26. mai: Global Oslo Music presenterer Unganisha


VELKOMMEN TIL GLOBAL NIGHTS 2022: NYE PRODUKSJONER: BESTILLINGSVERK – KONSERTER & CLUB


Etter er å ha måttet avlyse 8. og 9. utgaven av vår årlige festival – Global Nights – på grunn av pandemien, kan vi endelig åpne dørene for den 10. utgaven i perioden 24.-28. mai. Der vår løpende konsertvirksomhet gjennom året har et bredt og variert program, presenterer vi gjennom Global Nights i hovedsak nye produksjoner som urfremføringer av bestillingsverk vi står bak, nye utøverkonstellasjoner, plateslipp, eller ferske klubb- og konsertproduksjoner.


UNGANISHA

Ingen Global Nights uten club! Puss danseskoene og møt opp på en av byens fineste scener, Ingensteds, der vi rigger oss til for en sen kveld og natt med live clubmusikk.

Etter Fyrs og Zayka tidligere på kvelden er det duoen Unganisha som går på scenen midnatt. Her møter vi Labdi Ommes, tradisjonsmusiker fra Kenya, og Bernt Isak Wærstad - en eksperimentell elektronisk kunstner fra Norge. 


Ungansihas historie startet i Nairobi i 2016 da de to musikerne møttes for første gang på den kulturelle hotspot’en The Alchemist. De hevder selv at det kanskje ikke der og da var åpenbart at de skulle jobbe sammen, men de var begge vant med å være outsidere som alltid søkte etter nye kunstneriske koblinger og utforsking av nye ideer.

Labdi er for øyeblikket den eneste kvinnelige Orutu-spilleren i Øst-Afrika, et instrument som har vært tabu for kvinner. Hun er en del av en økende gruppe unge afrikanske artister som plukker opp tradisjonen rundt urfolksinstrumenter og re-introduserer disse til nåtidens musikkscene. Bernt Isak er en mangefasettert kunstner som jobber med ulike musikalske stilarter, fra elektroakustisk fri-improvisasjon til elektronisk pop og innen tilstøtende felt som scenekunst, instrumentdesign, programmering og lydkunst.

Unganishas uttrykk er preget av en kontinuerlig jakt etter nye fusjoner mellom østafrikansk musikk, vestlig kunstmusikk og elektronisk klubbmusikk. Fragmenter fra to kulturer brukes som byggeklosser til å skape en ny, kulturell og unik form for musikk.


Vi lover et show av sjelden karakter!


www.northof.no/unganisha


Med støtte fra Kulturrådet og Oslo kommune


www.globaloslomusic.com


 

Registreringsskjema