Lojong med Lama Roar Vestre

Lojong-meditasjon slik vi kjenner den i dag stammer fra den indiske buddhistiske læremesteren Atisha (982–1054). Serlingpa, hans viktigste lærer, ga ham en helt spesiell undervisning om bodhicitta som danner grunnlaget for lojong. Lojong betyr sinnstrening eller tanketransformasjon og er en meget effektiv og dyp meditasjonsmetode for å utvikle bodhicitta, det våkne hjertet – selve essensen av mahayana-buddhismen. bodhicitta kan forklares som et ønske om å hjelpe alle levende vesener, uten unntak, til å bli fri fra lidelse og årsaken til lidelse. Undervisningen tar utgangspunkt i at alle opplevelser, uansett om de oppleves som gode eller dårlige, kan transformeres til hjelp på veien mot oppvåkning.

Litteratur:

The Great Path of Awakening: The Classic Guide to Lojong, a Tibetan Buddhist Practice for Cultivating the Heart of Compassion av Jamgon Kongtrul.


Om Lama Roar Vestre:

Lama Roar Vestre kom til Karma Tashi Ling høsten 1977. I perioden 1979-83 gjorde han det tradisjonelle 3-års retreatet under veiledning av Kalu Rinpoche. Han har siden undervist i mange år ved KTLBS. Siden 1994 har han vært en elev av H.E. Mindrol Jetsün Khandro Rinpoche. De siste årene har han bodd i hennes senter Mindrolling Lotus Garden i USA hvor han siden 2005 har vært Drupön (retreatmester). Lama Roar underviser både på norsk og engelsk.


Tid: torsdager kl. 19–21
Varighet: 10. februar-21.april (10 ganger)
Sted: Zoom

Lærer: Lama Roar Vestre

Pris: 800 kr

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon