300 års markering "Karolinernes Dødsmarsj"

Arrangementet markerer 300-års dagen for «Karolinernes dødsmarsj», en av de mest dramatiske hendelsene i Den Store Nordiske Krig, fra 1700-1721, en krig som hadde store følgeeffekter for hele Nord-Europa.

Under denne krigen mistet Sverige omtrent 4000 av sine soldater i Tydalfjellene på slutten av 1718 / starten av 1719. Dette tilsvarte 2/3 av den deployerte styrken i regionen. Soldatene kom i hovedsak fra finske avdelinger i det svenske forsvaret, som også er bakgrunnen for de finske innslag i arrangementet.


Kavaleriklubben inviterer elementer av hærens spisse ende, våre medlemmer og venner til å feire dette 300 års jubileum lørdag 22 september 2018


Vi har klart å få prisen ned til kr 1.250,- og dette inkluderer helaften med predrinks, 4 retters middag, drikke til maten og tung underholdning fra den norske og finske opera. Hvis du ikke er medlem i Kavaleriklubben, så kan du gå inn på http://www.kavaleriklubben.no og melde deg inn. Marker da i bestillingen at du er nytt medlem. Det er begrenset antall plasser, så vær rask.


Les mer om «Karolinernes dødsmarsj» på kavaleriklubben.no : http://www.kavaleriklubben.no/ndr.html

Se bilder fra «300 års jubileum for slaget på Norderhov i 2016»: http://www.kavaleriklubben.no/norderhov.html 


Kavaleriklubbem av 1882

Kavaleriklubben er åpen for offiserer, befal og grenaderer som tjenestegjør eller har tjenestegjort i hærens Tapreste, Stolteste, Vakreste etc. våpengren: Kavaleriet AKA manøvervåpnet. Dette betyr at om du stiller i enkelt- eller dobbeltknept mørk uniform på våre fester er knekkende likegyldig (de som skulle bry seg om dette har antageligvis dobbeltknept uniform og er ca 99 1/2 år gamle  ;-) ).

Ønsker du fortsatt kontakt med et forsvarsfaglig og sosialt miljø kan Kavaleriklubben være noe for deg. Offiserer, befal & grenaderer som tjenestegjør eller har tjenestegjort i EBN, PBN, HJK, ETJ, TMBN, 2BN, KESK eller andre avdelinger innen manøvervåpenet er hjertelig velkomne i klubben. Les mer på http://kavaleriklubben.no/

Raske Ridning Lenge Leve !

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon