27. mai: Global Oslo Music presenterer Sidiki Camaras "Nakan" - urpremiere


GLOBAL NIGHTS 2022: NYE PRODUKSJONER: BESTILLINGSVERK – KONSERTER & CLUB


Etter er å ha måttet avlyse 8. og 9. utgaven av vår årlige festival – Global Nights – på grunn av pandemien, kan vi endelig åpne dørene for den 10. utgaven i perioden 24.-28. mai. Der vår løpende konsertvirksomhet gjennom året har et bredt og variert program, presenterer vi gjennom Global Nights i hovedsak nye produksjoner som urfremføringer av bestillingsverk vi står bak, nye utøverkonstellasjoner, plateslipp, eller ferske klubb- og konsertproduksjoner.


NAKAN: URPREMIERE I MARMORSALEN

Sidiki Camara har i mange år vært en av verdens ledende perkusjonister. De som har fulgt ham har også blitt kjent med hans side som skapende kunstner som på en unik måte kombinerer ulike tradisjoner og utøverteknikker. 

Til årets Global Nights har vi bestilt et nytt verk av Sidiki, som har fått tittelen "Nakan" (fra bambara) som kan oversettes med "Skjebnen".


Sidiki ønsket i denne sammenheng å fordype seg i musikk som tradisjonelt benyttes i overgangsriter i Mali. Her finner vi typisk pentatonisk skala og polyrytmikk, spilt på strengeinstrumentet ngoni og et rikt utvalg av perkusjonsinstrumenter. Elementer herfra har han koblet med tradisjoner vi kjenner fra norske folketoner, melodisk og rytmisk, tolket i et særegent format i lag med med 3 bassister. 

Kombinasjonen av hans egne tradisjonelle perkusjonsinstrumenter, trommer, strengeinstrumentet ngoni og vokal sammen med bassistene skal gi musikken en helt egen karakter. 


SIDKI CAMARA er scenekunstner, musiker, studiomusiker, tekstforfatter og komponist. Camara har verdensomspennende turneer bak seg, deriblant med Bill Frisell, Sacred Steel, Rokia Traore, Habib Koite & Bamada, Boubacar Traore, Dit Kar Kar, Mamady, KEITA & Sewa Kan, Gomma Percussions og Nasjonalballetten i Mali. Han har sitt eget band, Sidiki Camara Group, og har i Norge jobbet i lag med en rekke artister og ensembler som sessionmusiker.


På scenen:

Sidiki Camara: perkusjon, trommer, n’goni, vokal
Mattis Kleppen: bass, vokal
Audun Erlien: bass, vokal
Bo Berg: bass, vokal


Med støtte fra Kulturrådet og Oslo kommune
www.globaloslomusic.com

 

Registreringsskjema