Jarles vinskole har status som APP (Approved Programme Provider) for Wines and Spirit Education Trust (WSET) i London.
Dette er en verdensomfattende vinutdannelse med APP i 70 forskjellige land verden over.
Det tredje kursnivået (WSET#3) er en dypere introduksjon til vinens verden, druer og distrikter og krever WSET2 vin for å delta. Kurset er som følger:
Dag 1:
Session 1: Course Induction and Tasting Technique
Session 2: The Natural Factors and Human Influences in the Vineyard
Dag 2:
Session 2: The Natural Factors and Human Influences in the Vineyard
Session 3: The Human Factors in the Winery that Influence Style, Quality and Price
Dag 3:
Session 4: White Wines of Germany, Alsace and the Tokaj region of Hungary
Session 5: White Wines of Burgundy, the Loire Valley and Bordeaux
Dag 4:
Session 6: Red and Rosé Wines of Bordeaux, South West France and the Loire Valley
Session 7: Red Wines of Burgundy and the Red and White Wines of the Northern Rhône Valley
Dag 5:
Session 8: Red, white and rosé wines of the Southern Rhône Valley, Southern France; Red wines of Spain part 1 and white wines of Spain and Portugal
Session 9: Red Wines of Northern Spain
Dag 6:
Session 9/10: Red and White wines Italy
Dag 7:
Session 10: Austria, red and White wines of Greece & Portugal
Session 13: Regional Specialties of the New World
Dag 8:
Session 12: Premium White Wine Regions of the New World
Session 11: Premium Red Wine Regions of the New World
Dag 9:
Session 14: Sparkling Wines
Session 15: Fortified Wines
Dag 10: Eksamen:
30 minutter blindsmaking av to viner
2 timer skriftlig eksamen med short written answer questions og multiple choice eksamen på engelsk.
Studiet dekker viktige dyrkningsområder i viktige vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner. Studentene lærer å blindsmake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 80 viner hvor mange av disse smakes «blindt» for at studentene skal utvikle gode ferdigheter i blindsmaking. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk i våre lokaler.
Eksamen inneholder blindsmaking av to viner på 30 minutter og 2 timer skriftlig eksamen med short written answer questions og multiple choice eksamen.
Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 55 timer selvstudie for å bestå eksamen.
Dette kurset vil gå mandager fra 17 januar til 27 mars 2023. Alle dager fra kl 18-22. Examen blir ca 3 april.
Jarles Vinskole gjør undervisningsmaterialet tilgjengelig ved betaling av kursavgift. Kursmateriale og eksamen foreligger på engelsk, men undervisningen foregår på norsk. Forelesere er Jarle Madsen (DipWSET) med støtte av en med Anne McHale (MW) og Knut Espen Misje (DipWSET).
Påmelding er bindende og må skje innen 16 januar. Påmeldingsgebyret på 1000 kr vil bli trukket fra på den endelige regningen som må betales før kurset begynner. Pris per deltaker er 18000 kroner inkludert vin, materialer, eksamensavgift og diplom. Hvert kurs har en øvre grense på 11 deltakere og forutsetter et minimum av 5 deltakere for å gå i gang.
Kurset vil bli avholdt i våre lokaler i St.13, i Stavanger sentrum.
For henvendelser send e-post til jarle@passionforwine.no eller på telefon 91527466