Ngöndro - de forberedende øvelser

Helg med Lama Changchub

Ngöndro – de forberedende øvelsene - regnes som inngangsporten til å bruke metodene i vajrayana-buddhisme, inkludert mahamudra. De ulike linjene av tibetansk buddhisme har alle en variant av ngöndro. Å gjøre ngöndro bidrar til å fjerne hindringer og skape positiv «fortjeneste», slik at en har nytte av de mest avanserte øvelsene i vajrayana. Men de er også selvstendige øvelser som kan praktiseres hele livet og gradvis leder oss på veien til oppvåkning. 

De fire allmenne øvelsene er refleksjoner over 1) verdien i å være født som menneske, 2) forgjengelighet og død, 3) karma –sammenhenger mellom årsak og virkning, og 4) den samsariske (uopplyste) tilværelsens iboende utilfredshet. Disse refleksjonene vil bidra til endring i våre prioriteringer og motivasjon til å bli fri. 

De fire spesielle øvelsene er 1) tilflukt og bodhichitta, 2) meditasjon på Vajrasattva, 3) mandala-ofring og 4) guruyoga. Dette er egne praksistekster med fysiske øvelser, mantraer og visualiseringer. 

Lama Changchub vil gå igjennom alle øvelsene. Kurset passer både for de vil begynne med ngöndro, og de som holder på med ngöndro og ønsker påfyll, inspirasjon og oppfriskning.

Anbefalt lesning: The Torch of True Meaning av Jamgön Kongtrul Lodrö Thaye.


Lærer på kurset er Lama Changchub. Lama Changchub kom til Norge i 1992. Han gjorde 3-års retreat (lamautdannelsen) i perioden 1988-91 under sin rotlama Kalu Rinpoche. Siden Lama Talos død i 1994 har han vært hovedlama i Karma tashi Ling buddhistsamfunn. Gjennom alle disse år har han med stor hengivenhet undervist og veiledet oss i buddhisme. Han underviser på engelsk.
Tid: 19. og 20. november kl. 11 -17

Sted: Karma Tashi Ling buddhistsenter, Bjørnåsveien 124

Lærer: Lama Changchub

Pris: 1500 kr inkl. lunsj begge dagene. 

20% rabatt for trygdede og studenter som har betalt medlemskontingent i 2022

50% rabatt for ungdom opp til 18 år og ordinerte i rober.

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon