BSI (Elve)paddling Roadtrip 2021

Norge er kanskje verdens beste land for elvepadling! Hvert år trekkes padlere fra hele verden hit for å padle elv om sommeren. Jeg foreslå da at vi burde gjøre det samme og utforske norske padleelver i sommer!


Jeg tenkte derfor å gjennomføre en «Roadtrip» i uken 28. Siden det er en padlefestival i utgangen av sammen uken på Sjoa elven. Slik at vi har en grov destinasjon på denne turen.


Grove planen er altså:

Mandag (12/07): Kjører fra Bergen i retning Voss (klokkeslett er ikke sett ennå)

???

Torsdag-Lørdag (eller kanskje før/senere?): Være i Heidal, mulighet til å delta i kurs, guided turer og konkurranser under Sjoa festival

Søndag (18/07): Reise hjem


De tre spørsmålstegn viser at mellomdelen er ikke satt i stein ennå. Detter er avhengig av vannføring, været og stemmingen. Jeg har noen ideer, men det finner ut underveis! Jeg tror vi holder oss i begynnelsen 1 eller 2 dager på Voss også kjøre østover.

Når vi ankommer Sjoa finnes det flere muligheter. Festivalen tilbyr forskjellige kurs, turer, konkurranser og noe (koronatilpasset) sosialt på kvelden. I år blir det ingen festivalcamp. Dvs. at vi må finne overnattingsmulighet («vildovernatting» har over de siste årene blitt mer og mer begrenset i Sjoadalen).

Etter min mening er de mest aktuelle campingplassene for oss:

- Sjoa Kajakk Camp: Veldig enkelt, bare teltplasser og mest grunnleggende fasiliteter, men også veldig gunstig

- Heidal Rafting: Litt høyere standard, har teltplasser, hytter og rom, koster bitelitt mer


Hele programmet under Sjoa festival finner du her:

https://www.striestrommer.no/sjoariverfestival/sample-page


Denne turen skal passe for alle. Først og fremst skal turen retter seg mot nybegynnere, ferske elvepadlere og veteraner som føler seg litt rusten på elva (og hvis noen leter etter ekstra utfordringer så får vi det sikkert også til inn i mellom;-))

Hva trenger du for å være med?

  • Grunnkurs elv
  • Padleutstyr: Båt inkl. flyteposer, åre, hjelm, vest, spruttrekk, sko, kastelinje, tørr- eller våtdrakt (kan stort sett lånes av BSI)
  • Campingutstyr

Også trenger vi jo noen som kjører bil :P Derfor har jeg lagt til et felt i påmeldingsskjemaet der du kan angi om du disponerer bil, hvor mange plasser den har, og om den har takstativ, slik at vi kan fordele oss god på bilene.

For å avklare de siste detaljene vil jeg gjerne holde et kort (~15min) digitalt møte (der man også kan delta på telefon) i uken 27 (på et tidspunkt som passer for de fleste)

Ellers hvis du har spørsmål: Send meg en melding på past@hvl.no

Riktig god (padle) sommer!

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon