Hvit Tara-helg med Lama Changchub

Hvit Tara - undervisning og praksis

Tara betyr «den som frigjør» og hun inspirerer oss til å frigjøre oss selv. I følge vajrayanabuddhismen er Tara en fullstendig opplyst Buddha som, i en fjern fortid, ga et løfte om at hun etter å ha oppnådd oppvåkningen for alltid ville fremstå i kvinnelig form til gavn for alle vesener.  Tara representerer handlekraft og essensen av medfølelse, visdom og det feminine aspektet av oppvåkningen. Hun er kjent som ‘Alle Buddhaers Mor’  da alle buddhaer og bodhisattvaer er født fra den sanne visdommen hun representerer. En visdom som også er den grunnleggende årsaken til vår lykke og åndelige vekst. 

Mor Taras uendelige visdom og medfølelse gjør at hun manifesterer seg i hele 21 ulike former, noen fredelige og andre fulle av vrede. Tara kommer i mange farger: Grønn Tara er kjent som Buddha for opplyst aktivitet, Rød Tara har et vredes-aspekt som magnetiserer alle gode Vesak ting og Hvit Taras funksjon er å fremme langt liv, visdom og lykke. 

Praksis på Hvit Tara kan slik gi god helse, langt liv, beskyttelse mot sykdom og uventet og for tidlig død. Den kan også motvirke hindringer i ens liv og praksis, det være seg fysisk, mental og emosjonell lidelse og hindringer. På det absolutte nivået er Hvit Tara selve naturen til dharmakaya og meditasjon på henne gir erkjennelse og frigjøring, med andre ord kan hun gi full oppvåkning. 

Denne helgen vil Lama Changchub lede oss gjennom Hvit  Tara sadhana-tekst og meditasjon. Undervisningen er på engelsk.

 Tid: Lørdag 7. mai og søndag 8. mai kl. 11-18  
Lærer: Lama Changchub
Pris: 1500 kr inkl. lunsj
Sted: Karma Tashi Ling buddhistsenter (KTL)Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon