Hope Challenge Oslo - 2017

---- ARRANGEMENTET ER FULLTEGNET ----Kjære syklist!

Er du klar til å virkelig få testet grensene dine på sykkelsetet?
Er du enig i at smerte kun er midlertidig og karakterbyggende?
Er du villig til å bidra til at mennesker skal få et bedre liv?
Er du klar til å bli med på noe du ALDRI vil glemme, angre på underveis, men nyte respekt for i ettertid?

Da er du velkommen til Hope Challenge Oslo - 2017!


EFCT! med blant annet partnere Birk Sport, Elkjøp, Peugeot Citroen DS og Wahoo er stolte over endelig å kunne åpne påmeldingen til årets sprøeste event på to sykkelhjul! Er du med på å sette verdensrekord? Partnere er på vei inn i eventet og vi kan love deg en helt rå opplevelse - fysisk og mentalt!

Eventet:
Hope Challenge Oslo - 2017 er et Everesting-event! Opptil 70 ryttere skal sykle opp og ned Grefsenkollen i Oslo til de har nådd 8.848 høydemeter. Det betyr at hver rytter skal sykle opp og ned bakken 73 ganger. Traseen har en stigning på 6,7% og 122 høydemeter. Ryttere disponerer tid, krefter, matinntak, fart og smerte selv. I følge folkene i http://www.everesting.cc er det høyeste antall som har gjennomført Everesting samtidig 24 stykker. Vi skal bli opp mot 70! Det blir LETT verdensrekord – og den vil registreres! EFCT! er allerede i kontakt med riksmedia og Guiness rekordbok.

Aktuelt  Strava segment: https://www.strava.com/segments/660072
Viktig link til dine mentale forberedelser: http://bit.ly/2mRHUo9

For de som mener at halvparten er nok tilbyr vi Mont Blanc stigningen som er på 4.808 høydemeter - hvilket tilsvarer 40 ganger opp og ned bakken.

Oppdatering 8/4/17: Etter innspill fra enkelte som ikke synes Everesting er tøft nok har vi nå lagt til en ytterligere tøffere utfordring: High Rouleurs Society - en edel klubb bestående av syklister som klatrer 10.000 høydemeter - dette tilsvarer 82 turer opp og ned Grefsenkollen. Takk til Ivar Grøneng fra Kolbotn Sykkelklubb for innspill: you got it - game on!
Oppdatering 9/5/17: Flere har meldt inn at de er klare for en tøff utfordring, men samtidig enklere enn Mount Blanc. Vi lanserer derfor også nå Galdhøpiggen som en challenge! Her er det nå mulig for alle til å få testet sine grenser!
Oppdatering 24/6/17: Presentasjon av trasé klar: https://youtu.be/UmvI-MjMecg
Oppdatering 7/7/17: Toalett til deltagere bekreftet samt tidtaking fra EQ Timing: https://live.eqtiming.no/37285#Contestants
Oppdatering 13/7/17: Artikkel i Landevei om arrangementet: https://www.landevei.no/Nyheter/BYR-PAA-MOTBAKKEFEST-FOR-DE-SEIGESTE
Oppdatering 20/7/17: Finisherskjorter - check! Takk til www.printinform.no. Åpen spilleliste på Spotify live - legg til sanger: 
https://open.spotify.com/user/1124819882/playlist/6LCrg7ouPdWnsceVhRiq8o

Bakgrunn - formålet med eventet:
Hvert år rammer menneskehandel, også kalt moderne slaveri, millioner av mennesker. Menn, kvinner, gutter og jenter blir kynisk utnyttet for andres profitt. Utnyttelsesformene kan inkludere tvangsarbeid/tvangstjenester, tvangsprostitusjon og organhandel. Flere hundre tilfeller oppdages også hvert år i Norge.

Hope for Justice er en internasjonal organisasjon som arbeider for å redde ofre, rehabilitere liv og reformere samfunn. Gjennom deres arbeid med å forebygge og avdekke menneskehandel blir hvert år hundrevis av ofre reddet og fulgt opp slik at de kan leve verdige, frie liv.

Hope for Justice ansetter saksbehandlere og etterforskere med bakgrunn fra politiet og offentlige myndigheter for å tilby en alternativ vei til frihet for sårbare mennesker som ofte ikke våger å be politi eller offentlige myndighet om hjelp.  

Målet med innsamlingen er å skaffe driftsmidler til Hope for Justice både i Norge og internasjonalt slik at flere mennesker kan få sin frihet tilbake.

EFCT! arrangerer Hope Challenge-2017 med slogan "Suffer for freedom!" for å fundraise penger til Hope for Justice. Alle partnere i eventet betaler direkte bidrag til Hope for Justice, og ut over dette vil eventuelt overskudd av eventet også doneres til denne organisasjonen.

Historien om Emma:
Emma* var nitten år da vi reddet henne. De siste fem årene hadde hun blitt sendt fra det ene bordellet til det andre i Europas sex-industri. En britisk jente som ble tvunget til å jobbe i bordell hvor menn hadde tre til fem minutter med henne. Ved ett tilfelle ble overgrepet mot henne filmet og lagt ut på internett. Hun skrev dagbok, men i stedet for å fylle sidene med håp og drømmer slik som andre tenåringer ville gjort, holdt hun oversikt over hvor mange menn hun måtte betjene hver dag.

En dag skrev hun ned nummeret: 117.
 
Hun var noen sin datter, som ble voldtatt for profitt. Vi ble kjent med henne som Sarah, et navn hun brukte for å skjule sin egentlige identitet fra den verdenen hun var fanget i. Det tok oss måneder med etterforskning å identifisere henne. Nå hadde våre etterforskere organisert en trygg vei ut for henne, og etter å ha snakket lenge med henne brøt hun sammen i gråt. Mellom hikstingen tok hun seg sammen akkurat lenge nok til å si: 

 ‘Du kan kalle meg Emma. Ingen har kalt meg Emma siden alt dette begynte.’

* Navnet er endret for å beskytte hennes identitet


Det finnes dessverre flere ofre som Emma, som fremdeles er frarøvet sin frihet og må adlyde sine bakmenn. EFCT! ønsker å leve i en verden fri fra slaveri.

Du er herved invitert til å bli med å utgjøre en forskjell i livet til mennesker som Emma.

Personlig fundraising:
Vi vil se en verden fri for slaveri og menneskehandel, og vi tror det ER mulig! Utfordringen (fjellet) virker uoverstigelig - men vi ser av arbeidet til Hope for Justice at mennesker settes i frihet og liv gjenoppbygges. Dette ønsker vi din støtte til å realisere enda mer av gjennom din deltagelse på Hope Challenge Oslo - 2017.

I tillegg til at våre fantastiske partnere bidrar med større beløp til Hope for Justice ønsker vi at alle ryttere selv skal gjennomføre sin egen fundraising hvor pengene går til Hope for Justice;

- Alle ryttere aksepterer ved påmelding at det opprettes et innsamlingsprosjekt på www.bidra.no i rytterens navn
- Ryttere blir under påmeldingen bedt om å sette seg et innsamlingsmål de skal jobbe for å nå*
- Alle pengene som blir samlet inn gjennom bidra.no vil gå uavkortet til Hope for Justice
*Her er det kun fantasien som setter begrensning; venner og kjente kan f.eks. sponse deg med beløp per runde, per statusoppdatering, per selfie eller for fullført event. Vipps er selvsagt aktivisert. Vær frimodig!

Everesting handler om å sette seg drøye mål. Stein Magnus Olafsrud (EFCT!) Everestet i Stavanger sist sommer og innbragte alene 50.000,- til Hope for Justice slik at flere, som Emma, kan få sin frihet og verdighet tilbake. Hvilke mål setter du deg? Etter påmelding vil du motta en link til ditt personlige innsamlingsprosjekt, og du oppfordres til å dele dette frimodig i sosiale medier og andre kanaler, frem mot den store dagen.

Ditt slit og engasjement vil redde liv! «SUFFER FOR FREEDOM»

Praktisk info:
- Sted: Grefsenkollen - Oslo. Gode parkeringsmuligheter på stor parkeringsplass mot toppen
- Tid: Fredag 4. til lørdag 5. august 2017. Registrering fra kl. 1630 fredag. Start kl. 1800. Slutt lørdag kveld når siste rytter er i mål
- Syklister stiller med egen sykkel og får tildelt startnummer
- Det vil være toalettfasiliteter i ”kommandosentralen”
- Syklister tar med gel og barer etter behov. All annen mat og drikke serveres av partnere og arrangør
- Alle som fullfører eventet i sin helhet mottar Finisherskjorte og diplom med innsamlingsresultat ettersendes
- Familie, venner, kjærester, besteforeldre - ALLE er velkommen til å se på. Ryttere trenger all den støtte de kan få!

Partnere:
- Birk Sport: Birk Sport AS ble etablert av familen Norgård i 1992. De har 9 butikker pluss nettbutikk, og setter kompetanse og kvalitet i høysetet. De er importør av sykkelmerket Fuji til Norge og har sykler i alle kategorier og prisklasser. Vi gleder oss til du får møte de engasjerte medarbeiderne under eventet. De vil støtte med eget servicetelt og sportsdrikk fra Nutrixxion.

- Elkjøp: Elkjøp ble etablert i 1962 og er Nordens største forhandler av forbrukerelektronikk. I Norge består kjeden av 119 Elkjøp og Elkjøp Phonehouse butikker. Elkjøp elsker teknologi og vil bidra med tilstedeværelse og en liten og praktisk elektrisk gave til alle påmeldte ryttere.  

- Peugeot Citroen DS: Peugeot Citroen DS leverer et bredt spekter av biler i forskjellige biler og nyttekjøretøy. Vi gratulerer med årets bil 2017 som ble Peugeot 3008 SUV. Den og annet snacs kan man etter sigende få se under eventet. Kom å ta en titt!

- Wahoo er produsenten bak markedets råeste sykkelrulle - Wahoo KICKR. Produktene til Wahoo brukes av TdF laget Sky og de er kjent for svært høy kvalitet og brukervennlighet. Deres kunder omtales selvsagt som Wahooligans! EFCT! har gjennom de tre siste årene solgt produktene fra Wahoo som omfatter produkter som sykkelruller, sykkelcomputere, pulsbelter, treningsmatter mm. Wahoo vil være tilstede og vise frem aktuelle produkter under eventet, samt at det fort kan komme et event tilbud!

- Q-meieriene: Q-meieriene vil bidra med næringsrik drikke under hele eventet. Følgende vil serveres: Skyr® mini banan (pose), Q Frokost yoghurt Melon (pose), Q Fersk sjokolademelk 0,5 dl, Q eple juice, Skyr® Proteindrikk Bringebær.

- Partnere vil være tilstede under eventet. De vil sammen med EFCT! gjør alt de kan for å løfte deg frem. De vil bemanne sine stands, og de vil yte bistand under eventet i form av servering av mat, informasjon og et smil når du har det som tøffest
- Partnere vil bidra med premier til konkurranser
- Partnere er oppmuntret til å komme med tilbud under eventet. Mer info i forkant av eventet
- Et kjent fjes vil være med å åpne galskapen, samt at personen vil klatre en del høydemeter sammen med dere
- Norges beste trial- og stuntsyklist, Eirik Ulltang, kommer for å underholde!
- Klovnen Juba kommer lørdag og har show for barna

Priser:
- Pris til og med 01.06.17 - NOK 550,-
- Pris fra og med 02.06.17 til 31.07.17 - NOK 650,-
- Påmelding stenger 31.07.17. Ingen etteranmelding
- Syklister oppmuntres til å gi et eget bidrag til Hope for Justice under påmeldingen

Hvis du som bedrift ønsker faktura kan du sende en mail til [email protected]

Vilkår for påmelding:
- Påmeldingen er bindende. Den kan dog overdras til andre senest 10 dager før eventstart - frist 26. juli 2017
- Deltakere må selv stille med sykkel og utstyr. EFCT! tar ikke ansvar for event skader eller tap av sykkel/utstyr
- Ryttere forplikter seg til å følge trafikkreglene
- Med mindre det snør, stormer eller katastrofer inntreffer vil event gjennomføres
- Deltagelse skjer på egen risiko
- Ved påmelding godtar du disse vilkår og du aksepterer at det opprettes et Bidra-prosjekt i ditt navn til bruk i din personlige fundraising

Tips:
- Lys foran og bak på sykkelen gjennom natten - PÅBUDT!
- Det anbefales å ta med flere skift av sykkeltøy
- Chamois krem anbefales (rumpekrem)
- Sov godt natten i forveien, og spis jevnt gjennom dagen frem til start
- Ta med deg ekstra batteri/powerbank til sykkelcomputer, mobiltelefon, kamera
- Motivasjon er essensielt; rigg opp telefon på styret og ørepropper for litt live action og mulighet for samtaler
- Forbered deg mentalt og praktisk gjennom denne kalkulatoren: http://bit.ly/2mRHUo9
- Birk Sport vil stå for teknisk assistanse under eventet samt ferdigblandet sportsdrikk fra Nutrixxion
- Q-meieriene og andre leverandører vil sikre rikelig med mat og drikke slik at dere kun kan fokusere på syklingen
- Wahoo vil ha med ruller og tilbehør til test

Da gjenstår bare en ting kjære "sufferer" - HTFU! og meld deg på! Dette vil du IKKE gå glipp av!

Arrangør: EFCT!

Hold deg oppdatert på FB og web: HC-2017 arrangement


Se historien om Edvard - det nytter!

Video fra EFCT! sitt forrige event - "Sufferfest Marathon 2016":


 

Registreringsskjema