Pediaterdager i høstfarger

Kjære alle barneleger,
Etter endeløse digitale møter og webinarer skal Norsk barnelegeforening endelig igjen ha et vanlig fysisk og sosialt møte i Tromsø den 8-10. september 2021. 
Vi kan lokke med et meget spennende faglig program.

Mandag 6.9 og tirsdag 7.9 arrangeres Nytt i pediatri - oppdatering for spesialister - se informasjon og påmelding på legeforeningens sider.

Onsdag den 8.9, før Pediaterdagene starter, vil det arrangeres to LIS-kurs: Et med AHLR og ekkokardiografi for barneleger (maks 20 deltagere) og et i sosialpediatri (maks 10 deltagere). Begge kurs er fulltegnet!

Vi vil så få et spennende foredrag om MIS-C, Kawasaki og immuntrigget sykdom ved Petter Brodin fra Stockholm, som er en verdensledende forsker på dette området. Det vil også være innlegg om presisjonsbasert behandling av barn med kreft, nytt om diabetes og ny tilnærming til barn med komplekse symptomtilstander. Get together om kvelden.

Torsdag 9.9 vil det ble frie foredrag, nyheter om immunterapi og behandling av eksem, og en spennende bolk om nyfødt – og barnekirurgi blant annet opp mot NEC, diafragmahernie, hydronefrose og vesikoureteral refluks. På kvelden interessegruppemøter og så festmiddag!

Fredag 10.9 vil hovedtemaet være alvorlige sykdommer i lunge og luftveier. Vi vil ha fokus på bronkopulmonal dysplasi, cystisk fibrose, akutt astma og komplikasjoner fra lunge og luftveier under kreftbehandling, igjen med gode foredragsholdere fra Sverige og Norge.

Send veldig gjerne inn abstrakt til frie foredrag! Spennende kasuistikker, lokal forskning, erfaringer fra praksis i utfordrende strøk osv. er alt av interesse for kollegaene i Tromsø. Finn nødvendig info på: https://www.legeforeningen.no/foreningsledd/fagmed/norsk-barnelegeforening/nbf-moter/frie-foredrag/. Abstrakt sendes til motesekretaer@barnelegeforeningen.no, frist søndag 22. august.  


Sosialt håper vi at dette blir artig og bra som på alle NBF-møter. Arrangementskomiteen skal gjøre sitt og vi håper at Tromsø kan presentere seg i vakre høstfarger!

Oppdatert 26. august: Det har vært fulltegnet på både Get-together og Festmiddag, men det ser nå ut til at alle som ønsker likevel kan få delta på Festmiddagen, og det vil bli plass til flere på Get-together.

Hvis du ikke allerede har fått plass (er du i tvil, sjekk bekreftelsen du fikk ved påmelding):

Etteranmelding Get-togehter:

https://www.deltager.no/event/etteranmelding_get-together_pediaterdager_i_hostfarger_08092021#init

Etteranmelding Festmiddag:

https://www.deltager.no/event/etteranmelding_festmiddag_pediaterdager_i_hostfarger_09092021#init


Priser:

Deltakeravgift hele konferansen
- påmelding  etter 15. august
kr 4500
Deltager en dag - påmelding etter 15. august
kr 2400
LIS-kurs onsdag 8. sept.
NB:  Begrenset med plasser og fulltegnet!
kr 800
Get together Fløya (fjellheisen) 8. sept.
Inkluderer heis, mat og drikke.
NB: Begrenset antall plasser!
kr 650
Festmiddag Ishavshotellet 9. sept.
Treretters festmeny med drikke.
NB: Endret lokalisasjon fra Rødbanken til Ishavshotellet
kr 950

Overnatting

Vi har fått en avtale om billigere rom ved konferansehotellet Scandic Ishavshotell som mange har benyttet seg av. Det er nå for seint å få hotell til avtalepris, men fortsatt mulig å booke på  www.scandichotels.com Det ligger også mange andre gode hoteller i kort gangdistanse fra Ishavshotellet.

VIKTIG MELDING ANGÅENDE COVID19

Kjære deltagere på Pediaterdagene, 

Vi gleder oss veldig til at dere alle kommer til Tromsø. Dette er et møte som NBF har hatt et sterkt ønske om å få gjennomført da det nå er over 18 mnd siden medlemmene traff hverandre sist på Pediaterdagene i Stavanger, januar 2020.

Selv om koronapandemien i Norge er inne i en fase med mange vaksinerte må vi naturligvis fortsatt ta nøye hensyn til smittevern. Vi vet også at selv om man er vaksinert er det mulig å bli smittet og smitte andre.

  • På Get together arrangementet vil det være et krav om å vise koronasertifikat (ta med en utskrift eller lett tilgjengelig sertifikat nedlastet på mobil ved registrering) eller en fersk negativ koronatest (< 24 timer) for å kunne delta. Vi vil ha mulighet til å teste noen på stedet med hurtigtest hvis de ikke har med koronasertifikat eller kan dokumentere en fersk negativ test.
  • På møtet som avholdes på Ishavshotellet, inkludert festmiddagen, er det ikke et krav om koronasertifikat, men vi ønsker som ansvarlig arrangør å ha oversikt over de som er fullvaksinert og ber om at koronasertifikat fremvises/tas med ved registreringen første dag.
  • Vi anmoder også sterkt om at alle som skal delta på møtet tar en korona-test hjemme FØR de reiser til Tromsø, dvs tidlig i uke 36. Det er frivillig å gjøre dette, men det vil gi en ytterligere trygghet for både NBF og lokal arrangør at vi vet at ingen som deltar har en positiv koronaprøve når de kommer på møtet.

Under møtet vil vi ha vanlig smittevern med god håndhygiene.

…og selv om Bent Høie har sagt at «one night stand» nå er tillatt, vil det ikke komme noen spesifikk anbefaling fra arrangøren om dette 😊


MVH på vegne av lokal arrangementskomite og NBF

Claus Klingenberg og Astri Lang

 

Registreringsskjema