Yoga Filosofi og Ashtanga Yoga med Karin og Astrid


Bli med Karin Mæland og Astrid Holte Østbye på en fordypningshelg i yoga til Vestre Kjærnes Gård, ca én time fra Oslo, torsdag 3. februar til søndag 6. februar 2022!

- En helg med Yoga Filosofi og Ashtanga yoga Mysore Praksis, god mat  og naturopplevelser.Filosofi:

Har du lyst til å bli kjent med filosofien bak yogapraksisen?

På denne retreaten kommer vi til å se på hva som ifølge filosofien er hensikten med yogapraksis, hva fordypning av praksisen innebærer, og hva som er kjennetegn på fremgang i praksisen. Vi tar utgangspunkt i Patanjalis Yoga Sutra, som er grunnteksten i klassisk yogafilosofi og knytter temaene i filosofien opp til egen erfaring fra yogapraksisen og livet. Vi kommer til å snakke om yogaens potensiale som fysisk praksis, som et mentalt verktøy, som kilde til psykologisk innsikt, og som spirituell praksis.


Mysore undervisning:

I Mysoretimene blir det to mindre grupper og dermed god tid til å få hjelp og veiledning av Astrid. Du vil i disse timene få mulighet til å lære din egen ashtanga praksis, læreren gir personlig veiledning og justeringer der hver enkelt trenger det. Både de som er ny til Ashtanga Yoga og de med mer erfaring er velkommen.


Program for Retreat:

Torsdag 3. februar

17.00 Innsjekk

18.30 Velkommen

19.00 Middag


Fredag 4. februar

8.00-9.30 Mysore Gruppe 1

9.30-11.00 Mysore Gruppe 2

11.15-12.15 Brunsj

13.00-14.30 Filosofi

17.00 Middag


Lørdag 5. februar

8.00-9.30 Mysore Gruppe 1

9.30-11.00 Mysore Gruppe 2

11.15-12.15 Brunsj

13.00-14.30 Filosofi

17.00 Middag


Søndag 6. februar

8.00-9.30 Mysore Gruppe 1

9.30-11.00 Mysore Gruppe 2

11.15-12.15 Brunsj

13.00 Avreise


Velkommen!!


Vestre Kjærnes Gård ligger i naturskjønne og fredelige omgivelser i Våler kommune ved Moss, ca. 1 times reisetid fra Oslo. Vakre, rolige og skjermede omgivelser legger en fantastisk ramme for en retreat fra hverdagen. Rundt gården finnes fine turmuligheter. Fra 2014 har LandSkapt bidratt til å fremme kunst i et vakkert skogsområde tilhørende Vestre Kjærnes gård. 40 kunstneriske installasjoner er plassert i et naturområde som gjester på gården fritt kan benytte seg av. Hele kunststien er ca. 2-3 km i skogsterreng. Les mer om Vestre Kjærnes Gård her: https://www.kjaernes.noOm Karin:

Karin er forfatter, foredragsholder, lærer og filosof med bakgrunn i både indisk og vestlig filosofi. Hun har flere års studier fra India i sanskrit språk, filosofi og yoga, samt en master i filosofi fra Universitetet i Oslo. Etter å ha undervist både indisk og vestlig filosofi i mange år, etablerte hun i 2019 Akademi for Indisk Filosofi, en skole hvor hun holder utdanninger og kurs for å formidle dybdeforståelse av indisk filosofi. Karin har utgitt bøker og artikler om indisk filosofi, oversettelser av klassiske sanskrit tekster, og er del av musikalske duoen Spanda som har utgitt albumet Spanda med sanskrit chanting. I undervisningen legger hun vekt på å formidle filosofi gjennom ulike uttrykksformer, som fortellinger, dialog og chanting i tillegg til teoretiske tekster. For mer info: https://karinmaeland.no


Om Astrid:

Astrid hadde sin første Ashtanga time i 2003 da hun studerte i Australia. Umiddelbart ble hun inspirert av denne praktisen som gjennom år med praksis har hatt stor innflytelse på hennes liv. Hun dro til Mysore, India, til kilden av Ashtanga Yoga, for første gang i 2010 og har siden hatt årlige turer dit for å studere og fordype praksisen med Sharath Jois. Astrid er en dedikert student og lærer av Ashtanga Yoga og den tradisjonelle metoden slik den undervises i Mysore og ble autorisert level 2 i 2013 av Sharath, hun har også assistert han to ganger i Shalaen i Mysore.

Astrid var eier og hovedlærer på Mysore Yoga Oslo, der hun i 6,5 år bygde opp og daglig underviste mysore programmet.  Nå underviser hun fast på Mysore programmet til Puro Yoga i Oslo. For mer info se: www.mysoreyogaoslo.no


Avbestilling: Om du avbestiller før 31. desember 2021, refunderer vi 100% av innbetalt beløp. Avbestilling før 1. feb, refunderer vi 50% av innbetalt beløp. Etter 1. feb ingen refusjon. 

 

Registreringsskjema

Fornavn
 *
Etternavn
 *
E-postadresse
 *
Gjenta e-post
 *
Klasse/kategori
 *
Mobil
 *
 *