Kurs: alt om tomatdyrking

TOMATDYRKING FOR VIDEREKOMNE

Det finnes over 7500 sorter tomater i verden, men ikke alle trives her i Norge. Kursholder Gunn Apeland er høgskoleutdannet agronom og har dyrket tomater i årevis. Hun har eksperimentert med forskjellige sorter, både på friland og i veksthus. På dette kurset deler hun fra sine erfaringer og hjelper deg å velge de rette sortene, så til rett tid, stelle plantene så du unngår sykdommer og utøy – og nyte fruktene. Dette kurset passer for de som allerede har prøvd seg litt med dyrking av tomater og vil lære mer. 

Detaljert kursinnhold:
- Fakta om tomatplanter, ulike fasonger og utseende
- Hvordan velge ut den planten som passer hos meg? Klima, dyrkeforhold, smak, m.m.
- Hybrid kontra Heirloom. Hva avgjør hvilke frø som tilbys hos oss? Vi snakker litt om det med å krysse fram frø og selektere
- Hvordan skaffe frø. Diverse frøkilder. Det mest tilgjengelige er ikke alltid det beste. 
- Så tomater. Hvilke forhold trenger spirende frø og småplanter. Lysforhold, næring, temperatur. 
- Pottestørrelse. Røttene må ha plass for at planta skal vokse og bli bra. Vi ser på sammenheng mellom rot og topp. Prikling ved behov og oppotting. (Særlig viktig når man dyrker økologisk)
- Når planter vi ut, og hvordan? Hvor? Hvordan forberede voksestedet. Oppbinding og støtte av planter. 
- Hvorfor økologisk dyrking av tomat? Hva tjener vi på det? 
- Stell av planten, tilpasset de ulike sortene. Gjødsling gjennom sesongen. (Litt om praktisk arbeid 
- Viktige kriterier for å lykkes med utedyrking i Norge.
- Litt om drivhusdyrking av tomat. Hva må man være særlig OBS på. 
- Sykdommer, skadedyr og mangelsykdommer på tomat. Hvilke problemer oppstår oftest? 
- Frødyrking og høsting. Hva bør du tenke på om du produserer egne frø?
- Å avslutte sesongen rett. Hvordan forberede for neste år, fjerne potensielle smittekilder og gjøre ting enkelt.

HVORDAN FINNE FRAM / OFFENTLIG TRANSPORT.

Schweigaards gate 34F, sett fra Platous gate.

Nabolaghager holder til i det lave bygget midt i dette bildet i Schweigaards gate 34F. Dette er et stort kvartale med innganger fra flere sider og mange forskjellige bygg. Vi ligger ved den innkjørslen til kvartalet som ligger i Platous gate midt mellom Schweigaards gate og Grønlandsleiret. (søk etter Platous gate 29, så er vi på andre siden av veien). Inngangen er fra bakgården. 

Fra T-banen på Grønland eller 37-bussen ved Tøyengata går du Grønland/Grønlandsleiret i retning mot Politihuset. Ved Subway tar du til høyre ned Platous gate i retning mot Bjørvika. Følg gata til du kommer til et lyst grått murbygg på venstre hånd hvor det står "F". 

Du kan også ta buss/trikk til Bussterminalen. Så går du langs Schweigaards gate til du kommer forbi den buede fasaden til Trelastlageret. Ta første til venstre etter dette, inn Platous gate, og følg denne gata inn til midten på kvartalet, så ligger lokalet på høyre hånd.

Det finnes sporadisk gateparkering og raust med sykkelparkering i området. 

AVBESTILLING: Du kan avbestille og få pengene dine tilbake inntil 10 dager før kursstart ved å sende en skriftlig henvendelse til post@nabolagshager.no komplett med kursnavn, dato og navn på deltaker.  Etter dette får du ikke refundert pengene dine om du ikke kan komme på kurset. Men til gjengjeld er det ikke nødvendig at det er du personlig som stiller opp, du kan derfor gjerne bytte dato med andre, gi bort kursplassen din til noen du synes fortjener den, eller selge den til høystbydende. Bruk gjerne facebook-gruppen MAJOBOs venner for å koordinere dette.
Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon