Kurs i hverdagslydighet og aktivisering

Kurs i hverdagslydighet og aktivisering.

Hundeholdet blir mye enklere og hyggeligere hvis hunden hører etter og mestrer hverdagslige saker som å gå pent i bånd, passere andre hunder og mennesker uten å bry seg for mye om det og å ha en viss selvbeherskelse i ulike situasjoner. Samtidig har også hunden masse ressurser den må få lov til å bruke for å ha det riktig bra, den har behov for både mental stimulans og å få oppleve samarbeid og tilhørighet med sin eier/familie.

Dette kurset har fokus på begge deler: På grunnleggende hverdagslydighet og aktiviteter for hund og eier som spiller på hundens ressurser og styrker relasjonen dem imellom. Det legges vekt på å utvikle belønning og lek for den enkelte hund og eier som et viktig redskap i å styrke samarbeid og lydighet. Samspillet mellom hund og eier er grunnsteinen for både en god hverdagslydighet og et godt hundehold med fornøyde hunder og eiere 😊

Kurset vil fokusere på:

· Hvordan belønne hunden din på måter den setter pris på

· Innkalling

· Gå pent i bånd

· Passering

· Bli og selvbeherskelse

· Ulike former for aktivisering og nesearbeid; både oppgaver som hunden skal løse selvstendig og samarbeidsoppgaver for hund og eier.

Første kurskveld vil finne sted på Steinkjer hundeklubbs bane, mens resterende 4 kvelder vil være i både by- og skogsmiljø etter nærmere avtale. En av kveldene vil legges til Suseggvola og vi gjør oppmerksom på at det er bomvei inn dit (50 kr).

Alle kurskveldene er praksis med hund, teorien tar vi innimellom 😊 men teorien vil ta for seg hvordan hunder lærer, hvorfor vi legger vekt på å trene med belønning, litt om hundens språk og signaler samt litt om hundens fantastiske luktesans.

Kurset går over 5 onsdagskvelder fra kl. 17.00 til ca. kl . 19.30. Kursstart er onsdag 21. august og instruktør er Liv Irene Bang, autorisert NKK- instruktør trinn2 lydighet.

Kurset passer for unghunder og for voksne hunder som vil jobbe litt mer med hverdagslydighet, aktivisering og relasjonen mellom hund og eier.

Vi har plass til 6 hunder på kurset. Familiemedlemmer er også velkommen til å være med i tillegg til hundefører 😊

For å få planlagt et så godt kurs som mulig ønsker Liv Irene at dere skriver noen få ord om egne mål/ønsker for kurset samt tidligere erfaring med hund.

Velkommen på kurs! 😊

Kart: Steinkjer Hundeklubb, Lerkehaug

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon