Lojong - kurshelg med Ani Könchog og Anne Berteig


Lojong betyr sinnstrening eller tanketransformasjon og er en meget effektiv og dyp meditasjonsmetode for å utvikle "bodhichitta" – det våkne hjertet. Bodhichitta kan forklares som et betingelsesløst ønske om å hjelpe alle levende vesener til å bli fri fra lidelse og årsaken til lidelse. Dette er selve essensen av mahayanabuddhismen.

Lojong-meditasjon slik vi kjenner den i dag, stammer fra den indiske buddhistiske læremesteren Atisha (født 982 e.Kr.). Hans viktigste lærer, Serlingpa, ga ham en helt spesiell undervisning om bodhichitta som danner grunnlaget for lojong.

Undervisningen tar utgangspunkt i at alle opplevelser, uansett om de oppleves som gode eller dårlige, kan transformeres til veien mot oppvåkningen, ved hjelp av sinnstrening og tanketransformasjon.

Kurset holdes på Karma Tashi Ling buddhistsenter.


Ani Könchog Lhamo er ordinert nonne i den tibetanske tradisjon og psykolog. Hun har praktisert buddhisme i over 30 år og har bl.a. Pema Chödrön, B. Alan Wallace og Tsoknyi Rinpoche som sine hovedlærere. Undervisningen er på norsk.

Anne Berteig kom i kontakt med buddhismen og Karma Tashi Ling første gang i 1975. Siden 1996 har hun vært aktiv i Karma Tashi Ling buddhistsamfunn og mottatt undervisning av Lama Changchub og mange andre lærere.Tid: Lørdag 30. - søndag 31. oktober kl. 10 til 17
Sted: Karma Tashi Ling buddhistsenter 
Bjørnåsveien 124, 1272 Oslo
Lærere: Ani Könchog Lhamo og Anne Berteig 
Pris: kr 1000 inkl. lunsj Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon