Introduksjon til buddhisme og meditasjon


Lærere på kurset er Hans Petter Wiken og Anne Berteig. 
Hans Petter Wiken har studert under Ani Könchog siden 2010. Anne Berteig kom i kontakt med buddhismen og Karma Tashi Ling første gang i 1975. Siden 1996 har hun vært aktiv i Karma Tashi Ling buddhistsamfunn og mottatt undervisning av Lama Changchub og mange andre lærere.  Begge er inspirert av B. Alan Wallace sin tilnærming til oppmerksomhetsmeditasjon og innsiktsmeditasjon.


Grunnleggende buddhisme og meditasjon
– med Hans Petter Wiken og Anne Berteig

Vi lever i et samfunn rikt på ytre goder. De fleste har mat, klær, bolig og det som trengs for å leve et godt liv. Men mer velstand fører ikke nødvendigvis til mer lykke. Vitenskapen har gitt oss store teknologiske framskritt og mange hjelpemidler, men den har gitt lite kunnskap om hva som faktisk gjør oss tilfredse og lykkelige, og hva som gjør oss ulykkelige.

På dette kurset vil vi undersøke hva Buddha hadde å si om dette. Vi vil gå igjennom grunnleggende buddhistisk filosofi, som kan sammenfattes i de fire innsikter, ofte kalt «de fire edle sannheter» og den åtteleddede vei. En viktig del av av kurset er å lære å trene sinnet gjennom meditasjon. Oppmerksomhet på pusten brukes for å trene ro og klarhet. Vi lærer også meditasjoner for å utvikle gode kvaliteter som vennlighet, medfølelse, glede og upartiskhet. Det blir også tid til spørsmål og samtaler.

 


Tid og varighet:  8 mandagskvelder fra 5. september til og med 17. oktober kl. 18.45 – 21 på Oslo Buddhistsenter, samt lørdag 22. oktober kl. 11 – 17 på Karma Tashi Ling. Vi serverer vegetarisk lunsj 22. oktober.

Aktivitetene finner sted:

  • Oslo Buddhistsenter (OBS), Helgesens gate 10, 0535 Oslo. (Oslo Buddhistsenter ligger på Grünerløkka, på hjørnet Markveien/Helgesens gate. Nærmeste trikkestopp er Olaf Ryes plass.)
  • Karma Tashi Ling buddhistsenter (KTL), Bjørnåsvn. 124, 1272 Oslo. (Tempelet ligger på Bjørndal i bydel Søndre Nordstrand. Nærmeste T-bane er Mortensrud, nærmeste bussholdeplass er Sommerro.)

Lærere: Hans Petter Wiken og Anne Berteig 

Pris: 2300 krPÅMELDING
Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon