Musserende vin til mat

Hvem har ikke lyst til å lære mer om mat og vin i kombinasjon?
Vinekspert Cathinca Dege, sammen med Onda restaurant og NVkF inviterer til 3 lærerike kvelder hvor vi fokuserer på mat og vin i kombinasjon. Det første kurset omhandler rødvin til kjøtt, deretter hvitvin til fisk og skalldyr før vi avslutter med musserende vin og mat. 


Cathinca Dege
Tidligere norgesmester i vinsmaking, Cathinca Dege har lang erfaring fra både vin- og restaurantbransjen. Hun er hovedlærer på Norsk Vinfagskole (vinkelner utdannelse), er fast vinskribent i Bulletin og i Maison Mat og Vin. I tillegg arbeider hun som foredragsholder, vinskribent og vinkonsulent. Hun har reist rundt i de fleste vinproduserende land og regioner i både Europa, USA, Australia og New Zealand. Hun brenner for opplæring og formidling av vinfaget og deler villig på sin kunnskap. 


Vin og mat i kombinasjon
Du har garantert opplevd det. Et perfekt måltid hvor mat og vin spiller sammen. Eller det motsatte: et måltid hvor valget av vin til maten ikke fungerte i det hele tatt. Hva er det som gjør at enkelte typer viner passer bedre til enkelte typer mat? 

Sammen med vinlærer Cathinca Dege vil du denne kvelden selv erfare hvordan de ulike elementene i vin som syre, tannin, sødme og fylde fungerer sammen med mat. Kurset starter med en teoretisk del hvor du vil lære om vinens egenskaper og hva som påvirker valg av vin til mat. Deretter går vi over på det praktiske hvor vi tester tre ulike retter sammen med seks ulike viner. Til hver rett serveres med to ulike viner. Det kulinariske står de dyktige kokkene på Onda for.  Onda blir omtalt som en av landets beste restauranter og får jevnlig strålende kritikk i media. 
Les mer om Onda på http://www.onda.no


Kursinnhold
Foredrag mat og vin i kombinasjon - grunnprinsipper
Mat: 3 ulike retter med ulikt tilbehør
Vin: 6 ulike viner
Kurset for både nybegynnere og erfarne vinkjennere. 

Meny
Kongekrabbe med salat og dill majones
Landkylling med sitron pg kremet sopp
Kokkos pannacotta med bærsalat

Musserende vin til mat
Dato: Mandag 23. februar kl. 17.00 – 19.30
Sted: Onda Restaurant, Stranden 30, 0250 Oslo
Servering: 6 musserende viner og 3 små retter
Pris: Medlem NVkF kr. 495,-
Pris: Ikke-medlem kr 595,-
Påmelding: https://www.deltager.no/musserende_vin_til_mat_23022015Velkommen til den gode opplevelsen!


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon