Sauemelkost og vin

Lær mer om sauemelkoster og vin

Sauemelksoster er spennende, men en ostetype som er lite utviklet i Norge. Det finnes imidlertid norske varianter og jeg skal se om jeg ikke får tak i noen til kurset. Ellers er det Syd-Europa som er dominerende. Roquefort, Manchego og Pecorino er kjente sauemelksoster, men det finnes altså mange andre, mindre kjente, men veldig gode. Passende tilbehør og drikke er selvsagt også inkludert.

Dette er et kurs hvor du kan få utvidet repertoaret ditt.


Ostene (med forbehold om endringer):
Claousou - rødkittost
Roquefort - blåmuggost
Blå sau - blåmuggost (norsk)
Lingot St Nicolas - fersk ost
Abbaye de Bellocq - halvfast ost
Brin d'Amour - halvfast ost
Manchego - hard ost
Pecorino - hard ost


Viner:
Le Volte dell'Ornellaia 2015
Ormarine Picpoul de Pinet 2016
M. Chapoutier Invitare Condrieu 2015
Chateau de Myrat Sauternes

Jan Peter Aursnes skriver bloggen OstePerler.no, skriver om ost for NVkF og Bulletinen. Han er fagansvarlig for oster i Store Norske Leksikon og har vært dommer under landsutstillingen for lokalforedlete melkeprodukter. I tillegg til å ha en intens interesse for ost, har han også kurs i Norsk Tradisjonsysting fra Sogn Jord- og Hagebruksskule.

Når: Torsdag 12. april kl. 19.00 – 22.00
Sted: Brageveien 1A, 0452 Oslo – NB! Det står VFPD på ringeklokken
Pris: Medlem NVkF kr 700,-
Pris: Ikke medlem kr 800,-
Påmelding:  https://www.deltager.no/sauemelkost_og_vin_12042018

 

 

Velkommen!

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon