Dyrkekurs

Ønsker du deg en liten kjøkkenhage, men vet ikke helt hvor du skal starte, hva slags jord du skal bruke og hvilke grønnsaker som passer å dyrke?

Da er dette kurset perfekt for deg!

Kurset vil foregå ute i Oldtidshagen Parsellhage på Hauketo/Øvre Prinsdal. Vi skal snakke om planlegging, levende jord, kompost, gjødsling og vi skal så frø i potter vi lager selv. Vi vil også se på noe av dette i praksis, slik det blir gjort i noen parsellene på stedet. Hvis det har blitt varmt nok i været vil vi kanskje plante litt også.

Det å dyrke litt selv til egen husholdning gir en helt spesiell glede. Alle kan dyrke, selv med liten plass. Det er nesten bare fantasien som setter grenser.

Vi skal på kurset fokusere på gleden i å dyrke selv, dette er noe alle kan få til, og at vi i mest mulig grad bruker de ressursene vi har rundt oss i vårt eget nærmiljø.


Hvem er jeg som holder kurset:

Jeg er Hanne og jeg driver Drabantbybruket. Jeg dyrker mye i min egen hage og parsell og er opptatt av at dyrking av egne grønnsaker er noe alle kan gjøre, uansett erfaring eller plass å dyrke på. Dette prøver jeg å formidle gjennom mitt lille foretak.

Jeg har utdanning i økologisk landbruk og økologiske skolehager. Jeg har en PDC i permakultur og jobber med diplom i dette for å kunne fordype meg enda mer permakulturdesign. Jeg har mange års erfaring med dyrking, har jobbet i skolehage og holdt mange dyrkekurs tidligere. Jeg svært opptatt av å bruke de ressursene vi har rundt oss i vårt eget nærmiljø, både i mine kreative sysler, sosialt og praktisk i mitt eget hjem og hage. I tillegg til dyrkekurs holder jeg også kurs i å lage brenneslegarn, bruk av ville vekster, frøsanking, vinterdyrking mm.

 

Registreringsskjema

Fornavn
 *
Etternavn
 *
E-postadresse
 *
Klasse/kategori
 *
Mobil
 *