen ber han om velsignelse fra alle mestrene som har realisert mahamudra. Bønnen oppsummerer hele veien helt fra de forberedende øvelser og til en slik erkjennelse oppstår: Gjennom de forberedende øvelser trener man på å gi avkall på å søke etter vinning, ære og materielle goder og utvikle sann hengivenhet til dharma og mesteren. Deretter følger hovedpraksisen som består av trening i ulike former for medtiasjon – meditasjon for å roe sinnet (shamatha) og for å utvikle visdom (vipashyana). Mahamudra-linjebønnen resiteres daglig på Karma Tashi Ling.


Program lørdag 3. og søndag 4. september (endringer kan forekomme)

11—13 Undervisning

13—16 Lunsjpause

16—18 Undervisning


Priser:

Undervisning torsdag og fredag 1.—2. september: 1800 kr. Inkluderer lett måltid.

Undervisning lørdag og søndag 3.—4. september: 2200 kr. Inkluderer varm lunsj. 

Undervisning fire dager 1.—4. september: 3600 kr. Inkluderer alle måltider.


Trygdede, arbeidsledige og studenter som har betalt medlemskontingent i 2022 kan få 20% rabatt. Ungdom opptil 18 år og ordinerte i rober kan få 50% rabatt.


Priskategori

Torsdag og fredag

Lørdag og søndag

Alle fire dager torsdag til søndag

Ordinær pris

1800 kr

2200 kr

3600 kr

Trygdede, arbeidsledige og studenter som har betalt medlemskontingent i 2022 (husk dokumentasjon ved registrering)

1440 kr

1760 kr

2880 kr

Ungdom opptil 18 år og ordinerte i rober

900 kr

1100 kr

1800 kr
Ringu Tulku Rinpoche, f 1952, ble gjenkjent av den 16. Gyalwa Karmapa som en bevisst gjenfødt lama (tulku). Han har studert under kjente og respekterte mestere fra alle de fire hovedskolene av tibetansk buddhisme og er en høyt skattet lærer verden over. Ringu Tulku Rinpoche snakker godt engelsk og gir undervisning i den buddhistiske lære på en dyp, men samtidig klar og lettfattelig måte. Han kombinerer indre ro og verdighet med en uformell, humoristisk og kontaktskapende væremåte.

Du kan les mer om Ringu Tulku Rinpoche på Bodhicharya - Awaken the Heart by Opening the Mind - Bodhicharya
Sted: Karma Tashi Ling buddhistsenter (KTL), Bjørnåsvn. 124, 1272 Oslo. (Tempelet ligger på Bjørndal i bydel Søndre Nordstrand. Nærmeste T-bane er Mortensrud, nærmeste bussholdeplass er Sommerro.)

Oppmøte:  Kommer du i god tid før undervisningen starter blir vi kjempeglad. Vi trenger tid til å registrere hvem som er kommet.


PÅMELDING
Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon