Dubbing 1 med Trond Teigen

Kurs: MTF Mentorworkshop: Dubbing.  

Kursholder: Trond Teigen

Dato: 19. - 20. april. 2021 OBS: NYE DATOER  

Kl: 10.00 - 16.00 begge dager

Lokalitet: BTI Studios, Gjerdrumsvei 14, 0484 Oslo

Pris MTF: kr. 1950,-  

Pris Andre: kr. 2500,-

Max antall: 8 deltakere (Ung/Erfaren/Senior proff.) 

Kriterier: Oppdatert cv på hver deltaker mailes henriette@musikkteaterforum.no ved påmelding. 


Om Kurset: MTF Proff medlem Trond Teigen inviterer scenekunstnere til to dager mesterklasse i Dubbing arbeid. Teigen har gjennom mange år som stemmeskuespiller og instruktør innen stemmeskuespill opparbeidet seg stor erfaring på feltet som han nå ønsker å gi videre til nye utøvere.

Kurset gjennomføres i BTI Studios og studio-tekniker er med begge dager.


Dagene vil bestå av:

  • Innledende teori, samtale i plenum
  • Prøver i studio - 1 time pr. deltaker
  • Observasjon av andre deltakere (mesterklasse form)
  • Observasjon av samarbeidet mellom tekniker og profesjonelle stemmeskuespillere i studio.


Alle deltakere får mulighet til å avtale tid for innspilling av stemmeprøver med tekniker i etterkant av gjennomført kurs. Honorar til tekniker avtales direkte med tekniker/studio for innspillingen.


Målgruppe: Siste års student /Ung/Erfaren proff.

Form: Foredrag, instruksjon i studio. 

Formål: Introdusere unge scenekunstnere for nye muligheter i arbeidslivet.

Mål: Styrke unge utøveres muligheter til arbeid.


Kort cv:  

Trond Teigen startet sin karriere i Skatten på Sjørøverøya på Chateau Neuf i 1989, hvor han senere også spilte Tony i West Side Story og Charley i Charleys Tante. Her medvirket han også i Hello Dolly, Sweet Charity og Oliver.

Ved Det Norske Teatret har Trond medvirket i bl.a Sweeney Todd, Guten og Stjerna, Carousel, Musical Musikal, Black Rider, Piaf, An-Magritt, Tolvskillingsoperaen, Which Witch, Norge-Brasil og Evita.

Trond har også medvirket i bl.a Annie på Bryggeteatret, Kjøpmannen i Venezia på Teatret Vårt, Tolvskillingsoperaen på Hålogaland Teater, Sofies Verden på Fornebu, Guys and Dolls og Jul i Blåfjell på Oslo Nye Teater, MAMMA  MIA, My fair lady og Phantom of the Opera på Folketeatret, Skjønnheten og Udyret på Christiania Teater og ikke minst spilt rollen som Marius i Les Misérables i Karlstad og Malmö.

Trond spilte Dr. Sebastian Bøver i TV 2-serien Holms og han har lånt ut stemmen sin til utallige tegnefilmfigurer; Disneys Aladdin , Kaptein Shang i Mulan,  Beymax i Big Hero 6 og Svampebob for å nevne noen få. Trond har medvirket på flere plateinnspillinger og ga ut solo-platen Distant Shores i 2005.BTI Studios er et av verdens største og mest framstående lokaliseringsbyråer. Vi tilbyr dubbing, teksting, tilgjengelighetstjenester og medieløsninger på alle språk.

BTI ble stiftet i 1995 som Broadcast Text, og driver i dag 16 lokale kontorer verden over. Våre selveide avdelinger inkluderer blant annet et toppmoderne dubbestudio i Warsawa i Polen på over 1000 kvadratmeter med fire innspillingsrom og fullstendig 5.1-mix. Vår salgs- og distribusjonsavdeling i London tar seg av over 150 000 timer med dubbing, teksting og tilgjengelighetstjenester hvert år. Våre kunder er kringkastere som BBC Worldwide, Discovery Networks og Turner samt viktige filmselskaper som NBC Universal, Warner, Disney og Fox i tillegg til VOD-plattformer. Vi er én av bare fire foretrukne Netflix-leverandører (Netflix Preferred Vendors, NPVs) for teksting.


Registreringsskjema