Modul 1 Kurs i behandling av smerter 1. og 2. februar 2014

Modul 1 Kurs i behandling av smerter 1. og 2. februar 2014
Dry needling / Intramuskulær behandling (IMS) / triggerpunktsbehandling med Ronnie Hilland


På grunn av stor pågang har vi satt opp dette kurset en gang til. Smertebehandling er et viktig fagområde for våre akupunktører, der både forskning og klinikk viser at akupunktur kan hjelpe våre pasienter. Derfor er vi veldig glade for nok en gang kunne sette opp dette kurset for våre dyktige akupunktører.

Våre akupunktører har ikke kun et helgekurs i Dry needling / Intramuskulær behandling (IMS) / triggerpunktsbehandling før de begynner å behandle sine pasienter, men minimum 2500 timer/240 studiepoeng, der smertebehandling er en viktig del av utdanningen. Med en slik etterutdanning i tillegg vil våre akupunktører være de best kvalifiserte innen dette området.

Det skilles gjerne mellom to hovedformer av akupunktur: Klassisk akupunktur og medisinsk akupunktur. I sistnevnte gruppe kommer triggerpunktakupunktur/myofascial behandling/intramuskulær stimulering (IMS)/dry needling – kjært barn har mange navn. I kinesisk medisin kalles det ofte for behandlig av ashipunkter. Medlemmer av Akupunkturforeningen er opplært i begge typer akupunkturbehandling.

Kursets innhold: IMS basis i nevroanatomi og nevrologi, klinisk undersøkelse av pasienter for å fange opp neuropatiske tegn, innføring i IMS behandling, undersøkelse og behandling av lumbalcolumna, skulder-, nakke- og albu– og håndplager med pasientdemontrasjon og praktisk utprøving i grupper, undersøkelse og behandling av plager i under­ekstr­emit­ete­ne. Og ikke minst farlige innstikk.

Du kan også lese om kurset og Ronnie Hilland på våre hjemmesider under kurs.

9. og 10. januar 2014 arrangeres Norsk Smerteforenings 10. nasjonale fagkonferanse om kunnskapsbasert smertebehandling. Vi håper at flere av våre medlemmer ønsker å delta på denne konferansen der spennende smerteforskning presenteres. Her kan du lese mer om konferansen: http://www.norsksmerteforening.no/?s=nyheter&id=59

Sted: Norges Helsehøyskole, Campus Kristiania, Sognsveien 75 B, 0805 Oslo
Tid: 1. og 2. februar 2014, kl 09.00-17.00 begge dager
Kursavgift: Medlemmer kr 4.000,- lunsj er ikke inkl i prisen. Studentmedlemmer halv pris.
Kursplasser: 24
Kursansvarlig: Anja Gravdal

Noen av våre medlemmer har opplevd problemer med å melde seg på gjennom deltager.no. Deltager.no har disse rådene dersom du har problemer med påmelding:
-Betalingsløsningen fungerer ikke alltid på ipad eller smarttelefon, så prøv på en datamaskin.
-Last ned siste versjon av Java.
- Ofte fungerer nettleseren Firefox bedre enn Safari på betalingsløsninger. Du kan laste Firefox gratis ned fra internett.

Påmeldingsregler
Påmelding til kurs er bindende. Påmeldte til kurs som ønsker å trekke seg må betale:
- halve kursavgiften når avbestillingen skjer inntil 14 dager før kursstart.
- hele kursavgiften når avbestillingen skjer inntil en uke før kursstart.

Dersom man må trekke seg på grunn av sykdom, vil man bli belastet med et gebyr tilsvarende 10 % av kursavgiften uansett når avbestillingen skjer i forhold til kursstart. I slike tilfeller må legeattest sendes til Akupunkturforeningen.

Skulle kurset av uforutsette årsaker måtte avlyses, vil kursdeltagerne selvsagt få tilbakebetalt kursavgiften, men eventuelle avbestilte flybilletter eller andre utgifter kan Akupunkturforeningen dessverre ikke refundere.

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon