Lett øved 1-5

Når man har fullført grunn kurs og 2 kurs er lett øved kursene neste steg og trinn i rytter utdannelsen. De fleste rir flere ganger på samme trinn før de går videre, da det tar tid å få befestet de forskjellige trinnene. De fleste bruker mellom 2- 4 år på å gå fra lett øved 1 til lett øved 5.


Lett øved 1: Må kunne ri lett i trav uten å holde seg fast i salen (eller støtte seg i tøylen), og trave uten leier. Må mestre hesten alene i skritt og trav. I løpet av dette kurset begynner vi med galopp, en og en. Kun leier i galopp.


Lett øved 2: Må kunne styre hesten sin uavhengig av de andre i trav samt galoppere på de fleste hestene på sporet. Her er det ikke leier på noen hester i noen gangarter.


Lett øved  3. Har enda mer kontroll på å styre og kontrollere hesten i trav, klarer å legge volter i trav, mestrer galopp fatninger.


Lett øved 4 : Har fått en god og stabil sits, rolige hender, får til å bruke sjenkelen/bena for å korrigere og samarbeide med hesten.


Lett øved 5 ; Mestrer alle gangarter- mestrer galopp på storvolte , kan ri alle hestene.

Nå på vår terminen vil prisene variere litt for de forskjellige dagene, da det er mange hellig dager i mai måned, som det ikke er ridekurs.  Mandags kursene vil ha 7 timer, tirsdags kursene 10 timer, onsdags kursene 9 timer, torsdags kursene 9 timer og fredags kursene 10 timer. 


Det er ikke rideskole :  mandag 10 april (2 påskedag), I mandag 1 mai ( off høytidsdag), , onsdag 17 mai, torsdag 18 mai (kristi himmelfartsdag), mandag 29 mai ( 2. pinsedag).


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon

Priser

Tidspunkt

Sted

Kontaktinformasjon