Junior NM 2023 - Uoff. stevne i agility, lydighet, rallylydighet, freestyle og heelwork to music


Fyll ut et skjema per hund du skal delta med!

Norsk Kennel Klub Ungdom inviterer til Junior Norgesmesterskap 2023, 7. - 8. oktober på Dikemark i Asker! Årets Junior NM er et uoffisielt stevne i lydighet, rallylydighet, kreativ lydighet og agility + blåbærløp. Åpent for førere i ALLE aldre, men kun de som fyller 25 i 2023 eller yngre er med i kampen om Juniornorgesmester titlene (født i 1998 eller senere).  

Junior NM arrangeres over to dager. Lørdag 7. oktober arrangeres det agility og blåbær og søndag 8. oktober arrangeres det rallylydighet, lydighet, freestyle og heelwork to music. Stevnet arrangeres etter NKK sitt reglement, selv om det er et uoffisielt stevne. Økonomisk bindende påmelding.

AGILITY:
AG består av to kvalifiseringsløp: hopp og agility. Disse løpene er åpne for alle aldre. Alle deltagere opp til 25 år, som gjennomfører (ikke disker) minst et løp kommer videre til finalen.

Etter kvalifiseringen er det hopp-finaleløp. I finalen vil alle 3 løp telle – kvalifiseringsløpene og finaleløpet. Disk gir 100 feilpoeng. Vinneren er det med minst feilpoeng på 3 løp.

Agility er delt inn i extra small, small, medium, large og extra large. Nivået på banene vil være klasse 1/2.


Det kåres Junior Norgesmester for klasse XS-S, M og L-XL, dvs de hundene som konkurrer i XS og S konkurrer mot hverandre, og de som går L og XL.


BLÅBÆRLØP:

Det arrangeres også blåbærklasser i agility. Dette er løp med kun hoppehinder og tunnel. Det blir to forskjellige baner, hvor man har to forsøk på første bane (altså tre løp totalt). Krav for å delta på blåbær er at hunden har fylt 12 måneder og ikke har feilfri runde (napp) i offisiell konkurranse. Det kåres ikke Norgesmestere i blåbærklassen.

LYDIGHET:
I LP blir Juniornorgesmestere kåret på poengprosent. De som konkurrerer i klasse 1 og 2 kjemper mot hverandre om en norgesmestertittel, og de som går i klasse 3 og FCI 3 kjemper mot hverandre. Det vil si det blir kåret Junior Norgesmester for klasse 1/2 og for klasse 3/FCI 3.

RALLYLYDIGHET:
Det arrangeres alle klasser i rallylydighet. De som konkurrerer i klasse 1 og 2 kjemper mot hverandre om en Norgesmestertittel og de som går i klasse 3 og elite kjemper mot hverandre. Det vil si at det kåres Junior Norgesmester for klasse 1/2 og for klasse 3/elite.


KREATIV LYDIGHET:
I Freestyle og Heelwork To Music blir Juniornorgesmestere kåret på poengprosent pluss ekstra poeng for klasse. De som konkurrerer i Freestyle kjemper mot hverandre om en norgesmestertittel, og de som konkurrerer i Heelwork To Music kjemper mot hverandre. Det vil si det blir kåret Junior Norgesmester i både Freestyle og Heelwork To Music.

Musikk sendes i mp3 format til [email protected], skriv på klasse og gren.
Håper vi ser deg!

Mer info om Kreativ Lydighet:
•    Ta gjerne kontakt med Stine Bjertnes Ingebrigtsvold, styremedlem NKKU og styremedlem Norsk Freestyleforening på mail: [email protected].
•    Norsk Freestyleforening: http://www.norsk-freestyleforening.no/
•    Regler Kreativ Lydighet, NKK: https://www.nkk.no/getfile.php/13290009-1508331278/Dokumenter/Aktiviteter/Kreativ%20lydighet/Regelverk_kreativlydighet.pdf 

DOMMERE:
- Agility og blåbær: Kirsten Bjørnelykke
- Lydighet: Svein G Rønning
- Rallylydighet: Ina W Eriksen
- Kreativ lydighet: Ellen Christensen og Eirin Bryde Brunsby

PRISER:
- AG/hopp: 100,- per løp (120,- for de som ikke er medlem av NKKU). Finalen er gratis.
- Blåbær: 250,- for 3 løp
- LP: 250,- (300,- for de som ikke er medlem i NKKU)
- Rally-LP: 200 (250,- for de som ikke er medlem i NKKU)
- Freestyle: 175,- (225,- for de som ikke er medlem i NKKU)
- Heelwork to music: 175,- (225,- for de som ikke er medlem i NKKU)


Ønsker du å bli medlem nå og få medlemsrabatt? Info finner du her: https://www.nkkungdom.com/om-oss

Deltagere på sommerleir i 2023 skal være meldt inn, eller blir det i nærmeste fremtid. 


Stevner blir arrangert på Asker hundeklubb sitt område på Dikemark.

Veibeskrivelse: Kommer nærmere arrangementet. Søk opp Dikemark idrettsforening på google maps.


ÅRETS JUNIOR NM SPONSES AV:

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon