Gjenåpning dansekurs SalsaNor Oslo høsten 2021

Påmelding til nye kurs - skjema helt nederst

SalsaNor Oslos første kursrekke i høst går over 7 tirsdager, fra 31. august til 19. oktober.  Kursfri i høstferien uke 40 (tirsdag  5.oktober).

Vi starter forsiktig med små grupper og god plass, da pandemi-situasjonen fortsatt er aktuell, og man fortsatt anbefaler bevissthet rundt avstand. Vi følger max.-grensen for innendørs kurs, og tilbyr kun 2 parkurs denne første runden.

På parkursene vil alle som er fullvaksinerte kunne bytte partner seg imellom. Øvrige kursdeltakere danser med samme partner gjennom kursrunden.

I høstens andre kursrunde, som starter i oktober, satser vi på å kunne presentere et fullt kursprogram med flere parklasser og med ringdansen Rueda de Casino. 


For alle kursene som ikke er parkurs, er det også mulig med drop-in timer til kr. 200. Betales samme dag på Vipps #104974 SalsaNor Oslo (merk med kurs og navn).

 

Sted 

Flotte, nye dansesalen hos DANCIFY, Eikenga 11, Oslo (3.etg.).

GRATIS parkering like utenfor døra. Flere muligheter med offentlig transport.

 

Kursplan 

 Tirsdager

 Sal 2

 Sal 3

  17:45 – 18:45 Cuban Salsa videregående nivå
Maite Myking

I siste liten har vi besluttet å tilby et parkurs i cubansk salsa med vår populære, cubanske instruktør Maite. Kurset passer for alle som har gått både grunnkurs og litt øvet tidligere, og innholdet blir tilpasset gruppen på et videregående nivå. Maite frisker opp gammel kunnskap, fokuserer på stil og god timing, og kommer med nytt repertoar både i nye dansefigurer og improvisasjon.
I starten av kurset vil vi tilpasse individuelt hvem som danser med kun én partner og hvem som bytte, for for en trygg kursopplevelse for alle.
Cuban Elegance   fra litt øvet nivå i salsa
Yassell Lopez Rodriguez
I denne klassen er det fullt fokus på den feminine siden av cubansk salsa. Yassel har utviklet et eget konsept, som han har blitt kjent for langt utover landegrensene, hvor han formidler elegansen og snerten i den cubanske dansen. Og det uten overdreven armbruk; bare akkurat passe og stilfullt.
Vi er innom både Rumba, Afro og Son, hvor vi bruker fotarbeid, koordinasjon og musikalitet, og riktig bruk av armer. To av kurskveldene har spesielt fokus på balanse, og å danse med mer selvtillit og kontroll “on heels”! Bring it on, sier vi. Dette trenger vi!!

 18:50 – 19:50  Afro Cuban - Técnica Yoruba  åpent nivå
Yassell Lopez Rodriguez

Endelig kan vi presentere et kurs i grunnleggende afrocubanske bevegelser. Afrocubansk dans er en sentral del av den cubanske dansetradisjonen, som har blitt mer og mer populær å lære seg for salsadansere og andre danseinteresserte de siste årene. Det brukes alene, og de brukes i improvisasjon i salsa, rueda m.m.

For å kunne danse de ulike Orishas (dansemønster knyttet til ulike helgener i Orishas-tradisjonen) , eller danse Palo og andre afrocubanske sjangere på rett måte, så er det et sett med bevegelser og teknikker man først må lære å beherske. Disse får du i dette kurset hvor vi hver uke øver på de  bevegelsene rent teknisk, og forstår hvor i kroppen impulsen til bevegelsene skal komme fra, balanse, hvordan puste riktig m.m. Etter hvert introduseres bevegelsene vi har lært i de første og mest sentrale Orishas-dansene.

Dette er Yassells spesialfelt, og han har mangeårig erfaring med å undervise grunnlaget for riktig kroppsbruk i dans til skandinaviske kursdeltaker.

 19:00 –20:00 Salsa Basic    nybegynner nivå 
Maite Myking / Reidun Svabø

Alle har vært nybegynnere en gang, og SalsaNor har over 20 års erfaring med å introdusere nye til salsadansen.
I løpet av kurset bygger vi et solid grunnlag av alle de nødvendige grunntrinnene du må kjenne til for etterpå å kunne føle deg trygg på dansegulvet.
Vi blir godt kjent med salsarytmen, lærer hvordan vi bruker vektforflytning aktivt slik at det ikke bare er trinn, men både ser ut som og føles som SALSA!
Tiden er inne for å lære seg noe nytt, og vi lover god energi og musikk til å bli glad av. Og en liten advarsel allerede nå: Salsa er vanedannende! :D

20:00-21:00
Mambo Cha  åpent nivå
Yassell Lopez Rodriguez

En leken og fantastisk gøy klasse hvor vi kombinerer den elegante mamboen med den smittende cha cha cha-rytmen, to av de cubanske stilartene fra 1940-50-tallet, som bl.a. danner grunnlaget for salsa.

Etter en grundig gjennomgang av trinn og teknikk for hver av de to stilartene, skal vi bruke mye tid på å få de riktige cubanske bevegelsene som hører til disse dansene, samt å få musikaliteten under huden.
Dance as Healing   åpent nivå, passer for alle

Clarice Ekperedinma Okeke

Dance as Healing er et kurs som baserer seg på ulike afrikanske og karibiske tradisjonelle danser og bevegelser. Og hvor hver individuelle sjel og rytme har sin plass i helheten.

Kurset utforsker den feminine skaperkraft, men er ikke bare for kvinner, da den afrikanske tilnærmingen ser på det maskuline og feminine som sammenvevde deler av helheten.

Underveis i kurset bruker vi pust, bevegelse, grounding og meditasjon aktivt. Dette gjøres for å kunne dele, åpne opp og styrke selvfølelse, intuisjon og bevissthet. Intuisjon leder til den beste dansen når man danser for sin egen helbredelse og velvære.

Dette er et kurs som vi tror mange vil ha godt av å være med på nå, etter en lang periode med usikkerhet, uforutsigbarhet og kanskje ekstra stress.


 

Forbehold om justeringer
  

Våre instruktører denne runden:

Yassell Lopes Rodriguez

Yassell har jobbet med SalsaNor på Sentralen én gang i 2017, og vi digger ham!! De første kursene vi legger opp til med Yassell, blir hovedsakelig kurs hvor man utvikler seg i dansen uten å trenge partner, som mambo, cha cha cha, grunnleggende afro-cubansk danseteknikk, og ikke minst Cuban Elegance, som tar for seg det vi virkelig trenger når det gjelder koordinasjon, musikalitet, armer, fotarbeid/heels...

Clarice Ekperedinma Okeke

Clarice Ekperedinma er grunnlegger av Titiayo, hvor hun har utviklet en fantastisk metode for å jobbe med pust og bevegelse, for bedre velvære og kroppsbevissthet. Clarice har danset profesjonelt i dansekompaniet Tabanka Dance Ensemble i 10 år, hvor hun danset ulike Afrikanske og Karibiske dansetradisjoner.

Reidun Svabø

Reidun er SalsaNor-gründer og har gjennom organisasjonen arbeidet for fremme av latinamerikansk og afro-karibisk kunst og kultur i snart 25 år, blant ved drift av danseskoler, som prosjektleder for dansefestivaler, kurator for latin-konserter, produksjoner for Den Kulturelle Skolesekken og Spaserstokken og Feriecamps med dans for ungdom. Fortsatt synes hun det mest spennende er å få introdusere dansen og den latinske kulturen til de helt nye, og synes det er magisk når flere oppdager en ny verden gjennom denne rytmisk rike kulturen!


Maite Myking

Maité E. Tomasen er utdannet dansepedagog og koreograf fra Cuba, og har også jobbet som profesjonell danser ved dansekompaniet JJ i la Havanna. Hun er spesialist på tradisjonelle cubanske og afro-cubanske danser, og har derfor et bredt repertoar å ta av. Her i Norge har hun undervist flere danseskoler, og hos SalsaNor de siste årene, både på kurs og festivaler. Hun er en profesjonell, erfaren og en svært populær instruktør.
Priser

 Påmelding for 

1 kurs

2 kurs

3 kurs
   1100,-  (1000,- p.p)  1750,-  
2200,-

  Parpåmelding Salsa Basic og Salsa videregående:
2000,-  (1000,- pr pers)
Rabatter

* Par-påmelding på Salsa Basic / Videregående gir ekstra rabatt, se pristabellen.
* Studentrabatt kr 100,- pr påmelding. Ta med gyldig stundent-ID ved oppmøte.
* SalsaNor medlemsrabatt kr. 100,- (info om medlemskap lenger nede)  


Påmelding

Det er begrenset antall plasser på kursene.

Merk!  Riktig start-tidspunkt finner du i timeplanen. I påmeldingskvitteringen du får på e-post vil det stå at start-tidspunkt er kl 17.45 som er starttidspunktet for første kurs på kvelden. Det er kun fordi påmeldingen kun kan ha ett starttidspunkt, og ikke et som er tilpasset valg av kurs. 

Om påmelding i par på Salsa Basic

Påmelding i par gjøres primært for å få jevn balanse mellom antall fører og følgere på kursene. Det er selvsagt fullt mulig å melde seg på som enkeltperson uten partner også. 


Bruk av sko

Det er viktig at alle benytter innesko i alle saler og fellesområdet, for å holde dansegulvene frie for skader. 


SalsaNor på sosiale medier

Følg med på vår Facebook-side facebook.com/salsanor.oslo for oppdatert informasjon om hva som skjer. SalsaNor arrangerer også konserter, festivaler og ulike andre eventer. 

Vi jar også en gruppe på facebook for at følgere og førere kan finne hverandre for påmelding sammen, og for at vi kan se hvem som står først i køen hvis førere melder seg på direkte til oss. Meld deg inn i gruppen SalsaNor Oslo - Finn en dansepartner.

Prøvetime

Vi tilbyr normalt gratis prøvetime for nye deltagere på alle kurs hvis det er ledig kapasitet på kurset. P.t. er max. antall på hvert kurs 30 deltakere. Vi annonserer et par dager før kursstart på vår Facebook-side om det er kapasitet til gratis prøvetimer den 31. august.
Ta kontakt med post@salsanor.com på forhånd hvis du har spørsmål i forhold til dette.

SalsaNor Medlemskap
SalsaNor-medlemskap koster 100,- og medlemsfordeler gjelder for både året du kjøper medlemskort og for det påfølgende året. SalsaNor-medlemmer får 100,- i rabatt ved påmelding til SalsaNor Oslos kurs, og på flere andre SalsaNor-arrangementer, som for eksempel SalsaNors Rueda Congress, Oslo Caribbean Festival og enkeltstående konsertarrangementer.

Kjøp medlemskap til SalsaNor her! 


Velkommen på kurs!

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon