MALEKURS - LÆR OM KOMPOSISJON (helgekurs - 1.-2. okt.)


Hvordan kan vi binde de ulike elementene i et bilde sammen til en fungerende helhet?  


Gjennom spennende oppgaver lærer du å sette ulike elementer sammen til en helhet. Du tar med deg kraftfulle verktøy fra kurset som kan benyttes i alt av eget virke.


STED: Oslo, Myntgata 2, Inngang B.

TIDSPUNKT1. - 2. okt.

Lør/SønKL 10.00-16.00

PRIS: 2590,-


Innhold

Hva er komposisjon? Komposisjon handler om hvordan bildets mange elementer er plassert i forhold til hverandre, og hvordan de inngår i en kommunikasjon, noe som er essensielt for all god kunst. 

Kurset starter med en introduksjon til billedspråk  og komposisjonens rolle i maleriet. Vi har en gjennomgang av både god og dårlig komposisjon  der vi analyserer bilder for å synliggjøre typiske problemstillinger kunstnere jobber med knyttet til komposisjon. Vi ser tilbake på noen av kunsthistoriens store malere for bedre å forstå komposisjonens rolle i kunsthistorien satt opp mot vår egen samtid.


Etter billedanalysen vil vi gjøre våre egne studier i komposisjon. Vi jobber abstrakt på små formater med målrettede oppgaver som vil bestå i å løse et kompositorisk problem. Kurset oppfordrer kursisten til egen refleksjon og det blir derfor lagt spesielt stor vekt på utforskende oppgaver for å øke vår forståelse gjennom prøving og feiling.

Kurset legger ikke opp til produksjon av ferdige verk, men heller å gjøre nye oppdagelser kursisten kan ta med seg videre inn i eget virke. Vi nærmer oss maleriet og komposisjonen fra et  faglig seriøst perspektiv, men det blir ikke kjedelig av den grunn! Heller mer interessant og givende.

Alt du lærer på kurset er prinsipper som kan benyttes uansett hvilke medium du måtte ønske å jobbe med videre.


Målgruppe

Kurset passer for de som føler et behov for å styrke sin forståelse for virkemidlene som ligger til grunn for en vellykket komposisjon. Det er derfor en fordel at du har malt litt fra før av. Selv om du har malt i mange år vil du med stor sannsynlighet få ny informasjon og nye verktøy.

Hvis du er helt ny, eller delvis ny, anbefales kurset «Abstrakt maleri» som er et kombinert nybegynner/videregående kurs og et godt sted å starte.


Olje & akrylmaling

Man kan bruke både olje og akryl på kurset. Hvis du maler med olje er det mulig å la ting stå igjen til tørk. Du kan da hente arbeidene etter kurset når disse er tørre.


Annet

-Se vedlagt utstyrsliste nederst for det du trenger til kurset

-Alle kursister vil få en  oppsummering av den teoretiske delen av kurset i form av et digitalt PDF-hefte etter fullført kurs.

-Begrenset anntall deltakere, for å sikre tilstrekkelig personlig veiledning.

-Servering: bakst og kaffe/te


Kursholder: Jonas Vilberg, Billedkunstner og illustratør

Med bakgrunn innenfor klassisk figurasjon og kommersiell illustrasjon har Jonas en unik tilnærming til kunst og abstraksjon, det være seg i tegning,maleri eller skulptur.

Jonas har arbeidet i flere år som lærer i tegning og maleri ved privatskoler og som ekstern kursholder i kunst. Han har en systematisk og oversiktelig måte å undervise på, som gjør det lett for kursister å lære nye ting.


 Spørsmål?

kurs@jonasvilberg.com
Salgsbetingelser for kurset

  • Påmelding til kurset er bindende, og det er ikke angrefrist eller reklamasjonsrett.
  • Sykdom hos kunden, eller andre forhold utenfor vår kontroll, gir ikke rett til refusjon.
  •  Ved lav deltakelse, sykdom hos kursleder, eller andre forhold utenfor vår kontroll, avlyses kurset. Ved slike tilfeller står ikke kursstedet eller kursholderen ansvarlig for deltagernes meromkostninger, for eksempel togbilletter eller hotellopphold.
  • Ved lav deltagelse eller sykdom hos kurslederen har deltakerne krav på full refusjon på kursavgiften, eller kan tilgodeses med en tilgodelapp til senere kurs, tilsvarende kursavgiften på det aktuelle kurset som avlyses.
  • Ved andre forhold utenfor vår kontroll har deltageren krav på fullrefusjon minus transaksjonskostnad på 3,5% av totalbeløpet og minus kr. 8.- deltageravgift eller kan tilgodeses med en tilgodelapp til senere kurs, tilsvarende kursavgiften på det aktuelle kurset som avlyses.Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon