Veterantur til Libanon mai 2020
Sted: Libanon
Startdato : 10.05.2020 18:00
Sluttdato : 20.05.2020 23:00
Påmeldingsfrist : 02.03.2020 20:00
Legg til i kalender
Kontaktperson for arrangementet:
Fred Gallefoss
Tel: 41004060
norvetnet@norvetnet.no

Veterantur til Libanon mai 2020

17. mai toget i Ebel es Saqi 2018

Bli med på en fantastisk tur tilbake til Libanon sammen med andre veteraner og veteranfamilier. Opplev mer av Libanon som ferieland og besøk stedene du tjenestegjorde.

Denne siden gjelder innbetaling av depositum for å sikre deg en plass på turen til Libanon som går i perioden 10-20. mai 2020.


Bakgrunn

Siden 2003 har vi gjennom Veterannett årlig organisert flere turer til Libanon for veteraner og følge. Vi har årlig hatt en fast tur rundt 17. mai, og en fast høsttur, noen år har vi organisert ytterligere turer utover dette, blant annet spesialtilpassede turer etter ønske.  I 2018 deltok rundt 150 personer på våre organiserte turer til Libanon.

Mange av turdeltagerne reiser alene, flere benytter anledningen til et gjensynstreff og reiser sammen med gamle venner fra tjenesten, og mange tar med seg sin kjære og/eller sine barn. Gruppen pleier alltid være en god blanding, og det som alltid skjer er at gruppen blir en godt sammensveiset gjeng allerede før det er gått 24 timer. Mange får nye venner for livet. Vi legger til rette for at alle skal kunne opprettholde kontakten etter turen, blant annet gjennom Veterannetts kanaler og arrangementer i Norge.

Vi har mange deltagere som kommer tilbake og deltar på flere turer, noen har deltatt på så mange som 6 av de organiserte turene. Vi kjører også spørreundersøkelser mot tidligere turdeltagere og har så langt en fornøyd score på 100%.


Se video:


Video


En Fantastisk feriedestinasjon

Libanon er en fantastisk feriedestinasjon med veldig mye å by på. Vet du f.eks. at Libanon har hele 5 lokasjoner som er på UNESCO`s verdensarvliste? Derfor benytter vi også anledningen til å se mer av Libanon når vi først tar turen tilbake. Vi leier inn sertifiserte Guider der det er aktuelt som vil berike deg med spennende og interessant historie. Vi kjører egen/egne busser av god kvalitet og har alltid med en godt kjent lokal reiseleder som snakker både norsk, engelsk, fransk og arabisk. Vi kommuniserer også med libanesiske myndigheter og har et bredt og nyttig kontaktnettverk i Libanon.

Libanon er også en spesiell feriedestinasjon med visse utfordringer, derfor er det viktig at man reiser på en organisert tur hvor det tas hensyn til dette gjennom å benytte en arrangør med fortløpende oppdatert kjennskap og kontaktnettverk. Mange tidligere turdeltagere blir med igjen og igjen på de organiserte turene, men å ha deltatt på den organiserte turen setter deg også bedre i stand til å senere kunne reise mer på egenhånd. Vi er behjelpelig med praktiske ting også for de som ønsker å reise på egenhånd eller i mindre grupper utenom de årlige faste organiserte turene.


Hippodromen i Tyre 2018


Et helt spesielt gjensyn

Det viktigste med disse turene er selvfølgelig å kunne få et gjensyn med akkurat den plassen man selv tjenestegjorde som soldat, og det er her hovedtyngden av oppholdet legges. Akkurat det å møte "gamle AO" igjen er en typisk «må oppleves situasjon» som vi ikke klarer å beskrive med tekst. Det er mange fellesnevnere, men dette er også en høyst personlig opplevelse. Vi er innom de aller fleste landsbyene hvor nordmenn var stasjonert, både i NORBATT AO og i Vestre-AO. Du får minst 1 dag til egen disp i Sør-Libanon som du kan benytte til mer tid på de stedene som er mest interessant for deg, og vi legger til rette med transport osv. ved behov.


Innhold på turen

Vi benytter et program og en gjennomføring som er velprøvd gjennom mange år. For det første så er vi opptatt av at det ikke skal komme noen uforutsette utgifter, det aller meste er inkludert i prisen du betaler, se nærmere beskrivelse lenger ned. Hele turen holder gjennomgående høy kvalitet både på innhold, transport, overnatting og bevertning.


Se video:


Video

Turen starter med 4 overnattinger i Byblos (early check in 11. mai). Byblos er et fantastisk sted hvor gamlebyen alene byr på flotte opplevelser og atmosfære. Her finner du også badestrender. Byblos vil være vår base for daglige utflukter de første dagene. Det blir utflukt til Beirut, de fantastiske grottene i Jeita, med mer.

Vi besøker alle 5 steder(* i Libanon som er på UNESCOs verdensarvliste i løpet av oppholdet,  Jbeil (Byblos), Ouadi Qadisha (the Holy Valley), Horsh Arz el-Rab (the Forest of the Cedars of God), Baalbeck, og Anjar. Senere på turen vil vi besøke Tyre som da vil si at du har fått med deg alle stedene i Libanon som er på UNESCOs verdensarvliste. (* det har forekommet at vinteren har vært så snørik at veien over Cedars er stengt, i tilfelle blir det justering i programmet)

Det blir mye god mat underveis, det libanesiske kjøkken går for å være blant verdens beste, og det kommer du til å merke i løpet av turen. Libanon produserer også ypperlig vin og Arak, og vi besøker i løpet av turen en eller flere vingårder hvor vi får omvisning, historie og selvfølgelig smaksprøver.

Hoveddelen av oppholdet legges til Sør-Libanon hvor vi bor i Ebel es Saqi, som da blir vår base for utflukter i Sør. Under oppholdet i sør besøker vi alle landsbyer hvor nordmenn var stasjonert. Det vil si at vi blant annet besøker Blate, Ebel es Saqi, Kaoukaba, Ferdiss, Hebbarieh, Chebaa, Kfarhamam, Rachaya Al Foukhar, Tibnine, Qana og Naqoura. Det blir i de fleste tilfellene korte stopp, men det vil være dag(er) til egen disp. hvor du kan reise og benytte mer tid på de stedene som interesserer deg mest. Transport ordnes gjennom reiseleder. Vi besøker også Souk El-Khan (markedsplassen), Korsfarerborgen Chateau Beaufort, fengselet i Khiam, korsfarerborgen i Tibnine, grensen mot sør, med mer.

På turen til og fra Sør-Libanon utnytter vi timene til det fulle og besøker en rekke attraksjoner. Sørover kjører vi en fantastisk rute over fjellet og videre gjennom bekaadalen, returen går via de vakre Chouf-fjellene hvor vi blant annet besøker Jezzine, Beiteddine, Moussa Castle og Deir El Qamar. Slik utnytter vi den tiden vi har i landet maksimalt, noe som vil være gjennomgående i vårt program. Du vil nok føle at du har vært mye lenger i Libanon enn hva de 10 dagene skulle tilsi når du kommer hjem igjen.

På maituren så får vi også med oss den fantastiske opplevelsen av 17. mai feiring i Ebel es Saqi, som utelukkende er arrangert av Ebel es Saqi Municipality (innbyggerne i byen). Her starter programmet med Gudstjeneste, deretter 17. mai-tog, seremoni ved minnelunden over alle norske soldater som ikke kom hjem igjen. Deretter følger en høytidelig mottagelse i samfunnshuset hvor representanter fra befolkningen, Libanesiske myndigheter, UNIFIL og Norge er tilstede, her vil det også bli servert mat og forfriskninger. Denne dagen reiser vi også rundt til alle minnesmerkene til norske soldater  i området og gjennomfører en minneseremoni på hvert sted.


Reise på egenhånd?

Vi kan være behjelpelig med nødvendige forhåndsarrangementer til din reise. Ta kontakt med norvetnet@norvetnet.no 


Praktiske opplysninger

Turen går i perioden 10-20. mai 2020. Vi flyr med Lufthansa fra OSL/Gardermoen via Frankfurt. Flyet går kl. 18:45 og vi lander i BEY/Beirut kl. 02:50 lokal tid, og er på hotellet ca. kl. 04:30,  alle får hotellrom med en gang (early check in) og muligheter for noen timer søvn før programmet starter. På returen går flyet fra BEY/Beirut kl. 17:00, via Frankfurt  og vi lander på OSL/Gardermoen kl. 23:55. Rask transfer til og fra Libanon som Inkluderer 1 kolli/23 kg bagasje og 8 kg. håndbagasje.

 • Påmeldingsfrist er 5. februar 2020. Etter dette må vi bekrefte antall seter på flyet og eventuelt si i fra oss de flysetene vi ikke har deltagere til. Det vil muligens være mulig å melde seg på turen etter fristen, men da blir trolig prisen høyere. Er turen utsolgt så kan du sende en e-post til norvetnet@norvetnet.no og høre om mulighetene til å bli med. Utsolgt vil si at vi ikke har flere reserverte flybilletter eller hotellrom, men vi kan ta dette fra sak til sak og se hva vi får til i et slikt tilfelle. 
 • Merk at det er et begrenset antall plasser (i 2018 og 2019 var det lang venteliste).
 • Forlenge oppholdet? Flere forlenger oppholdet i forkant eller etterkant av turen. Ønsker du dette eller andre endringer i forhold til programmet så skriv i kommentarfeltet.
 • Depositum benyttes i forbindelse med å booke hotellrom og program/restauranter m.m. og vil sikre at du har en plass på turen.
 • Ved kansellering innen 1. januar 2020 refunderes depositum i minus 4%, etter denne dato refunderes ikke depositum.
 • Vi benytter et reisebyrå og reisen er dekket av Reisegarantifondet og går inn under Loven om pakkereiser.
 • Alle bekreftede deltagere (sluttfaktura betalt) vil motta et omfattende informasjonshefte og detaljert program i forkant av turen per e-post, samt det samme heftet utlevert ved turens start.
 • Du må ha et pass som er gyldig i minimum 6 måneder etter reisens slutt, vær tidlig ute med å fornye passet ditt hvis du trenger nytt pass. (nødpass aksepteres ikke for innreise til Libanon).
 • Du må IKKE ha stempler fra Israelsk passkontroll i ditt pass!
 • Visum ordnes ved ankomst Beirut, det er gyldig i 30 dager og er i skrivende stund gratis for norske statsborgere.
 • For spørsmål rundt vaksinering se https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/
 • Vi benytter deltager.no sitt system for påmeldinger da det gir oss et fint verktøy for å administrere deltagere og gjennomføring av arrangementet.


Hva vil det koste?

Pris fra kr 16.700,- per person

Så og si alt er inkludert i totalprisen, det kommer ingen uforutsette utgifter i tillegg, og alt er organisert fra A til Å.  Fly tur-retur Oslo-Beirut, henting og bringing til flyplassen, felles velkomstmiddag, underholdning, all overnatting, frokost alle dager, alle transportetapper i egne private busser, en rekke utflukter inkludert overdådig lunsj og mineralvann på kvalitetssjekket restauranter,  alle inngangsbilletter,  innleide sertifiserte Guider, reiseledere, arrangement 17. mai, formaliteter med klarering til UNIFIL-området (Sør-Libanon), med mer! Det er kun noen få måltider i løpet av uken som ikke er en del av programmet, og det du eventuelt ønsker å benytte på "fritiden" på deg selv som ikke er inkludert. 

Ingen uforutsette utgifter!

Vi understreker at det er veldig mye som er inkludert i denne prisen.


Overnattingssteder:

Byblos:

 Byblos Sur Mer, 5 stjerners hotell med Byblos sin absolutt beste beliggenhet rett ved siden av havnen i gamlebyen, og rett ved stranden, alle rom med sjøutsikt:
 https://byblossurmer.com/


Byblos Comfort Hotel, 3 stjerners hotell i Byblos, rett ved gamlebyen:
http://www.bybloscomforthotel.com/


Ebel es Saqi:

Dana Hotel, ca. 5 minutters gange fra sentrum av Ebel es Saqi:
 http://danahotel.com/


Al Kalaa Resort, Ligger vakkert til ved Hasbanielven, eget svømmebasseng, ca. 6 kilometer fra Ebel es Saqi (transport er hele tiden tilgjengelig). Stedet har fått veldig gode tilbakemeldinger fra de av våre deltakere som har bodd her tidligere:
https://www.facebook.com/pg/AlKalaaResort/about/


Norway House, ca. 10 minutters gange fra sentrum av Ebel es Saqi. 4 store soverom, felles oppholdsrom, 3 felles toalett/bad: http://norbatthq.com/


PRISER:

Klasse/Kategori:


5 Sjerners Hotel i Byblos med sjøutsikt & Hotel i Ebel es Saqi 
(Hotel Byblos Sur Mer+Dana Hotel)

Enkeltrom (Deluxe eller Executive) - Totalpris Kr 23.450,- per person.

Dobbeltrom (Deluxe eller Executive) - TotalprisKr 20.600,- per person.

Dobbeltrom - Junior Suite - Totalpris kr 21.750,- per person

Dobbeltrom - Ambassador Suite - Totalpris kr 24.650,- per person


5 Stjerners hotel i Byblos, ambassador suite  med sjøutsikt & suite på Al Kalaa Resort

Dobbeltrom (suiter) - Totalpris kr 24.650,- per person


3 Stjerners Hotel Byblos & Hotel i Ebel es Saqi 
(Byblos Comfort Hotel+Dana Hotel)

Enkeltrom - Totalpris Kr 21.750,- per person.

Dobbeltrom - TotalprisKr 18.800,- per person.


3 Stjerners Hotel Byblos & Al Kalaa Resort 
(Byblos Comfort Hotel+Al Kalaa Resort)

Enkeltrom - Totalpris Kr 21.750,- per person.

Dobbeltrom - Totalpris Kr 18.800,- per person.


3 Stjerners Hotell i Byblos & Gjestegiveri i Ebel es Saqi
(Byblos Comfort Hotel+Norway House)

Enkeltrom - Totalpris kr 18.900,- per person.

Dobbeltrom - Totalpris Kr 16.700,- per person.


Mer informasjon

Du kan sende en e-post til norvetnet@norvetnet.no. Vi har også en lukket gruppe på facebook hvor du treffer de fleste av de som har deltatt på tidligere turer, mange har deltatt på flere turer. Her finner du tusenvis av bilder, videoer, og kan be om tilbakemelding fra de som allerede har deltatt på turene. Be om å bli medlem: https://www.facebook.com/groups/libanontur/


Når skal resten av turen betales?

Når du registrerer deg og reserverer plass på turen her så vil du i neste omgang motta fakturaer fra reisebyrået på resterende beløp som skal betales i løpet av februar. Når disse er betalt så har du bekreftet din deltagelse på turen og vil motta ytterligere informasjon. Har du spørsmål nå eller underveis så send en e-post til norvetnet@norvetnet.no 


Viktig informasjon om påmeldingsskjemaet

 • Skriv inn ditt navn fullt ut nøyaktig slik det står i ditt pass, inkludert mellomnavn.
 • Skal du melde på flere enn 1 deltager så velger du knappen "legg til deltager" og fyller ut informasjonen om deltageren.
 • Velger du dobbeltrom så vil du også få dobbeltrom både i Ebel es Saqi og i Byblos. Det samme hvis du velger enkeltrom. 
 • Velger du dobbeltrom uten å ha noen å dele med så vil vi forsøke å skaffe deg en romkamerat, lar dette seg ikke gjøre så vil du få tilbud om enkeltrom som da har en høyere pris.
 • Har du spesielle behov eller ønsker så beskriv dette i kommentarfeltet.
 • Alle som melder seg på vil bli kontaktet i forkant av turen for å forsikre oss om at alt blir riktig.
 • Det er VIKTIG at du mottar en kvittering på e-post/SMS, mottar du ikke dette så er ikke din reservasjon registrert. Kontakt norvetnet@norvetnet.no hvis du er i tvil om at din reservasjon er ok.

Når du betaler inn depositum så vil du motta en kvittering til den e-postadressen du oppgir + SMS. Det er VIKTIG at du får denne kvitteringen for å være sikker på at alt er i orden. Kontakt oss ved tvil (norvetnet@norvetnet.no).


Bruk skjemaet under for å sikre deg en plass på turen ved å betale depositum.

OBS! Depositum minus 4% refunderes kun ved avbestillinger innen 1. januar 2020


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon