NVKF og Vinetum har gleden av å invitere til Winemakers Dinner med Bordeaux-produsenten Dourthe torsdag 16. november på Brasserie Blanche.
Det vil bli servert en 4-retters middag tilpasset 7 viner. Julien Fourcade vil fortelle litt om Bordeaux, slottene og vinene vi får servert.
Du vil få smake et utvalg av viner fra noen av disse slottene til middagen. Se under for viner og meny.
Når: Torsdag 16. november kl. 18.00 – ca.21.30
Sted: Brasserie Blanche, Josefines gate 23, 0160 Oslo
Foredrag: Julien Fourcade fra Dourthe. Holdes på engelsk.
Pris medlem NVkF: kr 975,-
Pris ikke medlem: kr 1.125,-
Historien om Dourthe-familien går helt tilbake til 1840 da hotelleier Pierre Dourthe startet som vinhandler i Bordeaux. Dourthe ble raskt kjent for å være en pålitelig og innovativ vinprodusent som satte standarden i vinproduksjon etter etableringen. Vinhuset har gjennom hele sin eksistens vært pionèr innen vinbransjen. I 1979 fikk Dourthe festeretten til Château Belgrave. Siden har Dourthe tatt over åtte eiendommer i løpet av de siste 25 årene.
Viner:
1) Dourthe No 1 Blanc 2015 ( kr 165,-)
2) Dourthe No 1 Rouge 2014 ( kr 179,-)
3) Ch. Pey la Tour Bordeaux Superiore 2014 ( kr 215,-)
4) Diane de Belgrave 2011, Haut-Mèdoc ( kr.264,-)
5) Ch. Grand Barrail Lamarzelle Figeac 2011, Saint-Emilion (ca. 325,-)
6) Ch.La Garde 2010, Pessac-Leognan (kr 395,-)
7) Ch. Belgrave 2011 , Haut-Médoc (kr 489,-)
Meny med viner:
Aperitiff
Carpaccio de saumon
Torsk "Vaag" med potet og rødvinsjy
- Dourthe No 1 Rouge 2014
- Ch. Pey la Tour Bordeaux Superiore 2014
- Diane de Belgrave 2011, Haut-Medoc
Braisert okse med foiegras og pepperrot
- Ch. Grand Barrail Lamarzelle Figeac, Saint-Emilion
- Ch. La Garde 2010, Pessac-Leognan
- Ch. Belgrave , Pessac-Leognan 2011
Fruktbasert dessert, ikke avklart enda
Velkommen!