Veikle Balders Treningshelg 10.- 12.juni 2022

Veikle Balder ønsker velkommen til treningshelg for kaldblodstravere på Stavsplassen!

Dette vil bli en sosial og lærerik helg med fokus på flere grener. Her vil du møte mange likesinnede mennesker med kaldblodshesten som fokus. Det vil være fra nybegynnere til godt øvede ryttere, og det vil være hester i alle deler av utdanningsskalaen.

I løpet av kurset vil det bli lagt opp til 2 økter lørdag og 2 økter søndag, med felles lunsj begge dager. Det tilbys dressur med Veronica Granerud, sprang med Turid Tømta, og kjøring (dressur og presisjon) eller tømmekjøring/bakkearbeid med Øydis Uthberg. 

Det vil bli muligheter for å delta på terrengtrening fredag ettermiddag med Øydis Uthberg, arrangeres kun ved nok påmeldte. Hinderne samt oppsprang, nedsprang og vanngrav kan ris i trav og av alle uansett nivå. Det er flest hinder på 60 cm og noen på 80 cm. Det forutsettes dog at man har god kontroll på hesten sin utendørs, da mange hester kan bli litt heite på terrengbanen. Mer informasjon kommer ved nok påmeldte. Pris ca 450 kr, egen betaling på dette.

Med dette ønsker vi å tilby en ypperlig mulighet for å trene til Veikle Balder Mesterskapet som foregår på Stavsplassen 17.-18. september, samt å samle poeng i Allsidighetscupen! 

Veikle Balder ønsker å promotere kaldblodstraveren som en allsidig hest og vise rasens bruksverdi. Formålet for treningshelgen er å fremme allsidig bruk av kaldblodstraveren og stimulere til økt interesse og rekruttering. Vi ønsker videre å skape et miljø og fellesskap hvor likesinnede kaldblodsentusiaster kan møtes. Det arrangeres også Veikle Balders Allsidighetscup, og du samler poeng for å delta på treningshelgen. Denne cupen foregår gjennom hele året, mer info finner du på www.veiklebalder.no.

Stavsplassen med alle sine fasiliteter ligger 2,5 time fra Oslo og 4,5 time fra Trondheim. Stavsplassen har hatt mange arrangementer som Stavsmart'n, ulike hingsteutsillinger, NM for både dølahest, fjordhest og lyngshest/nordlandshest, hovslager NM, Veikle Balder Mesterskapet 2021 m.m. 

Fasiliteter som kan nevnes er ridehall på 21 x 61 meter, 2 utebaner, ridesti rundt anlegget og feltrittsbane. I Stallringen er det utebokser, ridebane og toaletter. Flis, vann og annet er lett tilgjengelig. God plass til parkering av hestehengere. Felles samlingspunkt vil være i Fonstadbygget på utsiden av Stallringen.

Litt informasjon:

Påmelding: Påmelding er bindende. Vi forbeholder oss retten til å avlyse arrangementet hvis det ikke er nok påmeldte. Påmeldingsfrist 23. mai 2022.

Smittevern: Vil vil til enhver tid følge alle anbefalte smittevernregler. Ved avlysning på grunn av nasjonale/regionale smittevernstiltak vil påmeldingsavgiften bli refundert.

Ønskede timer: Det er viktig at alle påmeldte presiserer hvilke timer som ønskes og hvilket nivå dere er på, slik at vi får lagt opp øktene etter dette. Det er ønskelig at man melder seg på 2 ulike grener, men vi tilrettelegger for alle kombinasjoner av timer. 

Dele hest på flere ryttere/kusker: Det er mulighet til å dele på hest mot et tillegg i pris. Dette inkluderer lunsj. Det er av dyrevelferdshensyn kun 2 undervisningstimer daglig per hest.

Vaksinasjon: Alle hester skal ha godkjent vaksinasjon i henhold til NRYFs reglement, bilde av vaksinasjonskort må sendes inn på forhånd til mail oppgitt i påmeldingen. 

Leie av boks: Det koster 300 kr pr døgn inkl flis. Boksen må rengjøres helt etter bruk, husk å medbringe egen vannbøtte. Gi beskjed om det er spesielle hensyn som må tas ved utdeling av boks, som f.eks hingst eller veldig urolig hest.

Leie av maratonvogn: Det er mulig å leie maratonvogn av Stav KRK, kr 200 pr helg. Det vurderes sammen med instruktør om det skal brukes maratonvogn eller ikke, man huker kun av om det er interesse for leie av vogn.  Egen betaling på dette, informasjon fås av instruktør. 

Bildedeling: Veikle Balder ønsker å bruke bilder som tas under arrangementet ved senere anledninger for å promotere Veikle Balder, vennligst huk av for godkjenning. 

Facebook: Det opprettes en lukket gruppe for påmeldte i forkant av arrangementet, slik at alle har en mulighet til å bli litt kjent, samt for å lett kunne dele bilder med hverandre om ønskelig. 

Overnattingsmuligheter: Rett ved Stavsplassen ligger Tretten kro og motell, og 6 km unna ligger Mageli Camping, hvor mange av deltagerne pleier å bo. Ellers mange andre alternativer i en omkrets på 15 min.

Felles middag: Det planlegges felles middag og sosialt samvær på lørdag for de som ønsker det, dette avklares nærmere. 

Mer informasjon kommer i forkant av kurshelgen.

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon