Introduksjon til Chød med Lama Changchub

Chød, å “kutte” eller “skjære igjennom,” er en velkjent praksis innen de fleste tradisjoner i tibetanske buddhisme.  Tradisjonelt tilskrives den Machig Labdrön, en kvinnelig buddhistisk yogini og lærer, som levde i det 11. århundret. 

Chød kombinerer visdommen i Prajnaparamita sutraene med tantriske visualiserings¬metoder. Det er en svært effektiv metode for å kutte igjennom roten i vårt dualistiske sinn – egotilknytning og selviskhet – og ledsagende konfliktfylte følelser. Og for å kutte gjennom roten til vår selviskhet og selv-tilknytning, må vi realisere  selvets  tomhet.  

Chød-praksisens  formål er å frigjøre oss fra all frykt, alle forventninger og håp, og kutte båndene som binder oss til våre selviske måter å være på og derved gi rom for å realisere sinnets iboende sanne natur – opprinnelige klarhet, medfølelse og lykke. Chød-praksisen er kjent for sine vakre melodier og mantraresitasjoner, men bruken av bjeller, trommer og bentrompeter gjør at den ofte oppleves som dramatisk og litt voldsom. Tradisjonelt har chød-praksisen også vært brukt som del av buddhistiske helende ritualer. 

På dette introduksjonskurset vil Lama Changchub undervise i selve chød-ritualet, dets symbolikk og dypere mening. Undervisningen er på engelsk

Lærer på kurset er Lama Changchub. Lama Changchub kom til Norge i 1992. Han gjorde 3-års retreat (lamautdannelsen) i perioden 1988-91 under sin rotlama Kalu Rinpoche. Siden Lama Talos død i 1994 har han vært hovedlama i KTLBS. Gjennom alle disse år har han med stor hengivenhet undervist og veiledet oss i buddhisme. Han underviser på engelsk.


Anbefalt litteratur:

Chöd Practice Manual and Commentary
Den 14. Karmapa Thekchok Dorje og Jamgön Kongtrül Lodö Taye
Snow Lion Publications, 2007

Tilleggslitteratur:

Machik’s Complete Explanation 
Sarah Harding
Snow Lion Publications, 2003


Dato: Lør-søn 5.-6. mars kl. 11-18 

Sted: Karma Tashi Ling buddhistsenter

Lærer: Lama Changchub

Pris:  kr 1200 

Ta med egen matpakke til lunsj
Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon