Trening: Optimist 2022

Optimistseiling i Asker Seilforening 2022

Optimist Viderekommende/Regatta ønsker seilerne velkommen tilbake til en ny sesong i Asker Seilforening.

Viderekommendekurs

Viderekommendekurs i Optimist. Kurset er åpent for alle seilere som ønsker å bygge videre på kunnskaper fra nybegynnerkurs.

Kurset fokuserer på å bli trygg på vannet, glad i seilsporten og ha det gøy med både nye og gamle venner. Seilerne lærer grunnleggende teori og vikepliktsregler, båthåndtering og trim. De vil også lære å mestre forskjellige vindstyrker og hva som må til for å kunne seile båten i forskjellige vindforhold. Seilerne vil lære seg de mest grunnleggende regattareglene, og bli introdusert for enkel regattaseiling. For de som ønsker og synes regattaseiling er morsomt, vil det bli mulighet for å delta på klubbens Tirsdagsregattaer etter sommerferien.

Seilerne vil for det meste seile Optimist, men vil i løpet av sesongen også få mulighet til å prøve kanopadling, windsurfing, Andungeseiling og bading. For oss trenere er det viktig at seilerne har det gøy og lærer å mestre forskjellige aktiviteter på vannet, treningen vil derfor bli tilrettelagt etter vær og vind med alternative aktiviteter som passer forholdene.

Seiling skjer primært på baneområdet mellom Kråka og Børsholmen, der er det litt mer vind enn helt innerst ved bryggene, men fortsatt godt skjermet bak Børsholmen. Det vil også bli seilt turer ut på fjorden.


Regattakurs

Regattakurs i Optimist. Kurset er åpent for alle seilere som har seilt 2-3 år og ønsker å bygge videre på kunnskaper fra viderekommendekrus, og ta skrittet mot regattaseiling.

Kurset fokuserer på å videreføre seilglede og mestringsfølelse, men samtidig fokusere mer på regattaseiling. Seilerne vil lære seg seilteori, trimming av seil i forskjellige vindforhold, båthåndtering og regattaregler.

Seilerne vil for det meste seile Optimist, men vil i løpet av sesongen også få mulighet til å prøve kanopadling, windsurfing, Andungeseiling og bading. For oss trenere er det viktig at seilerne har det gøy og lærer å mestre forskjellige aktiviteter på vannet, treningen vil derfor bli tilrettelagt etter vær og vind med alternative aktiviteter som passer forholdene.

Seiling skjer primært på baneområdet utenfor Børsholmen, der det er gode vindforhold og flott regattabane. Seilerne vil delta på klubbens Tirsdagsregattaer som en del av treningen og oppfordres til å prøve seg på noen av kretsens regattaer.


Kristian Carlstedt er trener og kontaktperson for kursene og kan kontaktes på 452 94 338.Vi bruker samme påmeldingsskjema for alle gruppene, skriv derfor i kommentarfeltet om seileren ønsker Viderekommende, eller Regatta.Begge kursene fordrer at deltagerne har egne optimister og seil. I noen tilfeller kan man leie båt av foreningen, men disse er forbeholdt nybegynnerkurset vårt. Ta gjerne kontakt for råd og hjelp til anskaffelse. 


Se askerseilforening.klubb.nif.no/Jolle/Optimist for mer informasjon.


For nybegynnere er kontingent i Asker Seilforening inkludert i treningsavgiften. For viderekommende er det obligatorisk å være medlem i Asker Seilforening når man deltar i organisert trening.

Meld deg inn via MinIdrett.no, eller se mer informasjon her:  askerseilforening.klubb.nif.no/Om/Sider/BliMedlem.


MERK ved påmeldingen:

Allergier, funksjons- eller aktivitetsbegrensninger, medisiner og liknende forhold noteres i feltet "Spesielle hensyn" og nevnes også på trening.

Det kan være aktuelt for seilforeningen å:           

  • ta bilder/film av barna
  • publisere bilder av barna på Seilforeningens hjemmeside asker-seilforening.no
  • publisere bilder av barna i trykt reklame-materiell relatert til Sjøsprøyt eller Seilforeningens aktivitetstilbud (f.eks. flyers)
  • publisere gruppebilder av barna i lokalaviser og Seilmagasinet (nett eller papir)

Dersom du vil reservere ditt barn mot noe av dette må det noteres i feltet for reservasjon mot foto/video/publisering.

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon