Dagskurs i håndtering ved Trondheim Hundeskole avd. Vestnes

Velkommen til dagskurs i fryktfri håndtering!

Dette kurset passer for deg som ønsker å skape et godt samarbeid med din hund i daglig håndtering. For deg som har litt utfordringer i møte med kloklipp, pelsstell eller annen håndtering - eller deg som bare ønsker å utvikle samarbeidet du har med din hund. Uansett utgangspunkt, eller forkunnskaper - på dette kurset er alle velkommen! 


Hundene våre trenger jevnlig stell. Det kan dreie seg om ukentlig stell som kloklipping og børsting, eller daglig stell i forbindelse med medisinering. Vi ser stadig flere hunder bli redde og engstelige rundt stell, eller det å få på seler og annet utstyr. Å dra til veterinæren kan også bli krevende. Dette kan være frustrerende og vanskelig for oss eiere i hverdagen. Å lære hunden vår at det er OK å bli håndtert, å bli tatt på, få klippet klør, renset ører eller tatt på sele og lignende, er derfor noe vi bør trene på! Vi ønsker også å lære hunden at den kan være i kontroll over situasjoner som kan oppfattes som ubehagelige, og slik skape selvtillit og fjerne frykt.


Kurset fordyper seg i dette temaet gjennom en del teori og mye praktisk trening inne.

Kurset baserer seg på prinsipper som Choice and Control og Fear Free. Dette er kurset du lærer å trene på en svært etisk og dyrevelferdsmessig forsvarlig måte. Vi i Trondheim Hundeskole ønsker å bidra til en godt samarbeid mellom hund og eier.


Praktisk informasjon:

 • Kurset går over én dag på helg: 3. oktober 2021 
 • Klokka 10:00 - 15:00  (Vi skal være inne, men lokalene kan være litt kalde, husk matpakke!) 
 • Vi møtes ved ridehallen til Gjermundnes VGS hvor vi starter med litt teori. Kurset varierer mellom teori og praksis. Praksis vil foregå i eget rom i ridehallen.

  Dette trenger du å ta med i forbindelse med kurset:
 • Tildekket bur i bil, så hunden ikke har utsyn (dette for å få effektive pauser)
 • Mange, små, lett-tygde godbiter – gjerne av ulike typer (fiskepudding, pølse, leverpostei, smøreost på tube, karbonader etc)
 • Leker som hunden virkelig liker!
 • Vanlig kobbel og halsbånd (eller sele)
 • Vann til hunden
 • Matpakke og drikke
 • Egen klotang, børste og klut til hunden. Viktig at klotangen er skarp.

Når du går kurs hos Trondheim Hundeskole får du tilgang på et år med gratis miljøtrening i regi av oss! Disse treningene blir annonsert via Facebook-sidene våre, og foregår en gang i uken i Trondheim, en gang i måneden i Vestnes. Du kan lese mer om miljøtreningene ved å klikke her. 


VIKTIG
På grunn av koronatiltakene kan dere kun komme personer fra samme hushold, og samme personer gjennom hele kurset. Dette forutsetter at dere sender instruktøren fullt navn og evt telefonnummer til de andre personen(e) som kommer i forkant av kurset. Telefonnummer får du fra oss i informasjonsskriv nærmere kursstart.Hvis du likevel ikke ønsker å delta har du ifølge angrefristloven rett til å heve kjøpet innen 14 dager. Ved påmelding i dagene før kursstart må du melde deg av senest 48 timer før kurset starter. Les mer om angreretten her.


Om du skulle ha andre spørsmål vedrørende kurset kan du sende oss en e-post: atferdmore@trondheimhundeskole.no

Eller ta kontakt med oss direkte via Facebooksiden vår: www.facebook.com/trondheimhundeskole 

Velkommen på kurs hos oss!

 

Registreringsskjema

Fornavn
 *
Etternavn
 *
E-postadresse
Mobil
Hundens navn
Hunderase
 *