MTF PRØVEROM med ELI KRISTIN HANSSVEEN

Mesterklasse

Dato: 23. november 2021

Kl. 10.00 - 14.00

Kr. MTF: 350,-

Kr. Andre: 550,-

Kr. Observatør: 50,-

For: Profesjonelle scenekunstnere

Kriterie: CV sendes henriette@musikkteaterforum.no ved påmelding.

Pianist: Bjørge Verbaan


Etter et strålende MTF Prøverom høsten 2019 med Eli Kristin Hanssveen gjentar vi nå suksessen! Nå har du mulighet til å få direkte veiledning, råd og tilbakemeldinger fra Eli Kristin i en mesterklasse med fokus på teknikk og formidling. 

Eli Kristin Hanssveen deler i denne mesterklassen av sin erfaring som profesjonell utøvende scenekunstner og solist ved Den Norske Opera og Ballett. 

Eli Kristin har gjennom karrieren arbeidet innen forskjellige genre og sier: 

«Det er kun én stemme». Det er kun forskjellige preferanser som angir akkurat hvordan det er ønskelig å dra frem ulike aspekter ved deg og din stemme

Uansett hva du skal synge eller hvem du skal portrettere på scenen er det aldri noen ulempe å ha en god stemmeteknikk. Og uansett hva du synger bør det høres ut som deg. Det hadde vært fint om du tok med noe du føler du sliter med, på den ene eller andre måten. Eller noe du er sikker på at du er best på, men har fått andre tilbakemeldinger på. La oss finne ut av hva som eventuelt hindrer deg - og styrke det som gjør deg unik.

 

MTF Prøverom gir scenekunstnere mulighet til å prøve ut et ønsket materiale for arbeidende krefter i bransjen, som regissør, musikalsk leder eller senior utøver. Fokus på klassene er interpretasjon, språk, metode, teknikk og formidling, innen fremførelse av sang og dramatisk tekst. 


Det er 8 aktive plasser på MTF Prøverom, 

Hver deltager får 20 minutter èn til èn arbeid med mentor og pianist. 

Det er åpent for 10 observatører pr. prøverom.


Forberedelse: Forbered 1 sang du ønsker å arbeide med. Det er viktig at du vet eksakt hva du ønsker å fokusere på under ditt arbeid med mentor og at du formidler dette raskt og effektivt ved start av din tildelte tid.

Materialet må kunnes utenat. 

Ta med:  Noter til pianist

Fokus: sangteknikk og formidling


ANTALL PLASSER:

Aktive: 8  

Observatør: 10

Lokale: Gamle Raadhus Scene, Christiania Torv 1, 0157 Oslo.

 

Om kursholder Eli Kristin Hanssveen:  

Sterk stemme og unik sceneutstråling er karakteristikker som går igjen i omtalen av Eli Kristin Hanssveen. Sopranen fra Hadeland debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002 og ble fast solist fra 2007. Her har hun gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos, Musetta i La bohème, Pamina, Nattens dronning og Første dame i Tryllefløyten, Evrydike i Glucks Orfeus og Evrydike, Liù i Turandot, Violetta i La traviata, og Kvinnen i Rolf Wallins opera Elysium. Hun har også sunget i Nasjonalballetten UNGs oppsetning av Romeo og Julie og Clorinda i Stefan Herheims nye produksjon av Rossinis La Cenerentola

Sammen med Thor Inge Falch, Hege Schøyen og Øivind Blunck inntok hun Scene 2 med forestillingen Hege og Øivind går til Operaen, både i 2014 og 2015. Våren 2015 sang hun i tillegg Primadonnaen i Donizettis Viva la mamma – en produksjon som var på turné i samarbeid med Riksteatret høsten 2015. 


Om Pianist Bjørge Verbaan:

Bjørge Verbaan er freelance pianist/kapellmester, utdannet ved NTNU i Trondheim. Han jobber bl.a for Complete Vocal Institute og Musikkteaterhøyskolen som repetitør. 

De siste årene har han bl.a gjort Jesus Christ Superstar (Haugesund), Trollmannen frå Oz (Riksteatret), Syng liv i ditt liv (Konsertforestilling), Chess in concert (Lillestrøm), Da verden kom på skinner (Lillestrøm), og komponert musikken til Askepotts jul (Hovedscenen Latter).


Registreringsskjema

Fornavn
 *
Etternavn
 *
E-postadresse
 *
Klasse/kategori
 *
Mobil
 *
 *