Produser din egen forestilling, med Kjetil Falkum

 DIGITALT KURS


Dato: 08. - 10. november 2021

Kl: 09.30 - 16.00 alle dager

Kr: MTF / NSF / SKUDA: kr.800,- 

Pris Andre: kr. 950,- 

Max antall: MTF 5 / SKUDA 6 / NSS 5

Påmeldingsfrist: 3.oktober 2021 

 

Dette kurset er en intensiv innføring i produsentkunnskaper for deg som er scenekunstner og ønsker å produsere dine egne forestillinger, eller for deg som er fersk produsent for profesjonelle scenekunstprosjekter.


Teater er det umuliges kunst, og kunsten å gjøre det umulige mulig. God planlegging og smidig prosjektledelse er essensielt for å få mest mulig ut av de ressursene vi har til rådighet, realisere de villeste idéene, og lage den beste mulige forestillingen. 


Kurset gir en innføring i de viktigste redskapene produsenten har gjennom hele prosessen fra idé til ferdigstilt prosjekt. Vi tar for oss fremdriftsplan, budsjett, finansiering, bemanning, kontrakter, avtaleverk, rettigheter/royalties, og produksjonsplanlegging. 

Det vil bli en kombinasjon av forelesning, gruppeoppgaver og diskusjon, og målet med kurset er at deltakerne skal få oversikt over alle elementene som kreves for å realisere et scenekunstprosjekt og få med seg verktøy som gjør produsentoppgaven både lettere og morsommere. 


Dette kurset tar ikke for seg hvordan man skaffer penger til produksjonene eller søknadsskriving. 


Digital plattform:

  • Kurset gjennomføres på digital plattform og krever god/stabil internettlinje (gjerne kablet internett hvis mulig).
  • Kursdeltakerne må ha egen PC/MAC med Excel (eventuelt Numbers eller Sheets) tilgjengelig.
  • Har du tilgang på 2 skjermer/digitale enheter som er koblet sammen, kan dette være en fordel med hensyn til mengden filer som skal benyttes under kurset. (Ikke et krav for deltagelse).


Alle påmeldte vil motta en digital møtelenke/invitasjon på mail fra Kjetil Falkum kvelden før kursstart.

Vi anbefaler alle å logge seg på møtet i god tid slik at man er klar til start kl. 09.30 alle kursdager.


Kriterier for deltakelse:

Åpent for profesjonelle deltakere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring, med følgende bakgrunn: Profesjonelle scenekunstnere og andre som jobber direkte med produksjonssiden av scenekunst. 

• Det er ikke nødvendig med produsenterfaring, men kurset forutsetter grunnleggende kjennskap til scenekunstprosjekter, for eksempel som musikalartist/skuespiller/danser eller andre roller i forbindelse med produksjoner.

• Du må ha grunnleggende kjennskap til Excel, Numbers, Google Sheets eller lignende. En stor del av kurset vil foregå i Excel, og det vil ikke være tid til opplæring i programvaren. 


NB! Du kan melde deg på kurset "Excel og budsjettering for nybegynnere" med Rudi Skotheim Jensen som avvikles 27. - 28. oktober 2021. Dette vil gi deg kunnskapene du trenger for å kunne delta på Produser din egen forestilling.

Kurset er et samarbeid mellom Musikkteaterforum, Skuespiller- og danseralliansen, og Norsk Skuespillersenter.


Om Kursholder:

Kjetil er er utdannet stage manager og production manager ved Royal Academy of Dramatic Art i London. Etter utdanningen har han jobbet frilans som inspisient, turnéleder og produsent for teater, musikaler, opera, festivaler og events, både i Norge og utenlands. Her hjemme har han jobbet ved blant annet Hålogaland Teater, Riksteatret, Nationaltheatret, Kilden, Arktisk Filharmoni og Opera Østfold, for en rekke private teaterprodusenter, samt ti sesonger med Spelet om Heilag Olav på Stiklestad. De siste årene har han ledet teaterfestivalen Heddadagene for Norsk Teater og Orkesterforening. For tiden bor og jobber Kjetil i Tromsø, mens han utforsker norskekysten i seilbåten Inga.

Registreringsskjema

Fornavn
 *
Etternavn
 *
E-postadresse
 *
Klasse/kategori
 *
Mobil
 *
 *