Kosthold og hudsykdommer- kurs i dermatologi og hudpleie

KURSET GJENNOMFØRES FYSISK OG VIA TEAMS

Forkunnskaper: 

Dette kurset forutsetter at du fra før av, har god kjennskap til hud og hudsykdommer. For å kunne få maksimalt utbytte av kurset, anbefales derfor at du har gjennomført  Derma-kurs i dermatologi som omhandler de spesifikke hudsykdommer: Tørr hud og tørre hudtilstander, Rosacea, Solskader og hudkreft, Akne, Psoriasis, Soppinfeksjoner, og Atopisk eksem. . 

Kursinnhold:

Kurset gir deg nyttig kunnskap om kostholdets innflytelse på hudens tilstand. Vi starter med å oppfriske og oppdatere vår viten om kroppens fordøyelsessystem, viktige næringsstoffer og deres kilder. Du vil også få en gjennomgang av hudens oppbygging, fysiologi og dens mikrobiota, for bedre å forstå sammenhengen mellom hud og fordøyelsessystemet. Deretter går vi igjennom matvarer som kan gi ulike former for allergier og intoleranser eller som kan trigge hudsykdommer. Du får forklart mekanismene bak. Du vil også få innsikt i regelverket i forhold til dokumentasjonskrav for helsepåstander og ernæringspåstander. Her vil du bli gjort oppmerksom på villedende påstander som brukes i markedsføringen av mat. Til sist vil du få avslørt eksempler på matsminke og andre villedende former for markedsføring. Du får en nyttig info om sammenhengen mellom livsstil, kost og ulike hudsykdommer. 


Mulighet for å delta på kurset online

Du kan melde deg på kurset og delta online via Teams. Dette krever at du har tilgang til pc eller en skjerm med WEBKAMERA, MIKROFON OG HØYTALER. Etter at du har meldt deg på, vil du motta e-post med din personlige link til pålogging. Lyd og videokontakt er påbudt under hele kurset. det er kun de påmeldte som har lov å delta på kurset. Alt kursinnhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Kursmateriale og diplom ettersendes per post. 


Målgruppe:

Helsepersonell (farmasøyter, leger, dermatologiske sykepleiere), hudpleiere, hudpleielærere og andre med særlig interesse for dermatologi, estetisk medisin, hudpleie og kosmetikk.

Kurset gir  4 FEVU poeng

Les mer: http://www.derma-kurs.no

 

Registreringsskjema