Lojong - med Ani Könchog Lhamo

Lojong betyr sinnstrening eller tanketransformasjon. På dette kurset vil vi lære og øve i tonglen, som betyr "å ta og gi". Tonglen er en meget effektiv og dyp meditasjonsmetode for å utvikle bodhichitta, det våkne hjertet. Dette er selve essensen av mahayanabuddhismen. Bodhichitta kan forklares som et ønske om å hjelpe alle levende vesener til å bli fri fra lidelse og årsaken til lidelse

Lojong slik vi kjenner den i dag, stammer fra den indiske buddhistiske læremesteren Atisha (født 982 e.Kr.). Hans viktigste lærer, Serlingpa, ga ham en helt spesiell undervisning om bodhichitta som danner grunnlaget for lojong. 

Undervisningen tar utgangspunkt i at alle våre opplevelser, uansett om de oppleves som gode eller dårlige, kan transformeres til veien mot oppvåkningen, ved hjelp av sinnstrening og tanketransformasjon. Kurset passer både for nybegynnere og de som har god kjennskap til buddhismen.Ani Könchog Lhamo er ordinert nonne i den tibetanske tradisjon og psykolog. Hun har praktisert buddhisme i over 30 år og har bl.a. Pema Chödrön, B. Alan Wallace og Tsoknyi Rinpoche som sine hovedlærere. Undervisningen er på norsk.

 
Tid: Lørdag 29. - søndag 30. april kl. 11 til 17
Sted: Karma Tashi Ling buddhistsenter, 
Bjørnåsveien 124, 1272 Oslo
Lærer: Ani Könchog Lhamo

Det serveres varm lunsj begge dager

Ordinær pris: kr 1500 
20 % rabatt: 1200 kr - for trygdede, arbeidsledige og studenter som har betalt medlemskontingent i 2023
50 % rabatt:  750 kr for ungdom under 18 år og ordinerte i rober. 
Gullkortholdere: kr. 0. (Ta med gullkort) 
(Husk å ta med studiebevis o.l. dersom du bestiller rabattert billett)    

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon