Den spanske viñovasjon

Dette har aldri skjedd før. Og det kommer aldri til å skje igjen. Mandag 26.  november samles Spanias ypperste nye vinprodusenter på ett brett i Norge – sammen med Spania-orakel og forfatter Luis Gutiérrez!


Den nye generasjonen med nye spanske vinprodusenter jobber med å finne tilbake til sine røtter og det spansk vin opprinnelig handlet om. Fellesnevnere på tvers av regionene de kommer fra er at de i stor grad bruker stedegne druesorter, gamle vinstokker og presis vinmaking med lite intervensjon.


I slutten av november kommer den absolutte kremen av disse nye vinmakerne på besøk – med forfatter og vinkritiker Luis Gutiérrez i spissen. Luis ga nylig ut boka «The New Vignerons» – som profilerer nettopp disse spanske vinmakerne som nå reiser i samlet flokk til Norge.


I forbindelse med denne lille «viñovasjonen» blåser det en latinsk vin gjennom vinkjelleren på Grand Café, hvor det blir boklansering og vinsmaking mandag 26. november kl. 16.30. Det serveres også spansk småsnacks, og boka kan du kjøpe sammen med inngangsbilletten til knallpris.


Dette er med andre ord en mulighet du ikke kan gå glipp av. Det er navnene på disse vinmakerne som kommer til å være på alle vinelskeres lepper om noen år – og vi kan garantere at dette er et arrangement du med stolthet i stemmen kommer til å fortelle barna dine om at du var en del av. For spørsmålet alle nå kommer til å stille er: «Hvor var du under den spanske viñovasjonen?»


Disse produsentene kommer

Pedro Rodríguez (Guímaro)

Telmo Rodríguez (Telmo Rodríguez)

Fernando García (Comando G & Daniel Landi)

Raúl Pérez (Raúl Pérez, Forjas del Salnés & Castro Candaz)

Rodrigo Méndez (Rodrigo Mendez, Forjas del Salnés & Castro Candaz)


Årets vinbok!

«The New Vignerons» er perfekt for deg som har lyst til å lære mer om hva det nye Spania handler om og hvorfor spansk vin er inne i sin kanskje mest spennende utvikling kvalitetsmessig noensinne.


Luis Gutiérrez er en av verdens mest kunnskapsrike når det gjelder spansk vin, og portretterer i denne boken 14 av sine personlige favorittvinmakere – som samtlige er representanter for fremtiden i spansk vin. Vi er utrolig stolte av at hele fem av våre spanske produsenter har fått plass i denne boka – og det er altså disse fem som sammen med Luis nå tar turen nordover for å lansere både bok og vin.


Boka kan også kjøpes i Moestues nettbutikk til 329 kroner.

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon