Til nyåpnede Utsikten hotell i Kvinesdal, som nå driftes av Bølgen & Moi, tar Giulia Migliorati med seg et knippe flotte viner fra Abruzzo. Hun har akkurat avsluttet innhøstingen og tar turen for å sette vin til høstens nordiske retter signert mesterkokken Trond Moi.
De to vil geleide oss gjennom en uforglemmelig aften der mat og vin og den gode opplevelse står i fokus. Dette blir Abruzzo slik du ikke har opplevd Abruzzo tidligere. Det blir en hotellopplevelse Kvinesdal ikke har sett maken til!
Meny
Mesterkokk Trond Moi vil komponere en spennende 5-retters meny med lokale råvarer, tilpasset vinene, og han vil selv være tilstede og presentere denne.
Viner
Viner som skal smakes er:
- En økologisk proseccosom aperitiff, relativt tørr og ikke minst raffinert stil
- Lupi Reali Trebbiano d’Abruzzo 2014
- Valle Reale Trebbiano d’Abruzzo 2013
- Vale Reale Vigneto di Capestrano 2012 (kåret til Italias beste hvite vin av Gambero Rosso)
- Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo 2014
- Valle Reale Montepulciano d’Abruzzo biodynamic 2014
- Valle Reale Vigneto di Popoli 2009
- Valle Reale San Calisto 2011 (Kåret til en av Italias 10 beste viner av et av Italias mest anerkjente magasin)
- I tillegg kommer det en moden overraskelse
Dato: Lørdag 24. oktober 2015
Tid: Kl. 18.30
Sted: Utsikten Hotell, Utsikten, 4480 Kvinesdal.
Pris: Medlemmer av NVkF, 5-retter med full vinpakke og foredrag, kr 590,-
Pris: Ikke medlemmer, 5-retter med full vinpakke og foredrag, kr 690,-
Påmelding: https://www.deltager.no/valle_reale_wmd_i_kvinesdal_24102015
Hotellrom (bestilles direkte til hotellet)
Pris per person inklusiv frokost i dobbeltrom kr 395. Enkeltromstillegg kr 300.
Utsikten hotel: Utsikten, 4480 Kvinesdal, 38 35 88 00, booking@utsiktenhotell.no
Valle Reale
Kjører man opp i høyden fra Pescara på Italias østkyst, kommer du til noe av det mest spektakulære og ville landskapet i hele Italia. I dette naturreservatet er jordsmonnet magert og klimaet tøft. Slikt blir det bra drueråstoff av. Kjølige netter og varme dager gir særlig god friskhet og finesse til vinene.
Leonardo Pizzolo dyrker her druene trebbiano og montepulciano etter økologiske prinsipper. Hele produksjonen er fra 2013 årgangen også sertifisert økologisk, noe som gjør Pizzolo og Valle Reale til Italias ledende økologiske vinprodusent. All frukt høstes for hånd og vinifieres med stedegen gjær. Legendariske Valentini, som holder til ikke langt unna, er Leonardos ledestjerne hva filosofi og kvalitet angår.
Valle Reale er også produsenten bak den velkjente «ulvevinen» som finnes i de aller fleste polutsalg, en vin som av mange regnes som et av polets aller beste rødvinskjøp under 120,-.
I fjor ble husets toppvin på Trebbiano, Valle Reale Capestrano, kåret til Italias beste hvite vin av Gambero Rosso. Det er allokert 120 flasker av denne til Norge og den er selvskreven på kveldens meny!
Sebastian Bredal MW fra Symposium Wines vil være med under middagen.