Jarles vinskole har status som APP (Approved Programme Provider) for Wines and Spirit Education Trust (WSET) i London.
Dette er en verdensomfattende vinutdannelse med APP i 70 forskjellige land verden over.
Det tredje kursnivået (WSET#3) er en dypere introduksjon til vinens verden, druer og distrikter og krever WSET2 vin for å delta. Kurset er som følger:
Dag 1:
Course Induction and Tasting Technique
The Natural Factors and Human Influences in the Vineyard
Dag 2:
The Human Factors in the Winery that Influence Style, Quality and Price
White Wines of Germany, Alsace and the Tokaj region of Hungary
Dag 3:
White Wines of Burgundy, the Loire Valley and Bordeaux
Red and Rosé Wines of Bordeaux, South West France and the Loire Valley
Dag 4:
Red Wines of Burgundy and the Red and White Wines of the Northern Rhône Valley
Red, white and rosé wines of the Southern Rhône Valley, Southern France;
Dag 5:
Premium White Wine Regions of the New World
Premium Red Wine Regions of the New World
Dag 6:
Austria, red and White wines of Greece & Portugal
Regional Specialties of the New World
Dag 7:
Red and white wines of Spain and of Portugal
Dag 8:
Red and White wines Italy
Dag 9:
Sparkling Wines
Fortified Wines
Eksamen:
30 minutter blindsmaking av to viner
2 timer skriftlig eksamen med short written answer questions og multiple choice eksamen på engelsk.
Studiet dekker viktige dyrkningsområder i viktige vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner. Studentene lærer å blindsmake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 80 viner hvor mange av disse smakes «blindt» for at studentene skal utvikle gode ferdigheter i blindsmaking. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk/engelsk i våre lokaler.
Eksamen inneholder blindsmaking av to viner på 30 minutter og 2 timer skriftlig eksamen med short written answer questions og multiple choice eksamen.
Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 55 timer selvstudie for å bestå eksamen.
Dette kurset vil gå mandager fra 16 oktober til 11 desember 2023. Alle dager fra kl 18-22. Examen blir ca 8 januar 2024.
Jarles Vinskole gjør undervisningsmaterialet tilgjengelig ved betaling av kursavgift. Kursmateriale og eksamen foreligger på engelsk, men undervisningen foregår på norsk. Forelesere er Jarle Madsen (DipWSET) med støtte av Anne McHale (MW), Knut Espen Misje (DipWSET), Kine Hult (Dip WSET stud) og Frank Sanden (WSET3).
Påmelding er bindende og må skje innen 15 oktober 2023. Påmeldingsgebyret på 1000 kr vil bli trukket fra på den endelige regningen som må betales før kurset begynner. Pris per deltaker er 18700 kroner inkludert vin, materialer, eksamensavgift og diplom. Bøkene vil være tilgjengelig fra februar 2023.
Hvert kurs forutsetter et minimum av 8 deltakere for å gå i gang.
Kurset vil bli avholdt i våre lokaler i St.13, i Stavanger sentrum eller lignende lokale i Stavanger sentrum.
For henvendelser send e-post til [email protected] eller på telefon 91527466